Hokej

Kopitar na dobrodelnem golf turnirju že devetič za dober namen

Bled, 31. 08. 2019 13.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski hokejski zvezdnik Anže Kopitar je danes na Bledu že tradicionalno v malo drugačni vlogi, saj tokrat časa ne preživlja v ledeni dvorani ampak na golf igrišču. Skupaj s podjetnikom Jocom Pečečnikom dobrodelni golf turnir organizirata šesto leto, sicer pa turnir poteka že deveto leto zapored.

Več videovsebin
  • Anže Kopitar o dobrodelni prireditvi
    00:36
    Anže Kopitar o dobrodelni prireditvi
  • Udeleženci devete dobrodelne prireditve
    00:22
    Udeleženci devete dobrodelne prireditve
  • Iz 24UR: Kopitar na svojo 14. sezono v ligi NHL pripravljen kot že dolgo ne
    02:19
    Iz 24UR: Kopitar na svojo 14. sezono v ligi NHL pripravljen kot že dolgo ne

Anže Kopitar, kapetan Los Angeles Kings, je na prejšnjih osmih turnirjih v domovini Sloveniji zbral že skoraj pol milijona evrov za dober namen. Lanski izkupiček dobrodelnega turnirja je bil rekorden, saj so z dražbami zbrali 164.000 evrov.

"Niti v tistih najboljših mislih si nisem mislil, da se bo turnir tako prijel in da bomo zbrali toliko sredstev, kot smo jih v vseh teh letih. Največji krivec za to je Joc, ker pozna veliko ljudi in večino organizira, sam imam še najlažje delo. Oba sva zelo ponosna na ta projekt in zagotovo se bova še pogovarjala, da se bo to nadaljevalo. Midva zdaj sodelujeva šest let, turnir pa poteka deveto leto, kar ni kar tako. Upam, da se bo projekt, ki je bil zasnoval dolgoročno, nadaljeval," o turnirju meni Kopitar.

"Upam, da se bo tudi v prihodnosti zbralo toliko igralcev in ljudi, ki pridejo vsako leto sem, in da bomo zbrali največ, kar lahko," o uspešnosti dobrodelnega turnirja, ki se ga bo letos udeležilo okrog 80 igralcev golfa, pravi Kopitar. Lani so na turnirju med drugimi licitirali teniški lopar Srba Novaka Đokovića, boksarske rokavice Mika Tysona, dres švedskega nogometaša Zlatana Ibrahimovića in dres slovenskega zvezdnika iz madridskega Atletica Jana Oblaka.

Anže Kopitar
Anže Kopitar FOTO: Miro Majcen

Letos pa bo na licitaciji v ospredju športna oprema odličnih slovenskih športnikov. Po Kopitarjevem mnenju bo za licitatorje zagotovo najbolj zanimiv dres odličnega slovenskega košarkarja Luka Dončića, novinca leta v lanski sezoni NBA.

Na licitaciji bodo še kolesarski dres Primoža Rogliča z Dirke po Italiji, čelada svetovnega motokrosističnega prvaka Tima Gajserja, Kopitarjev reprezentančni dres, rokavice smučarskega skakalca Domna Prevca, čelada alpskega smučarja Boštjana Klineta, za dražbo pa je dres podpisal tudi nogometni sodnik Damir Skomina. Možno pa se bo potegovati tudi za vstopnice za finale nogometne Lige prvakov, ki bo v Turčiji.

Na dražbi bo tudi dres Luke Dončića.
Na dražbi bo tudi dres Luke Dončića. FOTO: 24ur.com

Letošnja sredstva bodo namenili pediatričnemu oddelku bolnišnice Jesenice in ustanovi Rdeča žoga za obnovo mladinskega doma. "Tako se bo pomagalo mladim, ki so potrebni pomoči, in se jim bo pokazalo kažipote, da ne bodo preveč zabredli," je pojasnil Kopitar.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Anticripstoned
31. 08. 2019 20.05
+3
Le čevlje sodi naj Kopitar
brezcasni
31. 08. 2019 15.20
+5
dobrodelno je ko sežeš brez pompa v svoj žep in plačaš-daš kar si pač namenil,ne pa prodajat neke rekvizite ki si jih uporabljal in dobil od kluba,neke prešvicane majice,loparje ipd.....to je kot bi jaz daroval prešvicano majico za lačne otroke.........
nightifly
02. 09. 2019 13.44
-3
Se zelo strinjam z vami . To kar pocnejo ,je v bistvu zelo perfidna reklama za njih same ,obenem pa tudi za sponzorje ,ki to podpirajo ,tako da sportniki sluzijo 2 x . Imate prav ,,,, podarjajo presvicane cape .