Hokej

Končana serija porazov: Kopitar ob zmagi kraljev nad morskimi psi dosegel dve točki

Los Angeles, 22. 03. 2019 07.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Moštvo Los Angeles Kings je v hokejski ligi NHL prekinilo niz petih zaporednih domačih porazov in s 4:2 premagalo četrto moštvo lige San Jose Sharks, sicer tekmeca iz pacifiške skupine. Slovenski zvezdnik Anže Kopitar je za domače prispeval gol in podajo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Anže Kopitar
Anže Kopitar FOTO: AP

Dustin Brown, ki je zadel na tretji zaporedni tekmi, je kralje povedel v vodstvo. Nato so dvakrat zadeli gostje, uspešna sta bila Barclay Goodrow in v drugi tretjini Tomaš Hertl. V zadnji tretjini pa so bili trikrat uspešni domači, najprej je v 49. minuti s prvim golom v ligi NHL izenačil Matt Roy, Anže Kopitar je pri tem golu vpisal podajo, dve minuti pozneje pa je slovenski hokejist zadel za vodstvo Los Angelesa s 3:2. Ob koncu tekme je plošček v prazno poslal Jeff Carter. Kralji, ki so na predzadnjem mestu lige in brez možnosti za končnico, bodo prihodnjo tekmo igrali v noči na nedeljo, ko bodo gostili Anaheim Ducks, še enega tekmeca iz tihomorske divizije. V sila pestrem hokejskem večeru so ljubitelji hokeja lahko največ zadetkov spremljali na tekmi Carolina Hurricanes - Tampa Bay Lightning, ki jo je vodilna ekipa lige iz Tampe dobila s 6:3.

Tampa je zmagala še sedmič zaporedoma ter ima na vrhu lestvice že 120 točk in si je zagotovila predsedniški pokal kot najuspešnejša zasedba v rednem delu. Aleksander Barkov je za zmago moštva Florida Panthers nad Arizona Coyotes s 4:2 prispeval dva gola. Druga najboljša ekipa vzhodne konference Boston Bruins, ki za vodilno Tampo sicer zaostaja 21 točk, je s 5:1 ugnala že odpisani New Jersey Devils. V ospredju pri kosmatincih je bila znova zdrava trojka Patrice Bergeron, David Pastrnak in Brad Marchand, ki je poskrbela za kar osem točk na tekmi. Hokejisti Montreal Canadiens so se znesli nad New York Islanders s 4:0, tudi po zaslugi obramb vratarja Careyja Prica, ki je ostal nepremagan. Kanadčani ostajajo na osmem mestu v razvrstitvi vzhoda.

Steven Stamkos
Steven Stamkos FOTO: AP

Nashville Predators je klonil po kazenskih strelih z 1:2 proti Pittsburgh Penguins. To je bila tudi edina tekma večera, ki se ni končala že po rednem delu. Moštvo St. Louis Blues je s 5:2 odpravilo že odpisani Detroit Red Wings, hokejisti Chicago Blackhawks so bili z 1:3 slabši od Philadelphia Flyers. Tudi moštvo Dallas Stars je doma vpisalo poraz, s 3:1 je slavila ekipa Colorado Avalanche. Vodilna ekipa zahodne konference Calgary Flames je s 5:1 premagala že odpisano moštvo Ottawa Senators.

Hokejisti Edmonton Oilers so s 4:1 ugnali Columbus Blue Jackets, Vegas Golden Knights pa so bili s 5:0 boljši od Winnipeg Jets. Rezervni vratar Vegasa Malcom Subban je odlično opravil svoje delo ter vpisal svoj prvi shutout.

Izidi:
Florida Panthers - Arizona Coyotes         4:2
New Jersey Devils - Boston Bruins          1:5
Carolina Hurricanes - Tampa Bay Lightning  3:6
Montreal Canadiens - New York Islanders    4:0
St. Louis Blues - Detroit Red Wings        5:2
Nashville Predators - Pittsburgh Penguins  1:2 (kazenski streli)
Chicago Blackhawks - Philadelphia Flyers   1:3
Dallas Stars - Colorado Avalanche          1:3
Calgary Flames - Ottawa Senators           5:1
Edmonton Oilers - Columbus Blue Jackets    4:1
Vegas Golden Knights - Winnipeg Jets       5:0
Los Angeles Kings - San Jose Sharks        4:2
Anže Kopitar je za Los Angeles Kings igral 24 minut ter dosegel gol in podajo.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.