Hokej

Kopitar: Močnejši smo kot novembra na Madžarskem

Ljubljana, 07. 02. 2023 17.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski hokejski risi pod selektorsko taktirko Matjaža Kopitarja so se zbrali v svoji tradicionalni pripravljalni bazi na Bledu, kjer bodo v naslednjih treh dneh opravili tri skupne treninge na ledu. V sredo popoldne pa jih čaka pot proti južnotirolskemu Bolzanu, kjer se bodo udeležili turnirja štirih držav: Italije, Koreje, Madžarske in Slovenije.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V primerjavi z novembrskim zborom, ko je slovenska izbrana vrsta nastopila v precej pomlajeni zasedbi, ima tokrat slovenski strateg Matjaž Kopitar na voljo tudi pet fantov iz reprezentance U-20 in enega iz U-18. "Lahko jih bomo preizkusili in rotirali, ne bodo pa vsi igrali na vseh treh tekmah," je dejal selektor Kopitar in dodal, da je od povabljenih na zbor svoj prihod opravičil edinole Robert Sabolič, saj v klubu želijo, da bi v tekmovalnem premoru saniral manjšo poškodbo.

Vodja reprezentance Dejan Kontrec je s pogledom že na zaključne priprave na svetovno prvenstvo v aprilu dejal, da bo za vse igralce, ki bi predčasno končali sezono, organizirana možnost treningov še pred uradnim začetkom priprav. Nekaj težav bo pri načrtovanju priprav do SP povzročil morebiten (oziroma precej verjeten) hiter konec sezone za reprezentante iz ljubljanskega kluba. Kot je pojasnil generalni sekretar HZS Dejan Kontrec, bodo za vse igralce, ki bodo predčasno končali sezono, pripravili predpriprave oziroma treninge pred uradnim začetkom priprav. "Po dolgem času sem spet zraven. Lepo je videti fante od prej in te mlajše, da se spoznamo in naredimo dobro kemijo v garderobi," je dejal eden izkušenejših članov ekipe Žiga Pavlin.

Matjaž Kopitar
Matjaž Kopitar FOTO: Luka Kotnik

Tudi vratar Gašper Krošelj, ki bo predvidoma dobil priložnost na eni tekmi, poudarja, da je takšen turnir pomemben zaradi gradnje moštva pred najpomembnejšimi tekmami sezone: "Veselim se druženja s fanti in se odzovem vsakemu povabilu. Lepo je videti nove obraze v garderobi, skušali se bomo s temi pripravami spoznati tako izven igrišča kot na njem. Gledamo naprej."

Reprezentanca Slovenije: vratarji Luka Gračnar, Gašper Krošelj, Matija Pintarič, branilci Aljoša Crnović, Kristjan Čepon, Blaž Gregorc, Aleksandar Magovac, Žiga Pavlin, Maks Perčič, Matic Podlipnik, Urban Podrekar, Miha Štebih ter napadalci Miha Beričič, Tadej Čimžar, Luka Gomboc, Rok Kapel, Gregor Koblar, Anže Kuralt, Marcel Mahkovec, Luka Maver, Ken Ograjenšek, Žiga Pance, Nik Simšič, Jaka Sodja, Jaka Šturm, Rok Tičar, Blaž Tomaževič.

Spored turnirja:
- četrtek, 9. februar:
13.30 Madžarska - Južna Koreja
17.30 Slovenija - Italija

- petek, 10. februar:
13.30 Južna Koreja - Slovenija
17.30 Italija - Madžarska

- sobota, 11. februar:
13.00 Madžarska - Slovenija
17.00 Južna Koreja - Italija

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.