Hokej

Karhula: Na naslednji tekmi moramo igrati bolj zbrano

Brunico, 26. 02. 2024 16.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Dodatne kvalifikacije za uvrstitev v končnico hokejske lige ICEHL potekajo s polno paro, po včerajšnjih prvih tekmah so že jutri na vrsti povratne. Za mesto v končnici se bori tudi ljubljanska Olimpija, ki je s 3:0 izgubila proti Pustertalu, zato mora na domači tekmi nujno zmagati. V torek zvečer bo v ljubljanski Hali Tivoli na sporedu druga tekma, ki jo bodo po besedah trenerja Anttija Karhule in Žige Panceta morali odigrati bolj zbrano.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Olimpija v Hali Tivoli po nujno potrebno zmago
    02:18
    Iz 24UR: Olimpija v Hali Tivoli po nujno potrebno zmago
  • Vrhunci prve tekme dodatnih kvalifikacij med Pustertalom in Olimpijo
    05:16
    Vrhunci prve tekme dodatnih kvalifikacij med Pustertalom in Olimpijo

Zmaji so se z gostovanja na Južnem Tirolskem vrnili z zaostankom, zato morajo v seriji, ki se igra na dve zmagi, v torek zvečer pred domačim občinstvom v Hali Tivoli nujno zmagati. 

V rednem delu je Olimpija z izkupičkom 22 zmag in 26 porazov zasedla deveto mesto, Pustertal pa je bil s 25 zmagami in 23 porazi mesto pred njo. Bilanca medsebojnih tekem v rednem delu je bila na strani ljubljanskega moštva, saj je Olimpija dobila tri izmed štirih tekem, kljub temu pa so serijo dodatnih kvalifikacij za uvrstitev v končnico bolje začeli hokejisti Pustertala, ki so izkoristili prednost domačega ledu. Povedli so v prvi tretjini, sekundo pred koncem kazni Trevorja Goocha. V drugi tretjini so bili gostje nevarnejši, a nikakor niso zadeli, gol pa so prejeli z igralcem več na ledu. Zmajem pa nikakor ni uspelo zadeti ob igri z igralcem več. V zadnji tretjini so gostitelji še enkrat zadeli za končnih 3:0.

"V igri pet na pet je bila igra precej izenačena, vratarja sta bila dobra na obeh straneh. Dobili pa so nas v igri z igralcem več in manj, na tak način smo prejeli vse tri gole. Na naslednji tekmi moramo tu igrati bolj zbrano, kaj dosti pa v tem delu sezone ne moremo spreminjati," je po tekmi povedal Finec na klopi Olimpije Antti Karhula, ki je prejšnji teden z ljubljanskim moštvom podaljšal pogodbo še za dve sezoni.

Upi Karhula
Upi Karhula FOTO: Aljoša Kravanja

Pomočnik kapetana Olimpije in dolgoletni slovenski reprezentant Žiga Pance pa je dodal, da je vedno težko izgubiti prvo tekmo v takšni seriji. "Samo igrati dobro v tem delu sezone ni dovolj. Igrati moramo bolj zbrano, bolj disciplinirano in bolje odigrati z igralcem več in manj. Pustertal je bil danes tu zelo dober," je po tekmi priznal Pance.

Zmaji bodo imeli priložnost serijo na 1:1 v zmagah izenačiti že v torek ob 19.15, ko bodo na najpomembnejši tekmi sezone zaigrali v domači Hali Tivoli.

Dodatne kvalifikacije SŽ Olimpije
Dodatne kvalifikacije SŽ Olimpije FOTO: HK SŽ Olimpija
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Cupko
26. 02. 2024 19.46
Včeraj je bilo res slabo. Tudi enega power playa niso izkoristili, pa jih ni bilo malo!