Hokej

Jure Vnuk: Veseli smo naslovov, a ne živimo od starih spominov

Ljubljana, 01. 08. 2019 15.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Konec je počitnic za hokejiste SŽ Olimpije, saj so začeli s pripravami na novo sezono. Trener Jure Vnuk je lani sedel na ljubljansko klop in zmaji so sezono zaključili s tremi osvojenimi lovorikami. V prihajajoči sezoni Ljubljančane čakajo nastopi na štirih "frontah". Trener najprej obljublja peklenske priprave, se pa zaveda, da bo težko ponoviti lanske uspehe.

Več videovsebin
  • Trener SŽ Olimpije Jure Vnuk o ciljih in izzivih sezone
    02:23
    Trener SŽ Olimpije Jure Vnuk o ciljih in izzivih sezone
  • Trener SŽ Olimpije Jure Vnuk o Alpski ligi in ligi EBEL
    01:45
    Trener SŽ Olimpije Jure Vnuk o Alpski ligi in ligi EBEL

Jure Vnuk je lani sedel na ljubljansko klop in se izkazal, hokejisti SŽ Olimpije so osvojili naslov državnega in pokalnega slovenskega prvaka, krona sezone pa je bila po razburljivem finalu lovorika mednarodne Alpske lige. Zmaje tudi v prihajajoči sezoni čakajo nastopi v omenjenih treh tekmovanjih, čaka pa jih še ena "fronta". Po daljšem času bodo znova pokazali, koliko veljajo v Kontinentalnem pokalu (organizira ga IIHF).

Bili smo v pogovorih z ligo EBEL, a smo se nato odločili, da še eno leto odigramo v Alpski ligi. Ostajamo na realnih tleh, je pa to želja za naprej. Jure Vnuk

"Imamo visoke cilje, v športu se ne moreš ozirati nazaj, pretekle zmage so hitro pozabljene, zato me bolj zanimajo novi izzivi. V prejšnji sezoni sem naredil nekaj napak, rad bi jih popravil. Italijanska moštva v Alpski ligi so se okrepila, a upam, da lahko ponovimo lanske izide. V kontinentalnem pokalu bi radi prišli med osmerico. Zame je bila prejšnja sezona nekaj posebnega. Prvo leto, ko sem bil trener, smo s fanti osvojili vse in veseli smo naslovov. Nadejam se še ene dobre sezone, bo pa vsekakor težko ponoviti vse uspehe, a k temu bomo težili. Lani je bilo vse na robu fanatične borbe in upam, da lahko to ponovimo," pravi Vnuk.

Ljubljanski hokejisti so v minuli sezoni osvojili tri lovorike.
Ljubljanski hokejisti so v minuli sezoni osvojili tri lovorike. FOTO: Damjan Žibert
Najprej priprave, prva tekma 15. avgusta v Tivoliju
Hokejiste naprej čakata dva tedna napornih priprav, nato počasi sledijo tekme, prva 15. avgusta v Tivoliju, gostoval bo madžarski Dunaujvaros. "Zelo sem zadovoljen z ekipo, to je zasedba, ki bo začela sezono. Imamo ogromno možnosti za sestavo napadov in se že veselim dela s fanti. Najprej so na sporedu bazične priprave, čakata nas dva tedna priprav, od srede avgusta pa si bodo sledile tekme," pravi mlajši od bratov Vnuk, ki bo imel novega pomočnika. Mateja Hočevarja, ki je odšel v Italijo, bo v tej vlogi zamenjal Gregor Polončič, tudi nekdanji hokejist Olimpije.
Imamo visoke cilje, v športu se ne moreš ozirati nazaj, bolj me zanimajo novi izzivi. V prejšnji sezoni sem naredil nekaj napak, rad bi jih popravil. Prvo leto, ko sem bil trener, smo s fanti osvojili vse. Nadejam se še ene dobre sezone, bo pa vsekakor težko ponoviti vse uspehe, a k temu bomo težili. Jure Vnuk

Želja je liga EBEL
Pri Olimpiji že drugo sezono zapored prisegajo na slovensko zasedbo, brez tujih okrepitev. V moštvu ni več Mihe Zajca, Gregorja Koblarja, Luke Vidmarja in Kristijana Čepona, nova obraza v garderobi sta Anže Ropret in Miha Logar, priložnost bo zanesljivo dobil še kateri od mlajših igralcev. Kapetan Aleš Mušič in branilec Žiga Svete se bosta mošvu pridružila naslednji teden.

Jure Vnuk
Jure Vnuk FOTO: POP TV

Vodstvo Olimpije na čelu s predsednikom Miho Butaro in direktorjem Tomažem Vnukom se je že letos malo "spogledovalo" z ligo EBEL, kjer so zmaji igrali pred prestopom v Alpsko ligo. Cilj je še vedno nastopati v najmočnejši regionalni konkurenci, a liga EBEL zahteva več finančnega vložka in tudi drugačno kadrovsko zasedbo."Bili smo v pogovorih z ligo EBEL, a smo se nato odločili, da še eno leto odigramo v Alpski ligi. Ostajamo na realnih tleh, je pa to želja za naprej," je na to temo dejal trener zmajev.

Postava SŽ Olimpije za sezono 2019/2020:
vratarji: Tilen Spreitzer, Žan Us, Nal Kavčič
branilci: Uroš Batič, Nejc Brus, Mark Čepon, Aleš Kranjc, Miha Logar, David Planko, Žiga Svete, Luka Zorko
napadalci: Martin Bohinc, Aljaž Chvatal, Žan Jezovšek, Gal Koren, Anej Kujavec, Aleš Mušič, Janez Orehek, Žiga Pešut, Sašo Rajsar, Anže Ropret, Mark Sever, Nik Simšič, Luka Ulamec (Enes Gorše je na preizkušnji)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

lusma00
02. 08. 2019 16.56
+1
Hahaha stajerci ste pametni...Olimpija je cela institucija kar pri vas branik ne bo nikoli in nikdar...toliko ekip z razlicnih mostvenih sportov z lovorikami ki jih premore Olimpija nobena obcina ne more financirati zato je logicno da je potreben sponzorski denar..vase drusvo je pa prisesano na obcino in vam dobesedno jemlje od ust vi jim pa se karte za tekme drago placujete...tok da boste vedeli v bodoce predno boste zaceli pisati traparije
orcus
01. 08. 2019 18.05
+0
Sž Olimpija!! Mene bi bilo sram!! Na državno podjetje prisesan klub, ki je davkoplačevalska luknja brez dna....
orcus
01. 08. 2019 18.06
+0
🐸 bi se film vtrgal da bi bil DARS NK Maribor
AtleticoSLO
01. 08. 2019 18.19
+0