Hokej

Hokejisti Olimpije tudi v prihodnji sezoni v Alpski ligi, Logar nova okrepitev

Ljubljana, 04. 07. 2019 15.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Vodstvo SŽ Olimpija Ljubljana se je po tehtnem premisleku odločilo, da bo tudi v prihodnji sezoni člansko moštvo nastopalo v Alpski ligi in tako skušalo ubraniti naslov v omenjenem tekmovanju. Obenem pa so potrdili, da bo odslej v zeleno-belem dresu igral tudi slovenski reprezentant Miha Logar.

Zaenkrat potrjene prijateljske tekme SŽ Olimpija Ljubljana: 1. vs. Dunajvarosi Acelbikak (15. 8. v Hali Tivoli); 2. vs. VSV Beljak (16. 8. v Beljaku); 3. Mednarodna hokejska liga Bled 2019 (22. - 25. 8. na Bledu).
Miha Logar prihaja v Tivoli iz Francije, okostje moštva pa je že dalj časa znano, in bo tako kot v šampionski minuli sezoni sestavljeno zgolj iz domačih hokejistov. 

Vodstvo kluba iz Tivolija se je tako po tehtnem premisleku in številnih pogovorih z vodilnimi možmi iz vodstva razširjenega avstrijskega prvenstva EBEL naposled odločilo, da bo tudi v novi sezoni naskakovalo vrh v Alpski ligi, ki so jo varovanci Jureta Vnuka tudi osvojili. S tem pri SŽ Olimpija Ljubljana ostajajo zvesti strategiji, ki podpira razvoj slovenskega hokeja z v domačem okolju vzgojenimi hokejisti. 

Hokejisti ljubljanske Olimpije bodo tudi v novi sezoni naskakovali vrh Alpske lige.
Hokejisti ljubljanske Olimpije bodo tudi v novi sezoni naskakovali vrh Alpske lige. FOTO: Damjan Žibert

Moštvo je že opravilo tritedenske bazične priprave in se odpravilo na krajši oddih, ki bo trajal do 29. julija, ko se moštvo znova zbere v Ljubljani, kjer bo nadaljevalo s pripravami na novo sezono. Cilji zeleno-belih so jasni: ubranitev trojne lovorike iz sanjske minule sezone (Alpska liga in obe domači tekmovanji), Olimpija pa bo prvič igrala tudi v Kontinentalnem pokalu, kjer bodo v drugem krogu med 18. in 20. oktobrom v Rittnu skušali pripraviti novo presenečenje, so med drugim zapisali v izjavi za javnost.

Ob koncu velja dodati, da je na posodobljeni lestvici najboljših evropskih hokejskih klubov, ki ga je objavila spletna stran www.hockeyarchives.info, Olimpija napredovala za kar 89 mest in trenutno kot najboljši slovenski klub zaseda 192. mesto.

  

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

west1970
05. 07. 2019 13.12
-1
Pa tolk enega napihovanja, ko so Jesenice igrale v tej nočni ligi, čudno !!!
XYpoco
04. 07. 2019 19.25
+4
Pametna odločitev!!! Srečno v novi sezoni.