Hokej

Koloradčani spet ušli izpadu, odločala bo sedma tekma

Edmonton, 03. 09. 2020 07.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, J.K.
Komentarji
0

Hokejisti ekipe Dallas Stars so v konferenčnem polfinalu proti moštvu Colorado Avalanche zapravili vodstvo v zmagah s 3:1 in si bodo morali po drugem zaporednem porazu napredovanje v konferenčni finale zagotoviti na odločilni sedmi tekmi (1:4). Koloradčani še nikoli v zgodovini kluba niso nadoknadili zaostanka z 1:3 v končnici.

Hokejisti Dallasa (na fotografiji vratar Ben Bishop) so bili na pragu raja, toda ...
Hokejisti Dallasa (na fotografiji vratar Ben Bishop) so bili na pragu raja, toda ... FOTO: AP

Hokejisti ekipe Colorado Avalanche so v polfinalu zahodne konference severnoameriške lige NHL izsilili odločilno sedmo tekmo. Plaz je uprizoril sanjsko vrnitev, saj je zaostajal že z 1:3 v zmagah ter polfinalno serijo v boju na štiri zmage proti Dallas Starsom poravnal na 3:3. Šesto tekmo je dobil s 4:1. Odlično delo je opravil vratar Kolorada Michael Hutchinson, ki je izničil napade Dallasa s 27 obrambami. Dopustil je le prvi zadetek na tekmi. Za Dallas je za kratkotrajno vodstvo v 18. minuti poskrbel Miro Heiskanen, a je nato čuvaj mreže Kolorada "zaklenil" vrata. Nikita Zadorov, Cale Makar, Mikko Rantanen in Nathan MacKinnon so nato opravili preostanek dela s štirimi goli. Vratar Dallasa Anton Hudobin je tokrat ostal pri 20 obrambah.

Trener Dallasa Rick Bowness ni bil najbolj zadovoljen: "Sami smo se spravili v ta položaj. Zdaj je, kar je. Čaka nas še sedma tekma. In s tem se bomo morali spoprijeti."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

'Za Hutcha ni težko navijati'
Tudi sedma tekma polfinala zahodne konference bo v hokejskem "karantenskem mehurčku" v Edmontonu v Kanadi. Ekipa Avalanche je napredovala v konferenčni polfinale, potem ko je s kar 4:1 v zmagah izločila Arizona Coyotese. V polfinalu so hokejisti iz Denverja za Dallasom zaostajali že z 1:3 v zmagah, a so nadoknadili zaostanek ter si priborili boj za vstopnico v finale. Na šesti tekmi jim je pomagal tudi zanesljivi vratar.

"'Hutch' je naš fant. Je zelo preprost, zanj ni težko navijati. Upajmo, da bo tako dobro branil tudi na sedmi tekmi," je dejal trener Koloradčanov Jared Bednar. Boljši iz tega obračuna se bo v konferenčnem finalu udaril z ekipo Vegas Golden Knights ali Vancouver Canucks. Vegas vodi s 3:2 v zmagah. V drugem kanadskem "mehurčku" v Torontu je sicer že znan prvi konferenčni finalist. Ekipa Tampa Bay Lightning je v polfinalu vzhodne konference izločila lanske podprvake Boston Bruinse s 4:1 v zmagah. V drugem obračunu New York Islandersi vodijo s 3:2 v zmagah proti Philadelphia Flyersom.

Vrhunci tekme Dallas Stars ‒ Colorado Avalanche:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Izidi lige NHL, končnica, 2. krog:

Dallas Stars ‒ Colorado Avalanche 1:4 /3:3/
// - izid v zmagah

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.