Hokej

Izvrstni Šesterkin nerešljiva uganka za hokejiste Calgaryja

New York, 13. 02. 2024 08.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
STA, A.V.
Komentarji
0

New York Rangersi so potrebovali vrhunsko predstavo svojega vratarja in Igor Šesterkin je bil pravi mož med vratnicami, ki ni klonil proti Calgary Flamesom. Šesterkin je zaustavil 30 strelov ter prvič to sezono na tekmi v severnoameriški hokejski ligi NHL ni prejel zadetka. Rangersi so premagali Flamese z 2:0 za svojo peto zaporedno zmago.

Will Cuylle in Jimmy Vesey sta zadela za prvouvrščeno ekipo metropolitanske skupine Rangers, ki v razvrstitvi vzhodne konference zaostaja zgolj za vodilnim Bostonom, od katerega jih ločita dve točki.

Igor Šesterkin je zabeležil svoj 12. shutout v karieri in drugo zaporedno zmago. Osemindvajsetletni ruski vratar je imel to sezono kar nekaj težav in je pred kratkim odstopil mesto rezervnemu vratarju Jonathanu Quicku. "Rad bi se samo zabaval in ustavil plošček," je dejal Šesterkin. "To je bila zame pomembna noč. Počutil sem se odlično."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Šesterkinov tekmec Jacob Markström je končal z 29 obrambami, plameni pa so prekinili niz štirih zmag. Travis Konecny je dosegel gol in dve podaji, Scott Laughton pa je dodal gol in podajo za zasedbo Philadelphia Flyers, ki je ponoči premagala Arizona Coyotes s 5:3 za svojo četrto zaporedno zmago. Morgan Frost, Jamie Drysdale in Owen Tippett so prav tako dosegli zadetke za letalce, ki so se na zmagovito pot podali po tekmi zvezd v ligi NHL All-Star. Philadelphia, tretja v metropolitanski diviziji, je na premor odšla z nizom petih porazov. Sam Ersson je zbral 20 obramb.

Matt Dumba, Matias Maccelli in Alex Kerfoot so zadeli za Arizono, ki je izgubila šest zaporednih tekem, od tega tri zaporedne od premora, povezanega s tekmo zvezd. Karel Vejmelka je končal z 29 obrambami. Letalci so po dveh tretjinah zaostajali z 2:3, v tretji pa so zadeli trikrat. Do konca rednega dela sezone je ostalo še malo več kot dva meseca in hokejisti ekipe New Jersey Devils so končno znova odkrili, kako igrati obrambo. V Newarku se je izkazal udeleženec tekme zvezd Jack Hughes, ki je dosegel gol in podajo za svoje prve točke po poškodbi z začetka januarja, Nico Daws je zbral 27 obramb, Devilsi pa so v ponedeljek zvečer premagali Seattle s 3:1 in moštvu Kraken prinesli tretji zaporedni poraz.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Tyler Toffoli in Dawson Mercer sta prav tako zadela tudi za New Jersey. Branilec Will Borgen je zadel na polovici tretje tretjine in Dawsa prikrajšal za njegov prvi shutout v karieri in prvi za Devilse v sezoni. V Las Vegasu domači Golden Knightsi niso zdržali pritiska gostujoče zasedbe Minnesota Wild. Joel Eriksson Ek je zadel dvakrat za Minnesoto, ki je slavila s 5:3 za svojo tretjo zaporedno zmago. Zadeli so tudi Mats Zuccarello, Marco Rossi in Matt Boldy, ki so Minnesoti pomagali do šeste zmage na osmih tekmah. Filip Gustavsson je zbral 27 obramb.

Za Vegas so zadeli Jonathan Marchessault, Michael Amadio in Mark Stone, Adin Hill pa je zaustavil 24 strelov. En večer po tem, ko je Super Bowl, finale lige ameriškega nogometa NFL na stadionu Allegiant, postal najbolj gledan program v zgodovini televizije, je razprodana množica 18.207 gledalcev v T-Mobile Areni videla, kako so branilci naslova Zlati vitezi izgubili šele tretjo domačo tekmo v letu 2024.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Poraz je pokvaril 1000. tekmo v karieri branilca Vegasa Alexa Pietrangela. Ta je z dvema podajama postal šesti branilec v zgodovini NHL, ki je zabeležil več kot eno podajo na svoji 1000. tekmi v karieri. Marchessault je postal komaj deveti igralec v zgodovini lige NHL, ki je zadel v manj kot 30 sekundah v zaporednih dvobojih. V zadnji tretjini je zasedba Wild dosegla zaporedna zadetka v skoraj minuti razlike. Wild je znova prevzel vodstvo, ko je Rossi udaril v odbito ploščico, potem ko je Hill prvo obranil, misleč, da je zaustavil plošček, ko mu je ta padel iz rokavice.

Liga NHL, izidi:
New Jersey Devils - Seattle Kraken     3:1
New York Rangers - Calgary Flames      2:0
Philadelphia Flyers - Arizona Coyotes  5:3
Vegas Golden Knights - Minnesota Wild  3:5

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.