Hokej

Hokejisti Olimpije z zmago na vrh lestvice AL

Ljubljana, 24. 01. 2021 20.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
T.Š., STA
Komentarji
0

Hokejisti SŽ Olimpije so na 17. tekmi Alpske lige zabeležili 13. zmago. V dvorani Tivoli so s 6:0 premagali Lustenau in se zavihteli na vrh prvenstvene razpredelnice tega regionalnega tekmovanja.

Po točkah so ljubljanski hokejisti izenačeni z italijanskim Pustertalom (48), a imajo boljšo razliko v golih, poleg tega pa odigrani tudi dve tekmi manj. Gosti so grozili le nekaj minut prve tretjine, nato so zmaji zagospodarili na ledu. Povedli so v tretji minuti, ko se je pred vrati odlično znašel Martin Bohinc, ki je plošček preusmeril v mrežo. Francis Beuvillier, nova okrepitev zeleno-belih, je v deseti minuti pokazal svoje mojstrstvo, po samostojni akciji je izid povišal. Tretji gol je ob igralcu več dosegel Žiga Pance, ki se je znašel v gneči pred vrati, izid prve tretjine, v kateri je bilo razmerje strelov 20:6, je postavil Aleksander Magovac.

V drugi tretjini se je premoč Olimpije nadaljevala, edini gol v tem delu pa je dosegel Beuvillier, ki je v po strelu Mihe Zajca odbit plošček iz neposredne bližine poslal v prazno mrežo. Končni izid je v zadnji tretjini ob igralcu več s strelom od daleč dosegel Anže Ropret. Razmerje strelov je bilo 51:22 v korist domače ekipe.

Olimpija bo naslednjo tekmo odigrala 2. februarja, ko bo gostovala v Cortini.

Ljubljanski hokejisti pod vodstvom trenerja Gregorja Polončiča so na 1. mestu lestvice AL.
Ljubljanski hokejisti pod vodstvom trenerja Gregorja Polončiča so na 1. mestu lestvice AL. FOTO: Damjan Žibert

Izid:
SŽ Olimpija - Lustenau 6:0 (4:0, 1:0, 1:0) 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.