Hokej

VIDEO: Kavčič: Slovencem nismo mogli slediti

Ljubljana, 19. 04. 2010 09.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Selektor hrvaške hokejske reprezentance je Slovenec Pavle Kavčič. Nekdanji prvi trener naše izbrane vrste je priznal, da njegovi "ognjeni" niso mogli slediti slovenskemu tempu. Preberite še nekaj izjav s sinočnje tekme med Slovenijo in Hrvaško.

John Harrington
John Harrington FOTO:

John Harrington, selektor Slovenije: "Nikoli ne grem v tekmo z željo, da bi tekmeca ponižali. Danes je bila to preprosto naša igra. Včeraj smo imeli težko tekmo in vsakič ko igraš, skušaš igrati bolje. Začeli smo odlično, hitro zadeli, dosegli veliko golov. Ko tako igraš, se dvigne tudi samozavest, želeli smo se čim bolje uigrati. Vesel sem, da so zadevali vsi napadi in da so se izkazali mladi igralci."

Jan Muršak, napadalec Slovenije: "Po prvi tekmi s Poljsko nismo bili najbolj zadovoljni, predvsem zato, ker se je poznala neuigranost, še posebej mojemu napadu. Danes je bilo že precej bolje, pomembno je, da so zadevali vsi napadi. Mlademu napadu z Jegličem in Tičarjem je videti, kot da bi že leta igral skupaj. Dosegel sem gol, a to navsezadnje ni pomembno, važno je, da je ekipa nastopila dobro."

Marcel Rodman, napadalec Slovenije: "V tekmo smo šli, upoštevajoč lansko tekmo v Litvi, ko se nam je vse podiralo in smo komaj sestavili zmago. Definitivno jih nismo podcenjevali, smo pa precej drsali v prvi tretjini, pokazali veliko želje in dali gole, tako da naslednjih 40 minut ni bilo pravih hokejskih, ker je bil zmagovalec že znan. Na naslednjih tekmah bo lažje, ker se bomo bolje poznali med sabo. Imamo pa še precej rezerve."

Žiga Pance, napadalec Slovenije: "Igrali smo, kot znamo. Hrvaška je vendarle malo slabši tekmec kot Poljska. Važno je, da smo spet pripeljali domov tri točke. Mogoče premalo streljamo, a zdaj imamo dan počitka in trening. Lahko bomo odpravili napake s prvih tekem, predvsem v 'power playu', poskušali bomo večkrat streljati na gol in upajmo, da bomo bolj učinkoviti."

Tomaž Razingar, kapetan Slovenije: "Tekmo smo odločili v prvih desetih minutah, nato pa smo skušali doseči še kakšen zadetek. Boljša tekma kot včeraj, ampak tudi lažji nasprotnik. Jutri imamo prosto, potem pa se bomo pripravljali naprej."

Pavle Kavčič
Pavle Kavčič FOTO: Damjan Žibert

Pavle Kavčič, selektor Hrvaške: "Za reprezentanco Slovenije je bila ta zmaga potrebna, saj vedo, da morajo priti do odločilne tekme. Z izidom na prvi tekmi niso bili zadovoljni in so s tem dobili dodaten impulz. Začeli so s tako hitrostjo, da jim nismo mogli slediti. Če so oni igrali v peti prestavi, smo bili mi v prvi ali drugi. V drugi tretjini smo se nekoliko približali, ampak zgolj zaradi tega, ker je Slovenija spustila ritem. V vseh elementih je bila Slovenija boljši tekmec, zato čestitam vsem njenim igralcem."

Marko Lovrenčić, igralec Hrvaške: "Vedeli smo, kaj nas čaka. Vemo, kakšna ekipa je Slovenija. Mi se moramo pobrati in dvigniti glave. Zavedamo se, zakaj smo na tem prvenstvu in naša odločilna tekma nas še čaka. Če nam bo uspelo, super, če ne pa ..."
 

  • 20 - Liv Amiti E+ 3 (žensko)
  • 19 - Liv Vall E+ 2 (žensko)
  • 18 - Gravel kolo Giant Revolt 0
  • 17 - Giant Reign E+ 1
  • 16 - Giant Propel Adv Pro 0
  • 15 - Giant DailyTour E+ 1 RT
  • 14 - Giant Stance E+ 2 29
  • 13 - Liv Avail Adv 1 (žensko)
  • 12 - Giant Propel Advanced Pro
  • 11 - Giant Trance X E+ 1 Pro 29
  • 10 - Giant Talon 1 29 GE
  • 9 - Giant Defy Advanced 2
  • 8 - Giant TCR Advanced 1 Disc
  • 7 - Giant Explore E+ 2
  • 6 - Giant Trance X 1 29er
  • 5 - EnviLiv Advanced (žensko)
  • 4 - Liv Embolden E+ 1 (žensko)
  • 3 -Giant Propel Advanced 1ct
  • 2 - Giant Fathom E+ 2 Pro
  • 1 - Giant TCR Advanced SL 0

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RXG
19. 04. 2010 20.42
Brez Lixa skupine A bo NE!! Hvala Johny!
zelena.zmajcica
19. 04. 2010 18.57
Sam tko naprej! SLOVENIJA!
Zecko
19. 04. 2010 16.26
slo-killers 19.04.2010, 12:44 7 lepa tekma . blo je nooro vzdusje ... najbolse pa je da smo osramotili hrvate , ki na tej tekmi tako kot vedo do zdaj niso imeli za burek ... pa lahk se kr naprej uvazajo igralce iz kanade pa nwm iz kot okol se , ko se to nebo spremenilo !!!!!!!!!!! SLOVENIJA<3 ful ste meli kej osramotit hrvate..sj se je unaprej vedlo gdo bo zmagu..u hokeju nas je pa res tezko zmagat..to je isto koda bi gledu vaterpolo pa bi hrvaška pojedla slovenijo.. drgač pa use čestitke za zmago pa upam da bote use tekme do konca zmagali..kr realno si zaslužite bit u prvi diviziji tk da srečno ;):):)
TADEJ C
19. 04. 2010 14.57
SLOVENCI SODIMO MED ELITO HOKEJA zato se moremo prebite v VIŠJO DIVIZIJO. Manjkal nam je še KOPITAR ki je v VRHUNSKE FORMI. Glede HRVATOV pa še dosti jim manjka igralcev ker nimajo svojih igralcov pri medveščaki SLOVENIJA ŠAMPION !!! <3
nootilis
19. 04. 2010 14.49
zdej vidim da obstaja šport ki slovenci lahk premagajo hrvate, sem že mislo da je to nemogoče
John_Gotti
19. 04. 2010 14.38
počakajte vi čez dve leti ko bodo Hrvati z lahkoto premagovali vse ekipe, z Kanadskimi in Ameriškimi hrvati iz Medveščaka.
slo-killers
19. 04. 2010 12.44
lepa tekma . blo je nooro vzdusje ... najbolse pa je da smo osramotili hrvate , ki na tej tekmi tako kot vedo do zdaj niso imeli za burek ... pa lahk se kr naprej uvazajo igralce iz kanade pa nwm iz kot okol se , ko se to nebo spremenilo !!!!!!!!!!! SLOVENIJA<3
zloDolgcajt
19. 04. 2010 12.14
United10, tole je članek o izjavah iz obeh taborov po koncu tekme. Rezultat imaš en članek nazaj (hint: stisni gumb Hokej)
United10
19. 04. 2010 10.41
kakšna novica ?!?!?!?! Kje je pa rezultat???
Nad.oblaki
19. 04. 2010 10.01
Poraz je bil že vnaprej pričakovan, saj je velika razlika v kvaliteti (čeprav je tudi mi nimamo nevem kakšne).
Brus123
19. 04. 2010 10.00
Najso mel za burek!!