Hokej

Kopitar: Morda je celo bolje, da me malce pozabijo

Los Angeles, 11. 01. 2020 12.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slovenski hokejist Anže Kopitar je ob slabših predstavah Los Angeles Kings v severnoameriški ligi NHL nekoliko v ozadju za košarkarjema Luko Dončićem in Goranom Dragićem pri pozornosti slovenskih medijev, a si zaradi tega ne beli glave.

Kopitar (na fotografiji) je kapetan kluba, v Los Angelesu pa je tudi že osvojil dva Stanleyjeva pokala.
Kopitar (na fotografiji) je kapetan kluba, v Los Angelesu pa je tudi že osvojil dva Stanleyjeva pokala. FOTO: AP

Kot je Anže Kopitar ocenil v pogovoru za športni dnevnik EkipaSN, večina pozornosti trenutno zasluženo pripada košarkarju Dallas Mavericksov Luku Dončiću.

"Vsa čast Dončiću, kar pa ne pomeni, da si ne želim, da bi se nekega dne zadeva spet malo obrnila in bi mogoče spet jaz prišel v prvi plan," je za omenjeni časnik dejal najboljši slovenski hokejist vseh časov. Ob tem pa priznava, da je včasih odlično imeti več miru pred javnostjo in prostor za umik, Dončić pa se mu prav zaradi velike javne pozornosti včasih kar malo smili.

'Nikakor nismo pričakovali repa razpredelnice'
Dvaintridesetletni Kopitar, ki je v 14 sezonah z Los Angelesom osvojil dva naslova prvaka v ligi NHL, pri tem ne skriva razočaranja s prvo polovico letošnje sezone. Kralji so z 18 zmagami in 24 porazi ter štirimi porazi v podaljšku trenutno na predzadnjem mestu zahodne konference.

"Nikakor nismo pričakovali repa razpredelnice, čeprav tudi pretirano visokih ciljev pred sezono nismo mogli imeti," je ocenil. Moštvo je že prejšnjo sezono z 32 zmagami, 42 porazi in devetimi porazi po podaljšku končalo na zadnjem mestu v zahodni konferenci najmočnejše hokejske lige na svetu in bilo večino sezone daleč od boja za končnico. Ob tem se je poleti lotilo pomlajevanja, ki pa še ni zaključeno.

Negotovost v 'fazi prenove'
"Iskreno povedano, pred sezono nismo vedeli, pri čem smo. Bilo je nekaj zadev, ki so nas navdajale z optimizmom, po drugi strani pa nismo vedeli, kako se bo ekipa odzvala v tej fazi prenove," je dejal. Kot eden vodilnih in najizkušenejših članov moštva, ki mu je že četrto sezono zaupana vloga kapetana, Kopitar v zadnjem času vidi pozitivne premike.

"V vsakem primeru pa je pomembno, da se z nastalim položajem znamo spoprijeti. Pri čemer je zadnje obdobje vendarle pomembno, saj se mi zdi, da ekipa dela korake v pravo smer oziroma navzgor," je povedal.

Verjame v vizijo
Prepričan je, da se bo Los Angeles znova postavil na noge in bil v prihodnosti znova del končnice.

"Resnično verjamem v načrt, ki ga je sestavil in mi ga predstavil naš športni direktor  ‒ mislim, da ima vizijo vrnitve Los Angelesa v drugačne vode," je dejal in dodal, da se v teh načrtih sam vidi, čeprav je v ligi NHL vedno možnost, da ga klub v sklopu prenove zamenja.

"Če me taisti športni direktor ne bo poklical in mi dejal, da moram kam drugam ‒ kar se v Ameriki sicer lahko zgodi ‒ jaz zagotovo ne bom dobil nobene želje, da bi šel kamor koli," je še povedal in sklenil: "V Los Angelesu se počutim doma, štirinajst let je zelo dolga doba, sploh v tem delu življenja od najstniških let do danes."

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kolosej6
11. 01. 2020 15.07
+3
"Kopitar (na fotografiji) je kapetan Los Angeles Lakersov, s katerimi je osvojil dva Stanleyjeva pokala." Tako je Anže igra centra in na tekmo dosega 20 tock v povprecju
PartyTime
11. 01. 2020 15.13
+1
Tako je, igra za Lakerse, trenira pri Clippersih in igra v dresu Kingsov...
Boris JahBoris Hribljan
12. 01. 2020 08.56
A ste pozabil; kosilo ima pa pri vas doma!?