Hokej

Ivo Jan sedel na klop Olimpije: Prepričala me je vizija razvoja kluba

Ljubljana, 21. 04. 2020 14.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, J.K.
Komentarji
1

Hokejiste SŽ Olimpije bo v prihodnje kot glavni trener vodil Ivo Jan, so sporočili iz ljubljanskega kluba. V tej sezoni, ki se zaradi pandemije novega koronavirusa sicer ne bo končala s finalnimi tekmami, je ekipo državnih in pokalnih prvakov ter zmagovalcev Alpske lige iz sezone 2018/19 nazadnje vodil Gregor Polončič.

 

Jan (na fotografiji) je bil zadnjih nekaj mesecev vodja mladinske šole.
Jan (na fotografiji) je bil zadnjih nekaj mesecev vodja mladinske šole. FOTO: HZS
"S predsednikom sva iskala človeka, ki bo kompatibilen z našo začrtano vizijo razvoja ljubljanskega hokeja in bo primeren tako za glavnega trenerja članske ekipe kot za vodenje celotnega trenerskega kadra," je pojasnil direktor kluba Jože Kovač. "Ivo Jan je legenda ljubljanskega kluba in slovenskega hokeja, poleg tega pa ima bogate igralske in trenerske izkušnje, s katerimi bo pomagal klubu preiti še na višji nivo. Stanje v klubu je urejeno, finančno stabilno, pridobili smo nekaj novih sponzorjev, organizacijsko se krepimo in se intenzivno pripravljamo na novo sezono kljub trenutnim izrednim razmeram. Naši cilji ostajajo izjemno visoki, kot se za prvake spodobi."

"Z veseljem sporočamo, da bo naslednje tri sezone HK SŽ Olimpijo kot glavni trener vodil Ivo Jan. Poleg vodenja članske ekipe bo vodil tudi celoten trenerski štab kluba," so v izjavi za javnost zapisali pri SŽ Olimpiji, kjer so Iva Jana pred šestimi meseci predstavili kot vodjo mladinskega pogona, ob koncu sodelovanja z Gregorjem Polončičem pa je nekdanji slovenski reprezentant in selektor "risov" dobil priložnost še na zeleno-beli klopi.

"Zeleni Ivo", kot se ga drži vzdevek med ljubljanskimi navijači, je s klubom iz prestolnice osvojil šest državnih naslovov in igral tudi na Finskem in Švedskem, kot tudi v Nemčiji, Švici in Avstriji. Eden najboljših slovenskih hokejistov vseh časov je za "rise" igral na kar enajstih svetovnih prvenstvih, kot trener pa je poleg Olimpije deloval tudi v moštvih Graz99ers, Eispiraten Crimmitschau in Vipiten. 

Jan: Želimo napredovati pri vseh selekcijah
"Vesel sem, da smo se uspeli dogovoriti z Ivom, da prevzame vodenje članske ekipe in celotne stroke. S svojim znanjem, izkušnjami in programom bo izjemna dodana vrednost našem klubu. Verjamem, da bomo skupaj Olimpijo dvignili na še višji nivo. Naši cilji ostajajo ambiciozni. Delamo na dolgi rok in nas ne zanimajo kratkoročni 'užitki', ki bi lahko ogrozili razvoj naše zgodbe. Da smo na pravi poti, potrjujejo tudi rezultati, ki smo jih dosegli v preteklih sezonah," je dejal predsednik SŽ Olimpije Miha Butara.

"V veliko čast in izziv mi je prevzeti mesto glavnega trenerja in vodje stroke tako urejenega kluba, kot je HK SŽ Olimpija," pa pravi novi trener zeleno-belih. "Predsednik in direktor sta mi predstavila, me prepričala in navdušila z vizijo razvoja kluba. V novi sezoni želimo napredovati pri vseh selekcijah in s člansko ekipo obraniti vse osvojene naslove ter se uvrstiti na finalni turnir kontinentalnega pokala. Zdaj moramo zavihati rokave in začeti uresničevati zastavljene cilje."

Letošnja hokejska sezona je zaradi pandemije novega koronavirusa že končana, tako da Ljubljančani niso dobili priložnosti, da bi poskušali ponoviti zgodovinski uspeh iz minule sezone, ko so pod taktirko trenerja Jureta Vnuka poleg osvojitve naslova v Alpski ligi postali tudi državni in pokalni prvaki ter se tako razveselili trojne krone.

  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

El Diablo 2013
22. 04. 2020 19.37
kot igralec dober, kot oseba last totalen negativc.....slabo za Olimpijo