Hokej

Jeseničani z visoko zmago odločno v boj za končnico, Ljubljančani po podaljšku do nove zmage

Jesenice, 18. 01. 2020 20.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti Sija Acronija Jesenic so v tekmi alpske lige premagali Lustenau s 6:1 (3:0, 3:0, 0:1). Hokejisti SŽ Olimpije so v tekmi alpske lige v gosteh po podaljšku premagali Feldkirch s 4:3 (3:0, 0:1, 0:2; 1:0).

Današnja tekma je bila za železarje izjemno pomembna. Še pred tremi tedni bi jim le malokdo pripisal možnosti, da bi se lahko prebili med šesterico moštev, ki imajo neposredno zagotovljeno končnico. Toda po 28. decembru niso več izgubili, nanizali so sedem zmag in se želenemu cilju približali le na točko.

Do konca rednega dela alpske lige sta še dva kroga, Jeseničani igrajo še v gosteh z enim od neposrednih tekmecev Feldkirchom ter doma z ekipo z dna lestvice Bregenzerwaldom.
Do konca rednega dela alpske lige sta še dva kroga, Jeseničani igrajo še v gosteh z enim od neposrednih tekmecev Feldkirchom ter doma z ekipo z dna lestvice Bregenzerwaldom. FOTO: Damjan Žibert
V konkurenci za tri mesta med šesterico (SŽ Olimpija, Ritten in Pustertal so na prvih treh že preveč oddaljeni) so še Cortina, Feldkirch, Lustenau, Fassa, Asiago in Sij Acroni Jesenice, ki so jih po 31 krogih med četrtim in devetim mestom ločile le štiri točke.

Prav Lustenau je bil pred dvobojem v Podmežakli tisti, ki je zasedal šesto mesto. Jeseničani so se zavedali, da šteje le zmaga. Začeli so zelo odločno, s prvim zadetkom Blaža Tomaževiča že v 18. sekundi. Tudi pozneje je domača ekipa prevladovala, v prvi tretjini sta zadela še Gašper Glavič in Andrej Hebar.

Tekmeci tudi v nadaljevanju niso našli odgovora. V drugi tretjini so v polno zadeli še Urban in Jaka Sodja ter Jaka Šturm, tako da je bilo že dolgo pred koncem jasno, da Lustenau tokrat nima možnosti za preobrat.

Jeseničani so zadnji gol dosegli v 35. minuti, v zadnji tretjini pa precej spustili ritem, ni pa jim uspelo ohraniti nedotaknjene mreže. A prejeti zadetek v 56. minuti je za Lustenau pomenil le kozmetično popravo, na lestvici pa sta zdaj ekipi zamenjali mesti, Jeseničani imajo po osmi zaporedni zmagi zdaj 55 točk.

Ljubljančani v alpski ligi že dolgo ne poznajo poraza

Zmaji so nazadnje izgubili 30. novembra z mlado ekipo Salzburga, današnja zmaga pa je 12. v nizu.

Do nje so zmaji sicer prišli težje, kot se je zdelo po prvem delu. Po treh zadetkih v prvih 12 minutah (Gal Koren, Žan Jezovšek, Luka Ulamec) so hitro prišli do trdnega vodstva. Ne pa tudi do dovolj velike prednosti, da bi bili povsem varni. Domači so v drugem delu tekme poskrbeli za preobrat, v drugi tretjini so znižali, v zadnji pa zadeli še dvakrat in izsilili podaljšek.

Domača ekipa se bori za uvrstitev v skupino prvih šestih ekip, ki ima končnico že zagotovljeno. Ljubljančani imajo končnico že dolgo v rokah, nekaj dni tudi že zanesljivo prvo mesto po rednem delu, tako da poraz ne bi bil usoden.

Vseeno pa so se nadaljevanja zmagovitega niza zeleno-belih, za katerega je poskrbel Jezovšek v 63. minuti, tokrat razveselili tudi njihovi večni tekmeci z Jesenic: Ljubljančani so namreč z zmago posredno pomagali železarjem, ki se tudi že borijo za uvrstitev med šest najboljših, prav Feldkirch pa bo njihov naslednji tekmec.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

joeel
19. 01. 2020 11.13
BRAVO ZA OBOJE
zelenica
18. 01. 2020 20.48