Hokej

Horak: Potrebovali smo to zmago

Ljubljana, 15. 01. 2024 14.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti ljubljanske Olimpije so konec minulega tedna v Hali Tivoli gostili Bolzana in zmagali s prepričljivih 3:0, s čimer so popravili grenak priokus porazov proti Pustertalu in Beljaku v minulem tednu. S tem se je Olimpija utrdila na devetem mestu, ki prinaša play-off za uvrstitev v končnico, a Zmaji se ob takšnih predstavah lahko spogledujejo tudi z uvrstitvijo med najboljših šest ekip lige.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Olimpija - Bolzano
    02:46
    Vrhunci tekme Olimpija - Bolzano
  • Aljaž Predan po zmagi nad Bolzanom
    01:01
    Aljaž Predan po zmagi nad Bolzanom

Zmaji so z dvema goloma povedli že v prvi tretjini, rezultat pa je do zadnjega dela igre ostal nespremenjen. Zmaji so uspešno zaustavili vse poskuse italijanskih gostov. V trenutkih, ko so gostje pritiskali za izenačenje, se je izkazal Lukaš Horak, zbral je kar 39 obramb. V zadnji tretjini so imeli zmaji dva igralca več na ledu, a jim ni uspelo premagati gostujočega vratarja. So pa to storili nekaj minut kasneje in postavili končni rezultat 3:0.

"Potrebovali smo to zmago. V petek je bilo res boleče, ko smo vodili z 2:0 in potem vse zapravili v zadnji tretjini. Tokrat smo se dogovorili, da bomo disciplinirani in to je bila popolna tekma. Bolzano je imel veliko strelov, a niso bili zares nevarni. Rad bi se zahvalil soigralcem, ki so blokirali strele iz bližine in mi olajšali delo," je po odlični predstavi dejal češki čuvaj mreže v vratih Olimpije.

"Bolzano ima odlično ekipo in nikoli jih ni enostavno premagati. Prvih 20 minut smo igrali zelo dobro, to je bila ena naših boljših tretjin to sezono. V drugi tretjini je Bolzano močno pritisnil, zato nismo veliko napadali. Mislim, da smo se zelo dobro branili. V zadnji tretjini jim nismo dopustili veliko prostora, odigrali smo zelo pametno. Veliko smo se naučili po petkovem porazu," pa je po tekmi povedal trener Zmajev Upi Karhula.

Upi Karhula
Upi Karhula FOTO: Aljoša Kravanja

"Mislim, da smo dominirali vseh 60 minut. Vzdušje je bilo res dobro, sedaj je že nekaj tekem fenomenalno, tako da nas tudi to dvigne. Mislim, da če bodo še naprej navijači tako glasni, znamo še presenetiti še marsikoga. Mislim, da smo blizu Pustertalu in Bolzanu, ki sta eno in dve mesti pred nami, tako da je še vse odprto in če bomo še naprej tako igrali, se lahko borimo tudi za top šest. Tako da gremo postopno tekmo za tekmo in si ne delamo nekega pritiska," pa je tekmo opisal 23-letni Ptujčan Aljaž Predan.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.