Hokej

Kanadski napadalec zapušča ljubljanske hokejiste

Ljubljana, 03. 02. 2021 18.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Francis Beauvillier ni prav dolgo nosil dres hokejistov ljubljanske SŽ Olimpije. Po dobrih treh tednih se je kanadski napadalec odločil, da se vrne v Montreal, kjer se bo preizkusil v vlogi trenerja.

Sredi januarja so iz ljubljanskega kluba sporočili, da v Ljubljano prihaja Kanadčan. Francis Beauvillier je v dresu zmajev odigral nekaj tekem, a so danes iz kluba sporočili, da je prišlo do sporazumne prekinitve pogodbe, 27-letni Kanadčan se vrača domov.

"Svojo kariero sem se odločil usmeriti v treniranje otrok. Že poleti sem sodeloval s trening centrom, ki se ukvarja z razvojem mladih hokejistov, zdaj pa so mi ponudili zaposlitev. Ponudba je res odlična in to je to, kar si želim početi v prihodnje, zato je nisem mogel zavrniti. Seveda bom ostal povezan s hokejem, a ne kot profesionalni igralec. Ob tem bi se rad zahvalil soigralcem pri Olimpiji, da so me tako lepo sprejeli in mi pomagali, da sem se hitro vključil v ekipo. Posebna zahvala tudi vodstvu kluba za zaupanje in zdaj za razumevanje. Verjamem, da je Olimpija na dobri poti, ima odlične igralce in ekipo. Prepričan sem, da bo prihodnjo sezono zaigrala v rangu višje,” je v izjavi za javnost povedal Beauvillier, ki se v Kanado vrača že v petek.

V moštvu ostajata dva tuja igralca, oba Finca, vratar Paavo Hölsä in branilec Juuso Pulli.

Hokejisti SŽ Olimpije so ostali brez kanadskega napadalca.
Hokejisti SŽ Olimpije so ostali brez kanadskega napadalca. FOTO: Eva Brili Grebenar-HK SŽ Olimpija
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.