Hokej

Kopitar: Nisem še razmišljal o tem, da bi bila naslednja sezona moja zadnja

Bled, 27. 06. 2023 17.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
T.V., Ž.K.
Komentarji
12

Po končani hokejski sezoni si hokejisti privoščijo zaslužen počitek, za najboljšega slovenskega hokejista Anžeta Kopitarja pa poletni premor ne pomeni le počitka, temveč tudi čas za predajanje znanja naslednjim generacijam. Tudi letos je skupaj s Tomažem Razingarjem organiziral hokejsko akademijo na Bledu, kjer smo se danes pogovarjali z njim.

Več videovsebin
 • Iz 24UR: Nisem še razmišljal o tem, da bi bila naslednja sezona moja zadnja
  02:40
  Iz 24UR: Nisem še razmišljal o tem, da bi bila naslednja sezona moja zadnja
 • Pogovor z Anžetom Kopitarjem
  04:40
  Pogovor z Anžetom Kopitarjem

"Mislim, da bo letos okrog 150 udeležencev kampa, kar je zelo lepo število. Veliko več je malčkov kot starejših, ampak je res lepo z njimi delati in se malo pozabavati," je o številu udeležencev povedal Anže Kopitar, ki polni baterije za naslednjo sezono.

"Super je, to je tudi zame neka baterija, da se tudi jaz napolnim z energijo. Ko vidim tele malčke, ki se vsak dan prismejejo v dvorano in se smejejo na ledu, tudi oni mene spomnijo, da je hokej še zmeraj zelo zabaven. Je pa tudi lepo, da se malo podružimo, da kakšno rečemo in mislim, da jim je to tudi všeč," je z nasmeškom na obrazu hokejsko akademijo, ki jo organizira skupaj s prijateljem in nekdanjim slovenskim reprezentantom Tomažem Razingarjem opisal Kopitar.

Hokejska akademija Anžeta Kopitarja in Tomaža Razingarja
Hokejska akademija Anžeta Kopitarja in Tomaža Razingarja FOTO: Luka Kotnik

Zvezdnik moštva Los Angeles Kings, ki je minulo sezono zaključilo z izpadom že v prvem krogu končnice, se je tako že imel čas spočiti: "Sem se kar zregeneriral," nam je priznal in v isti sapi dodal: "Sedaj se že počasi pripravljam na naslednjo sezono. Počitek je bil definitivno potreben, sezona je bila dolga in naporna, žal malo prekratka, ampak vseeno je bilo še zmeraj dovolj napora. Sedaj sem že na tisti ničli, da se lahko že pripravljam na naslednjo sezono."

Anže Kopitar
Anže Kopitar FOTO: AP

Dolga sezona igranja v ligi NHL je pustila davek na telesu 35-letnega Kopitarja in zaradi nekaj manjših poškodb se zato na svetovnem prvenstvu elitne divizije minuli mesec ni pridružil slovenski reprezentanci. "Bilo je več manjših poškodb, ki so se že sanirale in se sedaj kolikor toliko dobro počutim," je razkril Kopitar.

Po 17 sezonah igranja v najmočnejši hokejski ligi na svetu, kjer je dvakrat tudi osvojil sloviti Stanleyev pokal, pa Kopitar še ne razmišlja o koncu kariere. "Ne vem, ali bo to moja zadnja sezona ali ne ... bomo videli. Trenutno še imam pogodbo za eno sezono, kaj se bo razvilo po temu, pa bomo videli. Če po pravici povem, nisem še nisem razmišljal o tem, da bi bila naslednja sezona moja zadnja. Še zmeraj imam dovolj želje, da bi še naprej igral, bo pa tudi odvisno od vseh okoliščin kako se bo vse skupaj odvijalo. Sem pa tudi že večkrat povedal, da bi se rad upokojil kot Kralj in to se bo tudi zgodilo," nam je priznal.

Hokejska akademija Anžeta Kopitarja in Tomaža Razingarja
Hokejska akademija Anžeta Kopitarja in Tomaža Razingarja FOTO: Luka Kotnik

S Kralji je Kopitar v minuli sezoni ostal praznih rok, saj je po izpadu v prvem krogu končnice lige NHL končal klubsko sezono. Los Angeles je moral namreč priznati premoč Edmontonu, ki je v seriji že dvakrat zaostajal, a na koncu slavil s 4:2 v zmagah.

"Izkazalo se je, da je bila tisto prelomna tekma, smo že vodili zelo zgodaj na tekmi pa potem nekako zapravili to vodstvo," je o četrti tekmi (na kateri so Kralji ob vodstvu v zmagah z 2:1 vodili že s 3:0 in na koncu izgubili s 4:5), povedal Kopitar in z dvignjeno glavo dodal: "Ampak tako je v športu, včasih se vrneš od mrtvih, včasih pa ne gre vse po planu. Ampak stvari se postavljajo na svoja mesta, tako da lahko optimistično gledamo naprej."

Hokejska akademija Anžeta Kopitarja in Tomaža Razingarja
Hokejska akademija Anžeta Kopitarja in Tomaža Razingarja FOTO: Luka Kotnik

35-letni Hrušičan bo tako v Los Angelesu ostal vsaj še eno leto, kjer bodo Kralji v prihodnji sezoni po njegovih besedah kotirali višje kot v minuli: "Mislim, da se je ekipa izboljšuje iz leta v leto. Naš športni direktor mislim, da dela dobro, dobro zgodbo. Stvari se postavljajo na svoja mesta tako da pričakujemo znotraj ekipe, da bo letošnja sezone boljša kot lanska."

Kljub hitremu zaključku sezone, pa slovenski hokejist ni ostal praznih rok. Znova je namreč prejel nagrado Lady Byng Memorial, ki jo podeljuje združenje novinarjev severnoameriške lige NHL. Kopita ali 'Kopistar' kot ga kličejo onkraj luže je namreč vzorčni prototip hokejista glede na opis nagrade, ki jo prejme igralec, ki 'najbolj ponazarja športni duh in gentlemansko vedenje ob visoki ravni hokejske igre'.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

In koliko mu pomeni že druga tovrstna nagrada? "Pomeni veliko. V bistvu imaš nek rešpekt svojih soigralcev, igralcev proti katerim igraš, rešpekt sodnikov in konec koncev tudi  drugih trenerjev. Mogoče je to nagrada, ki ni najbolj odmevna, ampak meni osebno kar precej pomeni."

 • zacetni
 • VITALHIT
 • KLET KRŠKO
 • SWY
 • WIDEX
 • PEČJAK
 • NEPREMICNINE
 • LISCA

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

motorist_mb
28. 06. 2023 08.19
+2
natmat
27. 06. 2023 21.06
+5
Eden najboljših hokejistov na svetu...kapo dol..
VikiKrema
27. 06. 2023 20.25
-2
Ja lej, za kak miljonček bi se pa še splačalo počakat.
krneki_123
27. 06. 2023 20.22
+3
Tako, kot je pripravljen in skrbi za telo, lahko mirno igra do štiridesetih. Legenda.
Malo_sutra
27. 06. 2023 19.14
-4
Vračaj se, raspivaj se malo z denarjem… žene, besne mašine… če bi bil jaz on bi se vrnil že pred 10 leti haha pač balkanac kaj naj nek se vidi razkoš
Berth
27. 06. 2023 21.31
Malo_sutra
27. 06. 2023 21.56
+1
Seveda, to je to… a ne naš sirotinjski lajf
Hellsrael
27. 06. 2023 19.07
+2
Vsekakor ne bi smela biti zadnja sezona. Najboljsi igralec LA ze x let, tako da res ne vidim razloga, v kolikor mu bodo poskodbe prizanesene
Malo_sutra
27. 06. 2023 18.59
+0
Tudi jst nebi razmišljal če bi toliko vlekel vsak mesec.
Berth
27. 06. 2023 18.34
+5
Kopi, klanjam se ti. 17 let v ligi in še vedno odličen! Vztrajaj!
Malo_sutra
27. 06. 2023 19.23
+1
ne vztraja ker ima rad hokej, dolari so tukaj problem 😀