Hokej

Kopitar in Kris pred tekmo v Staples Centru skupaj po dvorani

Newark, Anaheim, Winnipeg, Vancouver, 07. 03. 2020 07.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Ekipa Los Angeles Kings bo v severnoameriški hokejski lige NHL v soboto zvečer po slovenskem času igrala z Minnesoto Wild. Kapetan Kraljev in slovenski zvezdnik Anže Kopitar pa je že po petkovem treningu v Los Angelesu pozdravil slovenskega dečka s spinalno mišično atrofijo Krisa iz Kopra. Petkov večer v NHL je sicer minil povsem v znamenju domačih ekip.

Kopitar (na fotografiji) je Krisu in njegovim najbližjim razkazal prostore v dvorani Staples Center.
Kopitar (na fotografiji) je Krisu in njegovim najbližjim razkazal prostore v dvorani Staples Center. FOTO: AP

Anže Kopitar se je z njim in staršema Ano Jerak ter Matteom Zudichem pogovoril ter jim razkazal slačilnico in druge zanimivosti. S Krisom Zudichem sta se do zdaj srečala tudi košarkarska zvezdnika lige NBA Goran Dragić, ki je februarja gostoval pri Los Angeles Clippersih, in Luka Dončić podobno na gostovanju pri Lakersih že decembra lani.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

S Kopitarjem, ki si je za dve leti in mesec dni starega Krisa vzel veliko časa in mu med drugim podpisal kapo, je bila v petek tudi soproga Ines Kopitar. Kris je 21. novembra na univerzitetni kliniki UCLA v Los Angelesu prejel zdravilo, do katerega mu je pomagala vsa Slovenija. Zdravilo za gensko terapijo zolgensma, ki je trenutno dostopno le v ZDA, naj bi delovalo in Kris bo z družino predvidoma odpotoval nazaj domov v Slovenijo že konec meseca.

Za Krisa je vsa Slovenija tudi s pomočjo vrhunskih športnikov v ZDA zbrala 3,7 milijona evrov, zdravilo pa je stalo 2,23 milijona, torej je ostal še dober milijon. Borut Žunič s slovenskega veleposlaništva v Washingtonu, ki je pomagal organizirati srečanje med Kopitarjem in Krisom, je dejal, da je bil hokejist vesel zaradi zbranega denarja, ki ga je ostalo tudi za pomoč drugim otrokom. Tudi Krisova starša sta zelo vesela, da lahko dajo nekaj nazaj tudi drugim.

Večer domačinov: šest tekem in šest zmag
V ligi NHL je za nami sicer večer domačinov, ki so na šestih obračunih ostali stoodstotni. Odmevata poraza vodilnih ekip zahodne konference: vodilni v centralni skupini, branilci naslova St. Louis Bluesi, so izgubili v gosteh pri New Jersey Devilsih (4:2), medtem ko je vodilna ekipa pacifiške skupine, Vegas Golden Knights, izgubila v gosteh pri Winnipeg Jetsih brez doseženega gola (4:0). V Winnipegu v kanadski provinci Manitoba se je izkazal vratar Connor Hellebuyck, ki je predstavljal nerešljivo uganko za Zlate viteze iz igralniške meke. Hellebuyck je v tej sezoni še šestič zaklenil vrata, kar je največ med vratarji v ligi NHL.

Vrhunci tekme New Jersey Devils ‒ St. Louis Blues:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Vrhunci tekme Winnipeg Jets ‒ Vegas Golden Knights:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

St Louis, ki ima 90 točk, največ v zahodni konferenci, ohranja prednost dveh točk pred ekipo Colorado Avalanche, ki je ponoči tudi doživela poraz, s 6:3 je bilo boljše moštvo Vancouver Canucks. Že odpisani Detroit Red Wingsi, ki imajo najmanj zmag od vseh in so že zapravili tudi teoretične možnosti za končnico, so bili vseeno ponoči v enem tradicionalnejših obračunov vzhodne konference boljši od Chicago Blackhawksov (2:1).

Vrhunci tekme Vancouver Canucks ‒ Colorado Avalanche:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Vrhunci tekme Detroit Red Wings ‒ Chicago Blackhawks:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Derbi pacifiške skupine med Calgary Flamesi in Arizona Coyotesi je s 3:2 dobila kanadska ekipa iz olimpijskega Calgaryja. Plameni so se tako na le tri točke zaostanka približali vodilnemu moštvu pacifiške skupine Vegasu. Zaigrali so še eni člani tihooceanske skupine, Anaheim Ducksi, ki so z 2:1 odpravili Toronto Maple Leafse.

Vrhunci tekme Calgary Flames ‒ Arizona Coyotes:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Vrhunci tekme Anaheim Ducks ‒ Toronto Maple Leafs:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Izidi rednega dela sezone lige NHL:

New Jersey Devils ‒ St. Louis Blues 4:2
Detroit Red Wings ‒ Chicago Blackhawks 2:1
Winnipeg Jets ‒ Vegas Golden Knights 4:0
Calgary Flames ‒ Arizona Coyotes 3:2
Anaheim Ducks ‒ Toronto Maple Leafs 2:1
Vancouver Canucks ‒ Colorado Avalanche 6:3

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (245)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

WestCoast
08. 03. 2020 19.25
-11
Kr dajajte minuse itak ste sami yugoti tisti ki dajete minuse ali pa đankurji! Upam da se vam kdaj zgodi kaj podobnega kot se je druzini Ane in Mattea!!! Pa da vas vidim takrat kaj boste naredili za vašega otroka! A ga bi pustili pac kar bo pa bo ali bi poskusali naredit vse da ozdravi? Nekateri ste res brezsrcne opice
Marjan h.1966
08. 03. 2020 21.29
+9
Marjan h.1966
08. 03. 2020 21.30
+9
hboris
08. 03. 2020 12.24
+5
Vse dobro Krisu, super da smo zbrali denar za zdravilo. Vsaka čast našim športnikom, ki so uspeli čez lužo. Ampak to postavljanje zvezdnikov pred kamere pa je po moje čisto odveč. Iskati medijsko pozornost na račun otroka pa je najmanj moralno sporno.
WestCoast
08. 03. 2020 19.26
-6
Ni tako kot ti vidiš. A si se mogoce vprasal ce se je hotu Anže dobiti z njimi ze ki so tam??
Andree
10. 03. 2020 09.35
+4
Lahko bi ga privat obiskal glede na to,da v Kaliforniji razsaja korona
Andree
08. 03. 2020 10.30
+9
članek izginil iz naslovnice
gogi_
07. 03. 2020 19.12
+8
Tir problem je da se objavlja take stvari in s tem razdvaja javnost in dela skodo tistim ki se rabijo pomoc. Slika s terapije sli igre z zogo ne bi izzvala toliko razlicnih komentarjev. In se enkrat ,Krisu in druzini vse dobro.
Tir1
07. 03. 2020 19.05
-11
Take komentarje lahko pišejo tisti, ki nimajo otrok ali pa so totalno čustveno neinteligentni. Starši bi vse naredili, da je njihov otrok srečen! In ni mi žal, če sem dal evre tudi za to, da obiskuje tekme. Kris naj bo srečen. Kaj vse je zamudil in kaj vse je družina pretrpela. Verjemite, da bi najraje skupaj bili doma. Kris je še na opazovanju, zakaj bi morali živeti v kontejnerju, kakor bi nekateri najraje videli očitno...
BrezZavor
07. 03. 2020 20.45
+10
Verjamem, da "bi bili raje doma kot hodili na tekme gledat Kopitarja in Dončića" in to pošiljat na POP.
hboris
08. 03. 2020 12.27
+1
Kris ni nič bolj srečen, če gre na tekmo ali ne, kvečjemu so srečni njegovi starši. To je samo medijska pozornost po ameriško.
hboris
08. 03. 2020 12.47
+3
BrezZavor, če jih kdo sili v to da se hodijo slikat naokrog?
enposvoje
07. 03. 2020 18.40
-18
Katastrofa kakšni komentarji! Samo prosite, da nikoli ne boste v njihovih čevljih! Takrat si tudi ne želite, da so okoli vas ljudje s tako pokvarjenimi mislimi! Nikoli nihče ni vsem všečen! In ves denar sveta, njihovega otroka ne bo naredil popolnoma zdravega! Kruti ste, da tako gledate pod prste!
ĐERIŠPRINGER
07. 03. 2020 18.48
+7
Jaz ne bom v njihovih čevljih. Trenutno sem v predjamskem gradu in samo čakam še na zaključna dela v zdravstvu.
paradoxal
07. 03. 2020 19.11
+12
pa kaj teb ni jasno majstr a razumes da so razliko denarja pobasal za lastne potrebe ce je kdo pokvarjen so to oni ti pa naiven ko mlada frizerka al mas pa tud ti tle prste u marmeladi pa se zdej vn vleces
Ve?ni optimist
07. 03. 2020 19.24
+13
ENOPOSVOJE: Cela moja družina je darovala večkrat po 5€. Ni problem. Z veseljem. Večkrat smo imeli solzne oči. Verjetno bi še daroval. Vendar v razmislek: Morala, ki je danes postala med nekaterimi, kot lanski sneg. Oče in mati, bi morala čutiti dolžnost, odgovornost, da njun otrok, ki je dobil priložnost zaživet novo življenje (dobesedno), denar izkoristita samo in izključno za otroka(Krisa) in nikakor ne za raznorazne izlete( ta denar bi morala zaslužiti sama). Mislim pa, gelde na to, da so prosili za denar manjka veliko skromnosti, ..... dosti zdravja mali Kris.
gogi_
07. 03. 2020 19.28
+6
nekaj brezveze
07. 03. 2020 20.11
+6
Ni problem denar za zdravilo-problem nastane pri ostanku denarja..Ljudje dragi pa tu so milijoni € v vprasanju!!
BrezZavor
07. 03. 2020 20.47
+5
Če bom kdaj v njihovih čevljih obljubim da se ne bom šel šunjat pred Kopitarja in Dončića in pošiljat to na POP. Res. Obljubim. Pa palčko pomagalčko bi poprosil da objavi kar folk hoče. Saj ni težko, ne? Preden bo prepozno in bo škoda narejena. Katastrofa je pa samo od ovčic. Eni se še sedaj niso zbudili od medijske hipnoze.
gogi_
07. 03. 2020 18.20
+11
Undisputed psss ,tiho,bolj ko se oglasas bolj neumno izpades. Sej ves bolj ko mesas bolj smrdi. Naj bo fant zdrav edin to rab
undisputed
07. 03. 2020 18.24
-7
Ne ne izpadem bedak, motijo me osebe ki so donirale je*enih 5e in mislijo da si lastijo zdaj to osebo... Jst sm presrecen da je operacija uspela in da napreduje mali, moti vas da je nekdo vasih 5e ukradel in jih zlorablja... Halooo 5e samo Ko vam pa politika pa jansa pa kucan pa zoki mesecno pokradejo vec 100e ki jih cutimo vsi, ste pa tiho!!! Ko bi se vsaj petino tega gneva namenili politikom pa iskali odgovore kaj pocnejo z nasim denarjem bi bila blaginja v drzavi Ampak ne, vam vrzejo kost rdeci beli in je raja skregana med sabo
gogi_
07. 03. 2020 18.32
+13
Ne razumes bistva. Lepo sem napisal par postov nizje. Gre za podajanje informacij novinarjev. In ne dajaj v nic podarejenega denarja sedaj ko je rit polna,zakaj so potem prosili za denara. Sam sem dal vec kit 5 pa dplih ni vazno kdo je dal koliko,skupaj smo mocnejsi a ne. Ce se javno izpostavis in prosis za pomoc potem si vsaj moralno odgovoren do teh ljudi ki so pomagali. Ti pa zagovarjas dnar smo dobil sedaj pa vas nic ne briga in boli me za ostale bolne. S takim odnosom ljudje ne zaupamo no eno donatirski pobudi vec. In se enkrat vse dobto Krisu in Druzini
undisputed
07. 03. 2020 18.32
-10
Ampak ti vasi bogovi v parlamentu so pa nedotakljivi, ker vam na vsake 4 leta donirajo brezplacni golaz pa mogoce se kaksen objem predsednika in ste se za 4 leta prodali... Moti vas pa 5€...wauuu razgledanost druzbe na nivoju srednjeka veka
gogi_
07. 03. 2020 18.41
+9
Pa ti di bolan ,v zivljenju nisem sel na volitve,mam svoje podjetjje ,od drzave ne dobim nic in pomagam ce le lahko. Tukaj nima veze politika ampak empatija ki jo ti unicujes. Ce 5 evrov ni nic zakaj si prosili in jokali preden nismo zbrali dovolj ,in to po 5 evrov. In moj bog je le en ,moja hcerks in upam da bo ostala zdrava in nikoli rabila pomoci kot jo potrebuje mnogo bolnih otrok. In ti pravis da si razgledan k uporabis dvojni w da napises waaaau. In ne vem kje ti zivis ker zadnja leta volitve niso na 4 leta mister razgledani.Sam sebe negiras iz stavka v stavek.
hboris
08. 03. 2020 12.31
+2
Višek denarja bi moral iti pomoč drugim, ki ga potrebujejo. Najmanj pa za luksuz staršev.
undisputed
07. 03. 2020 18.17
-14
Ce binta druzina objavila sliko, ko jejo zajtr recimo v svojem domu in bi na mizi bil namaz NUTELLA, bi jih 100% popljuvali, da pa zakaj zdaj ni dober sparov namaz na S BUDGETU, da kaj se pre eravajo
ĐERIŠPRINGER
07. 03. 2020 18.46
+8
undisputed: a ti verjameš, da je S BUDGET namaz slabši od Nutelle? To lahko napiz-dijo samo tebe. Tisti S Budget je gor samo zato, da bolje prodajajo svojo znamko.
kratkovidni
07. 03. 2020 18.16
+15
za otroka gre, rodil se je nekomu ki je zlorabljal alko in droge, tko da ne vem ,,, men se to zdi perverzno,otrok bo večen invalid
undisputed
07. 03. 2020 18.03
-21
Pa ce mislite da zapravljajo vas denar se hudo motite, to druzino nezakompleksani SLOVENSKI SPORTNI ZVEZDNIKI sami povabijo na obisk... zahojenci slovenceljni...
igyyp
07. 03. 2020 17.08
+27
Tole pa ne gre nikamor več. Sicer vprašanje če se sploh vrnejo v Slovenijo, ? Bojo že zmučkal da bo vse po njihovo. Če pa pridejo takoj rešetke, nimam nič proti krisu, sam goljufa pa zapret. Žal mi je 10 eur k sem jih dal.
undisputed
07. 03. 2020 18.01
-23
Upam da bankrotiras zarad svoje donacije, zaradi katere mislis da si lahko lastis nekoga in mu prepovedujes zivet....jst sem skupaj doniral z ostalimi člani druzine 50€..in bi jih spet... Najraje bi pa videli da ta otrok UMRE da dobite nazaj svoj denar...Taksni so bili med drugimi komentarji, a dobimo denar nazaj ce operacija ne uspe... Upam da zaradi svoje zlehtnobe.....ne bom nadaljeval z mislimi
mina1980
07. 03. 2020 18.09
+15
Vsi ki zagovarjate to družino nekak ne vidite bistva povedanega. Noben ne želi smrti z namenom, da bi dobil svoj denar nazaj. Vsak pa izraža svoje videnje rečmo temu holivudskega natega. Potemtakem zagovarjaš tudi vse tajkune in druge inštitucije, ki okradejo ali opeharijo človeka pod neko pretvezo? Torej če bi tebe neka inštitucija na državni ravni tak lepo zmolzla, bi bil še enakega stališča kot si sedaj? Ali pa bi zahteval pregon in povrnitev tistega kar je tvoje (oz pod pretvezo bilo tebi odvzeto)?
igyyp
07. 03. 2020 18.19
+19
Undisputed: kdo komu prepeveduje živet. Ti pod svojo lobanjo maš samo prazno slamo. Gre se za fer odnos, in sploh ne za Krisa, fantku vse naj naj, pa verjem jaz nebom bankrotiral, sam 2 miliona slovencev je bilo nategnjenih, da se lahk tam po LA prčijo, namesto da bi delali kaj, pokaž Krisovim staršem lopato, bo jo šli na tube gledat o čem govorim.
Marjan h.1966
07. 03. 2020 16.43
+19
Na YT si poiščite nemško oddajo Galileo. Das teuerste Medikamente für 1,9 Mio Euro.
preetzlay
07. 03. 2020 16.37
+22
Alo Slo..js bi pa sou jutr na Bali malo dopusta.. kdo daruje..nujno potrebujem😂🤦🏼‍♀️
Kraševka
07. 03. 2020 17.57
-7
Uporabnik1888102
07. 03. 2020 16.32
+1
Ticexm
07. 03. 2020 16.21
+49
Sramota darovali 2 miljona da lahko zapravlata po ameriki obiskujeta tekme na racun bolanega otroka koliko druzin pa nima osnov za prezivetje... So lacni tale dva se pa bahata po amerike z bolnim otrokom sramota!!!!
Ticexm
07. 03. 2020 16.18
+36
Prevara stoletja sedaj pa zastojn zdravilo😂😂
Ticexm
07. 03. 2020 16.17
+43
Cigav denar zapravlajo?? Brez sluzbe oba pa picita luksus... Malo gdo si lahko to privosci ja na tuji racun pa res ni tesko
paradoxal
07. 03. 2020 16.17
+42
pred pol leta sem rekel da je tole neka huda nategavscina pa da sta starsa od tamauga junkija in prevaranta in da bo cel hec ko se izkaze da sta nategnila celo slovenijo ...ste me hotel lincat takrat... no ..kdor se zadnji smeje se najslajse smeje ...in ja, ne mislim nase, ampak na tele primorske lopove, si pa ne morem mislit kaksen osmoljene bedake se cutijo sedaj vsi ko so darovali, mogoce se kaj naucite iz tega dobrota je sirota!
Andree
07. 03. 2020 15.56
+28
članek drsi zelo hitro navzdol in izginja iz naslovnice
DEE JAY
07. 03. 2020 15.55
+38
Če bi imel tedaj 2 milijona bi plačal operacijo tako me je ganila zgodba.Zdaj mi bi bilo pošteno žal ampak ne zaradi Krisa.Njemu želim da ozdravi.