Hokej

Anže Kopitar: Frustracije so bile, nihče ni bil zadovoljen

Bled, 21. 04. 2019 11.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Najboljši slovenski hokejist Anže Kopitar se je po (pre)hitrem slovesu od lige NHL, ko so Kralji ostali brez končnice, pridružil slovenski reprezentanci, saj Rise čaka nastop na SP drugega kakovostnega razreda. Kopitar je na kratko strnil tudi vtise ob neuspešni sezoni Kingsov.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: 'Od sebe pričakujem še več kot ostali'
    02:16
    Iz 24UR: 'Od sebe pričakujem še več kot ostali'
  • Anže Kopitar ob razočaranju nad slabo sezono LA Kings
    02:19
    Anže Kopitar ob razočaranju nad slabo sezono LA Kings
  • Anže Kopitar o jubileju, 1000. odigrani tekmi v ligi NHL
    00:49
    Anže Kopitar o jubileju, 1000. odigrani tekmi v ligi NHL
  • Anže Kopitar o igranju za slovensko reprezentanco
    01:48
    Anže Kopitar o igranju za slovensko reprezentanco

Anže Kopitar bo udarni adut slovenske reprezentance na svetovnem prvenstvu, tudi po "zaslugi" dejstva, da je moštvo Los Angeles Kings ostalo praznih rok ob koncu rednega dela. Kralji so bili preslabi, da bi se uvrstili v končnico, tako bo kapetan Kraljev lahko pomagal Risom. Vseeno je klavrn konec sezone pri najboljšem slovenskem hokejistu pustil kar nekaj grenkega priokusa.

"Narobe je šlo kar nekaj stvari. Poškodba Quicka (vratarja Jonathana, op. p.) najprej, potem tudi Browna (nekdanjega kapetana moštva Dustina, op. p.), ki je zamudil 10 tekem. Potem smo zamenjali trenerja v upanju, da bi se nekaj spremenilo, da bi šlo na boljše, pa ni bilo dobro. Potem smo par tekem zmagali, pa še več izgubili, pa par zmagali, pa več izgubili in je šlo vse hitro navzdol," je med drugim dejal Kopitar. O tem, kaj meni o novem trenerju Kingsov Toddu McLellanu, o načrtih po sezoni in odigrani 1000. tekmi v ligi NHL pa v video prispevkih.

Kapetan Kingsov Anže Kopitar
Kapetan Kingsov Anže Kopitar FOTO: AP

'Vem, da moram biti eden od nosilcev igre in voditi to ekipo'
Kopitar se je že pridružil reprezentančnim treningom pod vodstvom selektorja Iva Jana in je v petek opravil že dva treninga. Kot eden od nosilcev igre želi na SP v Kazahstanu Risom zagotoviti nastop v elitni skupini A svetovnega hokeja, ki bo na sporedu leta 2020. Za preboj med najboljše, morajo slovenski hokejisti na svetovnem prvenstvu osvojiti eno od prvih dveh mest. Kopitar se veseli izziva v Kazahstanu:

"Veselim se priprav in SP. Cilj je uvrstitev v elitno skupino, sam imam verjetno višja pričakovanja zase kot vsi ostali. Ekipni duh je pomemben, vem pa, da moram biti eden od nosilcev igre in voditi to ekipo."

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.