Hokej

Jeseničani po desetih serijah kazenskih strelov premagali Olimpijo

Ljubljana, 30. 01. 2024 21.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Ž.K., STA
Komentarji
4

Znana sta finalista slovenskega državnega prvenstva v hokeju. To sta sedaj že tradicionalno večna tekmeca Olimpija in Jesenice, ki sta se na tekmi zadnjega kroga rednega dela pomerila v Hali Tivoli. Jeseničani, ki so večji del tekme vodili, so po izenačenju v rednem delu (4:4) in podaljšku brez zadetkov, na koncu slavili po desetih serijah izvajanja kazenskih strelov.

S tem so Jeseničani preprečili presenečenje, da bi v finalu državnega prvenstva namesto njih zaigrali Celjani, ki so v zadnjem krogu s 4:2 ugnali kranjski Triglav. Pred zadnjim krogom je bilo namreč jasno, da Ljubljančanov nihče ne more spraviti s prvega mesta, saj so imeli pet točk naskoka. Obetal pa se je zanimiv boj za drugo mesto, ki po letošnjem sistemu tekmovanja prinaša drugo finalno vstopnico.

V zadnji krog so šli Jeseničani z devetimi točkami, Celjani pa s sedmimi. Za jeseniško uvrstitev v finale bi bila tako dovolj že točka po rednem delu v Tivoliju, Celjani pa so morali dobiti svojo tekmo s Kranjčani in obenem upati, da bo ljubljansko moštvo zmagalo že po rednem delu. Na ta način bi lahko preskočili Gorenjce in se prvič doslej uvrstili v finale DP.

Olimpija - Jesenice
Olimpija - Jesenice FOTO: Aljoša Kravanja

V Tivoliju je na derbiju na koncu po razburljivem scenariju slavila gostujoča ekipa. V prvem delu so motivirani gostje pritisnili in bili nekajkrat zelo nevarni pred vrati Lukaša Horaka. Domači so sicer imeli v postavi le 15 igralcev v polju, a so nato hitro nekajkrat nevarno preizkusili Žana Usa. Prvi pa so zadeli gostje, za jeseniško vodstvo je poskrbel Žan Jezovšek. Ob številčni prednosti so bili gostje zelo blizu drugemu zadetku, a je Horaku plošček še uspelo izbiti. Na drugi strani pa so domači v zadnji minuti izkoristili svoj prvi "power play", zadel je Ville Leskinen.

Toda železarji se niso predali, že po prvi akciji v nadaljevanju je po protinapadu za novo vodstvo zadel Eric Pance. Domači so občasno stisnili tekmece pred njihov gol, a bili tudi neučinkoviti in nezbrani. V 33. minuti pa je ob novi številčni prednosti jeseniško vodstvo še povišal Jezovšek. Po tem golu je domača ekipa zamenjala vratarja, med vratnici je zadrsal Luka Kolin, zadetka za znižanje zaostanka pa zeleno-beli v tej tretjini niso dosegli.

V tretji je kazalo, da bodo železarji odnesli poln plen, saj so z golom Lovra Kumanovića v 50. minuti vodili že s 4:1. A sledila je napeta končnica; najprej so domači z goloma Leskinena in Marcela Mahkovca v minuti in pol prišli povsem blizu, v zadnji minuti pa imeli še igralca več in potegnili Kolina iz vrat. Prav v zadnji sekundi je nato Leskinen še zadel za 4:4, kar je pomenilo podaljšek.

V podaljšku gola ni bilo, sledilo pa je kar deset serij kazenskih strelov. Do devete sta bila na vsaki strani uspešna le po dva, šele Miha Logar je kot 20. strelec izkoristil zgrešen strel svojega tekmeca in zadel za jeseniško zmago.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Celjani so sicer svoj del naloge opravili brez napake. Proti Kranjčanom so slabo začeli, saj so po zadetku Maja Bertonclja v sedmi minuti zaostajali. A so že v naslednjih minutah dosegli dva gola (Gašper Žeželj, Jure Sotlar), po uvodu v drugo tretjino, ko sta v razmaku pol minute zadela še Gal Sodja Zalokar in Raivo Freidenfelds, pa je bilo že jasno, da bodo Kranjčani težko pripravili presenečenje. V zadnji tretjini so Celjani zadržali prednost, gostom je z zadetkom Gabra Podrekarja sicer uspelo znižati, a zmage Celjanov niso mogli preprečiti.

V drugem delu DP so ekipe igrale šest krogov po dvokrožnem sistemu. Najboljši iz drugega dela sta se uvrstili v finale DP, ta bo na vrsti po končanih mednarodnih klubskih tekmovanjih, v katerih nastopajo slovenski klubi. V finalu bo imela prednost domačega terena bolje uvrščena ekipa po drugem delu tekmovanja, SŽ Olimpija.

Izida 6. kroga 2. dela DP v hokeju:

- torek, 30. januar:

SŽ Olimpija - Sij Acroni Jesenice   4:5 (1:1, 0:2, 3:1; 0:1) (po kazenskih strelih)

RST Pellet Celje - Triglav Kranj    4:2 (2:1, 2:0, 0:1)

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

BitterTruth
31. 01. 2024 16.54
Kot jesenican povem da je bila to ena velika sramota, kdo pristane na take fore naj se spelje cimdlje, predvidevam da so se to zmenili tisti, ki so tudi glavni krivci za zaton nekdaj top sporta pri nas.
Robert Hočevar- Hoč
31. 01. 2024 09.02
+3
Velika sramota za celotno HZS in kluba, ki sta bila udeležena v tej blamaži. To nikakor ni športno niti fer do HK RST Pellet Celje, ki so si igranje v finalu zagotovo zaslužili in tudi dokazali na ledeni ploskvi. Pokvarjence, ki so režirali tak (predvidljiv) scenarij bi morali sankcionirati in razrešiti vseh funkcij v okviru HZS. Jeseničani v tej sezoni niso niti približno na tej kakovostni ravni, da bi lahko od njih pričakovali včerajšno zmago nad HK Olimpijo katera se je spustila tako sramotno nizko, da je ugodila pokvarjencem, kateri se bašejo z denarjem HZS . Upam, da se uresniči včerajšna napoved nas navijačev Olimpije in bojkotiramo vse tekme DP. SRAMOTA ZA ŠPORT IN ZA SLOVENSKI HOKEJ !!!
Beopen
31. 01. 2024 08.15
+2
Že pred tekmo se je vedelo, da gre za prodano in dogovorjeno zadevo, kdo bo igral v finalu. Celje žal ni imelo nikakršnih možnosti. Tisti, ki bolj podrobno poznamo hokej, smo te vedeli že v naprej.
Beopen
31. 01. 2024 08.52
+3
Vsi, ki na ta komentar dajete minuse marsikaj ne veste. Kdor je bil na tekmi, je videl na lastne oči, kako zelo neresno ali drugače povedano ležerno, brez naboja, interesa, je v igri sodelovala večina igralcev HK Olimpija. Kdor pa pozna osevbo še kakšnega igralca Olimpije, pa vam je lahko iz prve roke povedal za kaj je šlo. Še vedno kaj ni jasno?