Hokej

Kopitar na tretje mesto po številu tekem za Kralje

St. Louis, 24. 01. 2021 10.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, J.K.
Komentarji
2

Ekipa St. Louis Blues je v severnoameriški hokejski ligi NHL premagala Los Angeles Kingse s 4:2, kapetan Kraljev Anže Kopitar je igral 24 minut in podal Dustinu Brownu za znižanje na 2:3 v 17. minuti druge tretjine. Hrušičan je sedaj tretji na večni lestvici svojega moštva po številu odigranih tekem v najmočnejši hokejski ligi na svetu.

Kopitar (na fotografiji) med dvobojem v St. Louisu.
Kopitar (na fotografiji) med dvobojem v St. Louisu. FOTO: AP

Anže Kopitar je pri številki 1078 in je tako prehitel Luca Robitailleja, pred njim sta le še Dustin Brown (1188) in Dave Taylor (1111). Adrian Kempe je za Kralje zadel tretjič v nizu, po 57 sekundah druge tretjine je izenačil na 1:1 proti St. Louis Bluesom, prvakom iz leta 2019.

Vrhunci tekme St. Louis Blues ‒ Los Angeles Kings:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Torey Krug je dosegel edini gol v prvi, Jaden Schwartz pa v zadnji tretjini, ko je dve sekundi pred zvokom sirene poslal plošček v prazno mrežo. Vratarja gostov Calvina Petersena (26 obramb) je pred tem zamenjal dodatni napadalec losangeleškega moštva. Za domače so po dve točki dosegli David Perron z golom in podajo ter z dvema podajama Ryan O'Reilly in Robert Thomas. Bluesi bodo ekipo iz Los Angelesa znova  gostili v noči na ponedeljek po slovenskem času. Kopitar je z novo asistenco sicer vodilni podajalec lige v tej sezoni.

McLellan: Soigralce bolj kot z besedami prepriča z delovnimi navadami
"Je podaljšana roka strokovnega štaba na ledu," je Kopitarjev delež opisal trener Todd McLellan. "Razume, kaj želimo doseči, kaj pričakujemo, in to počne pravilno ves čas tekme. Njegove delovne navade, ne toliko besede, so tisto, s katerimi potem prepriča tudi soigralce. Način, na katerega dela in kako se odziva, ga dela za vodjo te skupine. Veliko večerov računamo nanj, na njegov prispevek, in zato igra zelo veliko ... Moral bo dobiti čas tudi premor za počitek, morali pa bomo imeti še nekaj igralcev, da se dvignejo."

Columbus Blue Jacketsi so premagali branilce naslova, ekipo Tampa Bay Lightning (5:2), ter se na vrhu centralne skupine izenačili s Floridčani s šestimi točkami. Boston Bruinsi so premagali Philadelphia Flyerse s 6:1, v kanadskem derbiju so bili Winnipeg Jetsi boljši od ekipe Ottawa Senators (6:3), tekma Carolina Hurricanes ‒ Florida Panthers pa je bila prestavljena.

Koronavirus pasica november

Izidi rednega dela sezone lige NHL:

 St. Louis Blues ‒ Los Angeles Kings 4:2
 (Anže Kopitar podaja v 24:06 za Los Angeles.) 

Columbus Blue Jackets ‒ Tampa Bay Lightning 5:2
Vancouver Canucks ‒ Montreal Canadiens 2:5
Boston Bruins ‒ Philadelphia Flyers 6:1
Winnipeg Jets ‒ Ottawa Senators 6:3

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AtleticoSLO
24. 01. 2021 10.50
+4
Če že ni pa pe bopostal legenda kluba....#11 bo zagotovo upokojena po karieri...v to sem prepričan
Harmo1980
24. 01. 2021 14.41
+3