Hokej

Ljubljančani v ponovitvi finala izgubili v Brunicu, Ritten slavil na Jesenicah

Jesenice, Brunico, 20. 02. 2020 21.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Hokejisti Sija Acronija Jesenic so izgubili domačo tekmo četrtega kroga drugega dela Alpske lige proti Rittnu (0:2).V odsotnosti prvega vratarja Jeseničanov Antoina Bonvalota je blestel čuvaj mreže italijanske ekipe Kevin Lindskoug, ki je "zaklenil" svoja vrata. Nasprotnega vratarja na gostovanju pri Val Pusterii niso uspeli ukaniti niti hokejisti SŽ Olimpije, ki jih je Pustertal prav tako ugnal z 2:0.

Brez prvega vratarja Antoina Bonvalota (na fotografiji) so "železarji" klonili v domači Podmežakli.
Brez prvega vratarja Antoina Bonvalota (na fotografiji) so "železarji" klonili v domači Podmežakli. FOTO: Damjan Žibert

Jeseničani so drugi del lige, v katerem najboljših šest moštev igra za razvrstitev pred končnico, začeli dobro. V slovenskem derbiju so premagali ljubljanske tekmece, potem pa doživeli dva poraza, s Pustertalom in Asiagom. V četrtek je sledil nov poraz, čvrsta in močna ekipa Rittna je z dobro obrambo in razpoloženim vratarjem Kevinom Lindskougom zaprla vse poti do svojih vrat. Domači so sicer napadali, imeli nekaj lepih priložnosti, a so vse ostale neizkoriščene, gostujoči vratar je zbral 27 obramb, domači Urban Avsenik pa je dobil po en zadetek v prvi in drugi tretjini. Ob koncu pa domačim do boljšega izida ni pomagala niti igra brez vratarja.

Domača ekipa je nastopila oslabljena, saj je zaradi poškodbe na prejšnji tekmi ostala brez prvega vratarja Antoina Bonvalota. Ta bo zaradi poškodbe prepone z ledu odsoten vsaj štiri tedne. Jeseničani pa sicer na skoraj vseh tekmah do konca drugega dela lige ne morejo računati niti na Gašperja Glaviča. Vodstvo tekmovanja je jeseniškemu napadalcu po tekmi s Pustertalom izreklo sedem tekem prepovedi nastopanja zaradi grobega in nešportnega prekrška. Takrat je Glavič tekmeca v boju ob ogradi namerno pohodil z drsalko, kar je vodstvo tekmovanja označilo za nevarno ravnanje z visokim tveganjem poškodbe. Glavič bo spet lahko igral šele na tekmi zadnjega kroga tega dela tekmovanja 4. marca. V naslednjem krogu v soboto bodo Jeseničani spet igrali doma, njihov tekmec pa bo Cortina.

Okroglih 50 obramb Furlonga
Ljubljanski hokejisti so sicer po prvem delu regionalnega tekmovanja osvojili prvo mesto in si tako kot preostala peterica moštev v tej najmočnejši skupini drugega dela že zagotovili končnico, a so na začetku tega vmesnega dela lige doživeli padec v formi. Izgubili so uvodni tekmi v tej skupini, slovenski derbi z Jeseničani in v gosteh z Asiagom, tretjo tekmo pa so nato le dobili, ko so doma premagali Cortino s 5:2. V četrtek jih je čakal nov zahteven tekmec, lanski nasprotnik iz finala Pustertal. Na lestvici so bili pred začetkom tekme četrtkovi tekmeci prvi, Ljubljančani pa drugi, predvsem po zaslugi bonus točk iz prvega dela.

Izkupiček zeleno-belih pa je bil na koncu nov poraz. Zanj ima zasluge predvsem vratar domačih Keith Colin Furlong, ki je ustavil vse strele gostov na svoja vrata in zdržal nalete predvsem v zadnji tretjini; na koncu tekme je imel v statistiki kar 50 obramb. Na drugi strani pa je moral gostujoči vratar Žan Us dvakrat po plošček v svojo mrežo, zadetka so branilci naslova v tem tekmovanju prejeli v 15. in 21. minuti. Ob koncu so gostje več minut skušali do spremembe izida priti tudi z igro brez vratarja, a niso bili uspešni. V naslednjem krogu bodo ljubljanski hokejisti spet gostovali, v soboto jih čaka tekma s četrtkovim "krvnikom" Jeseničanov ‒ Rittnom.

Izidi 4. kroga drugega dela Alpske lige:

Val Pusteria ‒ SŽ Olimpija 2:0 (1:0, 1:0, 0:0).
Sij Acroni Jesenice ‒ Ritten 0:2 (0:1, 0:1, 0:0)

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.