Hokej

Jeseničani praznih rok iz Celovca

Celovec, 06. 01. 2012 19.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti Acronija Jesenic so v 38. krogu razširjenega avstrijskega prvenstva z 0:2 izgubili proti celovškemu KAC-u. Za železarje je bila usodna druga tretjina, v kateri so v razmaku dveh minut prejeli dva gola.

Jeseničani so v mini karavanški turneji (v prejšnji tekmi so gostili Beljak, tokrat pa so odšli v Celovec) po daljšem času lahko računali na nekaj več igralcev, saj so se v postavo vrnili doslej poškodovani Jaka Ankerst, Klemen Pretnar, Nik Pem in Andrej Tavželj. Železarji so bili v tako številčni zasedbi na začetku povsem enakovredni, strelov na gol pa so imeli celo več kot domači. Domači vratar Andy Chiodo je imel precej več dela kot Michal Fikrt, toda jeseniškim hokejistom kljub številnim poskusom ploščka ni uspelo spraviti za hrbet domačega vratarja, ki ga je po strelu Tomija Hafnerja rešila tudi vratnica, prvi del pa se je končal brez zadetkov.

Jeseničani so morali priznati premoč aktualnim podprvakom lige Ebel.
Jeseničani so morali priznati premoč aktualnim podprvakom lige Ebel. FOTO: Damjan Žibert

Tako kot se je končala prva tretjina, se je začela tudi druga. Z napadi gostov, ki pa niso našli prave poti do mreže domačih. V drugi polovici tretjine so Celovčani vendarle počasi prevzeli pobudo, kar so nato tudi izkoristili za zadetke. Za vodstvo in veselje domačih navijačev je najprej poskrbel Johannes Reichel po sprehodu skozi jeseniško obrambo, na 2:0 pa je povišal Gregor Hager, ki je izkoristil dva igralca več na ledu. Še pred tem se je Žigi Grahutu ponudila lepa priložnost celo z dvema igralcema manj, toda domači vratar je bil v njunem dvoboju uspešnejši.

Dva zadetka zaostanka sta pomenila težko delo za železarje, ki pa so imeli že po desetih sekundah zadnje tretjine lepo priložnost, poskus Židana iz neposredne bližine pa je Chiodo še ubranil. Igra se je preselila pred vrata Michala Fikrta, saj so se Jeseničani potegnili nekoliko bolj v obrambo, priložnosti pa so iskali predvsem v protinapadih. Manjkali pa so nevarni streli, ki bi jim prinesli priključek. Varovanci Heikkija Mälkiäja so se trudili doseči vsaj častni zadetek, a zaman, neuspešen pa je bil tudi poskus brez vratarja v zadnji minuti in pol. Jeseničani bodo v nedeljo gostovali v Zagrebu, kjer se bo s to tekmo začela serija tekem hokejske vročice, ko bo Medveščak tekme igral v Areni pred 12.000 gledalci.

Izid:


KAC - Acroni Jesenice 2:0 (0:0, 2:0, 0:0)
Reichel (34.), Hager (36.)

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

stromberg
07. 01. 2012 22.06
+0
TORNJAK-enkat to sezono smo že zmagal dol,zakaj nebi še jutri??????
El Diablo 2013
08. 01. 2012 09.18
+1
zato ker medveščak trenutno ni kac in ker avstrijski sodniki nimajo razloga, da bi vam podarjali zmago
stromberg
06. 01. 2012 23.02
+4
u nedeljo gremo v Zagreb na tekmo,po skalp medvedov.
Never forget 11.7.95
07. 01. 2012 14.20
+3
Brez zamere,vendar RESNO mislis da je to realno?Ce bi napisal,da jim gres dat suport,je OK.Ampak skalp..!!!
KennyJR
07. 01. 2012 15.35
-2
enkrat smo ga letos že dobili ;) sicer pa imamo končno za 4 napade igralcev in igra v celovcu ni bila slaba ;)