Hokej

Kopi praznih rok

Los Angeles, 21. 10. 2008 10.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Los Angeles Kings so v hokejski ligi NHL v petem nastopu doživeli tretji poraz, za moštvo slovenskega reprezentanta Anžeta Kopitarja pa je bil usoden Colorado Avalanche, ki je slavil zmago s 4:3.

Anže Kopitar je na ledeni ploskvi dvorane Staples Center preživel slabih 22 minut, v tem času pa je sprožil dva strela proti vratom slovaškega čuvaja mreže Petera Budaja, ki je zaustavil 25 strelov. Ekipa iz Kolorada je v mestu angelov dosegla prvo sezonsko zmago, zanjo pa si največ zaslug lasti dvakratni strelec Ryan Smyth. Po enega sta dosegla še Milan Hejduk in David Jones, izkazal pa se je tudi Paul Stastny z dvema podajama. Za Kralje so zadeli Oscar Moller, Patrick O'Sullivan in Drew Doughty.

Moštvo Dallas Stars se je veselilo zmage v Madison Square Gardnu.
Moštvo Dallas Stars se je veselilo zmage v Madison Square Gardnu. FOTO: Reuters

Napadalec Dallasa Mike Modano je bil mož odločitve v kultni dvorani Madison Square Garden, saj je v zadnji tretjini dosegel zmagoviti gol v obračunu z Rangerji iz New Yorka. Poleg Modana je za teksaško moštvo zadel še Brenden Morrow, za domače moštvo pa je edini gol v prvi tretjini dosegel Markus Naslund.

Na obračunu med Bostonom in Pittsburghom sta se redni del in podaljšek končala brez zmagovalca, med izvajanjem kazenskih strelov pa je bil "pri stvari" le ruski napadalec v dresu gostujoče zasedbe Jevgenij Malkin. Za Pittsburgh je bila to že četrta tekma, ki se je v tej sezoni končala po izvajanju kazenskih strelov, izkupiček v minuli sezoni finalista Stanleyjevega pokala pa so tri zmage in poraz. Obračun med Montrealom in Florido je dobila domača zasedba s 3:1, obračun pa bo najbolj ostal v spominu  finskemu napadalcu Saku Koivu, ki je na severnoameriških ploskvah NHL vknjižil svojo 600. točko.

Izidi:
New York Rangers – Dallas Stars 1:2
Boston Bruins – Pittsburgh Penguins 1:2 (podaljšek)
Montreal Canadiens – Florida Panthers 3:1
Los Angeles Kings – Colorado Avalanche 3:4
(Anže Kopitar: 22 minut, dva strela na gol za LA Kings)

  • ULTRA 1
  • ULTRA 2
  • ULTRA 3
  • ULTRA 4
  • ULTRA 5
  • ULTRA 6
  • ULTRA 7
  • ULTRA 8

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.