Hokej

Karhula ostaja med hokejskimi zmaji

Ljubljana, 22. 02. 2024 13.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Kot poročajo na uradni spletni strani kluba, je Antti Karhula podaljšal pogodbo s SŽ Olimpijo še za dve sezoni. Finec je v Ljubljano prišel sredi lanske sezone.

Antti Upi Karhula
Antti Upi Karhula FOTO: Luka Kotnik

Antti Upi Karhula se je ljubljanskemu u klubu pridružil 26. januarja lani in prevzel vodenje članske ekipe. Finski hokejski strokovnjak ostaja glavni trener članskega moštva še nadaljnji dve sezoni, do vključno sezone 2025/26. Antti Upi Karhula izhaja iz finske hokejske šole in je svojo trenersko kariero gradil na Finskem v ligi Mestis, v Erste ligi na Madžarskem, v ligi ICE je bil trener Fehervar AV19, preden je prišel v Ljubljano je bil trener HC Banska Bystrica. "Ko sem pred dobrim letom prišel v ta klub, sem imel dober občutek. Lepo je delati v okolju z iskrenimi ljudmi, ki jih povezuje skupni cilj. V zadnjem letu sem spremljal napredek kluba na organizacijski ravni, veliko igralcev je naredilo korak naprej in, seveda, tudi jaz si želim narediti še kakšen korak naprej. Prepričan sem, da lahko s klubom gradimo pozitivno zgodbo, da pokažemo, da znamo in zmoremo. Imamo mlado in energično ekipo, dobre drsalce, in na tem bomo gradili v prihodnje, prav tako na dobrem vzdušju v ekipi in trdem delu," je za uradno spletno stran kluba dejal Finec.

Zmaji so se v ligi ICE uvrstili v dodatne kvalifikacije za preboj v končnico.
Zmaji so se v ligi ICE uvrstili v dodatne kvalifikacije za preboj v končnico. FOTO: Damjan Žibert

"Z Upijem Karhulo smo že konec lanske sezone začeli graditi novo zgodbo. Zgradili smo kakovostno in homogeno ekipo, ki je med sezono dosegala tudi vse boljše rezultate. Cilj biti konkurenčni in v igri za zmago na vsaki tekmi smo izpolnili o in to nas je pripeljalo v položaj, ki smo si ga na začetku sezone želeli – realno možnost uvrstitve v končnico. Verjamemo, da je Upijevo delo s tako mlado ekipo vse prej kot končano, zato smo veseli nadaljevanja sodelovanja in nadgrajevanja zgodbe," je ob podaljšanju pogodbo z Upijem Karhulo povedal direktor HK SŽ Olimpija Anže Ulčar.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.