Hokej

Kopitar hitro končal klubsko sezono: bo ali ne bo igral na SP?

Ljubljana, 30. 04. 2023 13.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Najboljši slovenski hokejist vseh časov Anže Kopitar je po odlični osebni sezoni v prvem krogu končnice lige NHL končal klubsko sezono. Kralji so morali namreč priznati premoč Edmontonu, ki je v seriji že dvakrat zaostajal, a na koncu slavil s 4:2 v zmagah. Sedaj pa se poraja vprašanje: se bo Kopitar lahko pridružil slovenski reprezentanci in zaigral na prihajajočem svetovnem prvenstvu?

"Nedvomno si vsi slovenski ljubitelji hokeja želimo, da bi Anže lahko pomagal risom pri njihovi #MisijaRiga, a je o njegovi morebitni udeležbi na svetovnem prvenstvu za zdaj še prezgodaj govoriti," so zapisali pri Hokejski zvezi Slovenije, pri kateri so potrdili, da so s slovenskim zvezdnikom v rednem stiku, in dodali še: "Naredili bomo vse, kar je v naši moči, da bi se AK11 lahko pridružil slovenski reprezentanci. V tem trenutku bo treba najprej videti, kakšne obveznosti bo Anže Kopitar imel v klubu po zaključku sezone."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Slovenska hokejska reprezentanca se bo kmalu odpravila na svetovno prvenstvo elitne divizije, ki bo potekalo v Rigi. Varovance Matjaža Kopitarja že čez 13 dni čaka obračun s Švico, nato pa se bodo risi pomerili še s Kanado, Norveško, Češko, Latvijo, Slovaško in Kazahstanom.

Risi se sicer že nekaj časa intenzivno pripravljajo na še kako pomemben turnir. Po sedmih pripravljalnih tekmah sledita še dve v Budimpešti z Madžari, pred SP pa bo zadnji test za slovensko reprezentanco še Danska v Koebenhavnu.

Se bo Anže Kopitar pridružil Risom?
Se bo Anže Kopitar pridružil Risom? FOTO: AP

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kuopio
30. 04. 2023 16.48
-7
Če ne bo igral, je naveden pe**r
asdfghjklč
30. 04. 2023 18.16
+7
Za razliko od tebe, je on svoje Sloveniji že dokazal. Popeljal nas je na olimpijske igre ... ti pa kaj?
SlepiSlovenc
02. 05. 2023 10.42
+1