Hokej

Kljub novemu zadetku Kopitarja visok poraz Kraljev v San Joseju

San Jose, 18. 01. 2022 07.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
STA, A.V.
Komentarji
0

Gostovanje Los Angeles Kingsov v severnoameriški poklicni hokejski ligi NHL pri pacifiških tekmecih Sharksih v San Joseju se je končalo z manjšo katastrofo za hokejiste iz mesta angelov. Morski psi so Kraljem prizadejali poraz s 6:2. Njihov krvnik je bil 25-letni Švicar Timo Meier, ki je dosegel rekord kluba s petimi zadetki. Anže Kopitar je zabil en gol za Kralje.

Timo Meier je bil tokrat nerešljiva uganka za obrambo Kraljev in že v prvi tretjini je dosegel hat-trick. Prva tretjina se je za Kralje končala porazno: po 19 minutah so domači vodili že s 4:0. Tega ni omilil niti gol Anžeta Kopitarja, ki je domačo mrežo zatresel 16 sekund pred koncem tretjine.

Meier se ni ustavil pri treh golih. V drugi tretjini je ob spodbujanju navijačev "Timo, Timo!" dosegel še dva gola. Mikey Anderson je v zadnji tretjini znižal na 2:6. Za morske pse je ob Meierju v prvi tretjini zadel še Rudolfs Balcers. "To je nekaj zelo posebnega, skoraj ne znam opisati tega občutka, kar mravljince sem dobil," je bil osupel 25-letni švicarski reprezentant. "Ne spomnim se, ali sem že kdaj videl tako vročega fanta," je dejal trener Sharksov, Bob Boughner: "Videli ste, kako se fantje gledajo. Potrpežljivost, udarci, izbiranje kotov. Ti goli so bili lepi."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Meier je zadel z obeh strani mreže, med drugim dvakrat ob moštveni premoči na ledu, nekaj ploščkov je izstrelil iz težkih položajev iz kota in zabil mimo vratarja Los Angelesa Jonathana Quicka, ki je ubranil enajst strelov domačih. Joe Malone ima še vedno rekord lige NHL s sedmimi goli, ki jih je za Quebec Bulldogse dosegel davnega leta 1920. Sedem igralcev je imelo v preteklih letih tekme s šestimi goli. Po podatkih NHL je bil Mika Zibanejad kot član New York Rangersov zadnji, ki je dosegel pet golov, kar se je zgodilo 5. marca 2020 na tekmi proti Washingtonu.

Meier je poskrbel za enajsti hat-trick v zgodovini franšize iz San Joseja v zgolj eni tretjini. In z vsakim golom, ki ga je Švicar dosegel, je 10.000-glava množica v dvorani SAP Centra navijala glasneje. "Hudičev igralec je, četrti vodilni strelec lige," je o njem dejal trener Kingsov, Todd McLellan. S štirimi podajami za Sharkse, ki so na zadnjih dveh tekmah skupaj dosegli le en gol, se je izkazal tudi Tomaš Hertl . Erik Karlsson je zbral tri podaje, med njimi tudi 500. v karieri.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

James Reimer, ki je zaradi poškodbe spodnjega dela telesa prvič po 4. januarju začel v vratih za San Jose, je zbral 39 obramb. Reimer je preprečil tudi tri Kopitarjeve poskuse za spremembo izida. Karlsson je ob sklicevanju na številko dresa svojega soigralca povzel dogajanje: "Če danes nosiš številko 28, ustreliš vse." Pri Kraljih je manjkal Adrian Kempe, ki je v nedeljo vstopil v protokol lige proti covidu-19, zamenjal pa ga je novinec Samuel Fagemo. Kralji bodo v sredo zjutraj po srednjeevropskem času gostili prvake lige NHL, Tampo Bay.

Liga NHL, izidi:
San Jose Sharks – Los Angeles Kings         6:2
(Anže Kopitar: 1 gol v 17:28 minute za LA).
Buffalo Sabres – Detroit Red Wings          2:3 (podaljšek)
Colorado Avalanche – Minnesota Wild         4:3 (kazenski streli)
Arizona Coyotes – Montreal Canadiens        5:2
Seattle Kraken – Chicago Blackhawks         3:2 (kazenski streli)
New York Islanders – Philadelphia Flyers    4:1
St. Louis Blues – Nashville Predators       5:3
Vegas Golden Knights – Pittsburgh Penguins  3:5
Toronto Maple Leafs – New Jersey Devils     preloženo

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.