Hokej

Kingsi so zmagali, čeprav je Kopitar ostal brez točke

Edmonton, 17. 11. 2022 08.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Los Angeles Kings so v severnoameriški hokejski ligi NHL v Edmontonu premagali Oilers s 3:1. Slovenski kapetan zmagovitih gostov Anže Kopitar ob štirih strelih ni dosegel točke, igral je dobrih 21 minut.

Ekipa iz mesta angelov je s 23 točkami druga na zahodnem delu in v pacifiški skupini, vodi Vegas s tremi točkami več. Omenjeni ekipi sta skupno v ligi na tretjem in četrtem mestu, pred njima sta vodilni moštvi zahodnega dela, prva ekipa atlantske skupine Boston (28 točk), in New Jersey, ki ima na čelu metropolitanske skupine 26 točk.

Na preostalih dveh tekmah večera so Ottawa Senatorsi v derbiju začelja vzhoda s 4:1 doma premagali Buffalo Sabrese, v Chicagu pa so v partiji dveh slabših ekip zahodnega dela lige domače Blackhawksi s 5:2 ugnali igralci St. Louis Blues. Za slednjima moštvoma je v centralni skupini le Arizona.

Srečanje v Edmontonu je odločil Trevor Moore, ki je prvič v NHL dosegel tri gole na eni tekmi, zadnjič je zadel na začetku zadnje minute ob igralcu manj na ledu, ko so tekmeci v lovu na izenačenje z ledu poslali vratarja, a jim številčna prednost v napadu ni pomagala.

Anže Kopitar
Anže Kopitar FOTO: AP

Pri vseh treh uspešno zaključenih napadih gostov je kot podajalec sodeloval Viktor Arvidsson. Vratarja Cala Petersena, ki je vpisal 22 obramb, je premagal le Zach Hyman. Nemec Leon Draisaitl je tako končal niz 11 tekem, ko je dosegel najmanj točko za Edmonton, pri številki deset pa se je v kanadski zasedbi zaustavil Connor McDavid. Slednji je prvi napadalec lige z 32 točkami, s štirimi manj je drugi Draisaitl.

Moore je Los Angeles na prvi tekmi proti Edmontonu po izpadu v medsebojnem dvoboju v prvem krogu končnice prejšnje sezone povedel v vodstvo v peti minuti. Hyman je izenačil v 13. minuti drugega dela, Moore pa je bil drugič uspešen slabe tri minute pred koncem druge tretjine.

Za četrto zaporedno zmago St. Louisa so po gol in podajo zabeležili Ryan O'Reilly, Jordan Kyrou in Ivan Barbašev, vratar Jordan Binnington je zaustavil 25 strelov domačih, za katere je oba gola zabil Andreas Athanasiou. Švedski vratar Anton Forsberg je bil z 29 obrambami ključni mož za zmago Ottawe, ki je Buffalu prizadejala sedmi zaporedni poraz v sezoni.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.