Hokej

Kopitarjevih upov na končnico po novem porazu Kingsov dokončno konec

Los Angeles, 08. 05. 2021 07.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Hokejisti Los Angeles Kings, ki jih kot kapetan vodi slovenski zvezdnik Anže Kopitar, so dokončno ostali brez možnosti za nastop v končnici prvenstva NHL. V domačem Staples Centru so jih namreč s 3:2 premagali gostujoči Colorado Avalanche, poraz pa je Kraljem zaprl vrata do nadaljevanja sezone.

Anžeta Kopitarja letos ne bo v končnici.
Anžeta Kopitarja letos ne bo v končnici. FOTO: AP

Mikko Rantanen je za moštvo iz Denverja dosegel 30. zadetek v sezoni, Cale Makar je dodal gol in podajo, med strelce se je vpisal še Tyson Jost, Alex Newhook, 16. izbor na naboru 2019, pa je s podajo prišel do svoje prve točke v NHL. Vratar Philipp Grubauer je zaustavil 15 strelov.

Rantanen je tretji hokejist Kolorada, ki je dosegel 30 zadetkov na manj kot 50 tekmah; to mu je uspelo na 48. Pred njim sta bila uspešna še Joe Sakic (44 tekem v sezoni 1995/96) in Nathan MacKinnon (49 tekem v 2019/20), ki je tokratno tekmo izpustil zaradi poškodbe.

Pri Kraljih, ki se bodo s tokratnimi tekmeci v Staples Centru v sredo pomerili še enkrat, je vratar Calvin Petersen zbral 34 obramb.

Brendan Lemieux je Kingse v uvodni tretjini popeljal v vodstvo, en gol je v zadnji zadel še Gabriel Vilardi. Anže Kopitar, ki je na prejšnji tekmi v Glendalu postal 91. hokejist v severnoameriškem prvenstvu s 1000 točkami, tokrat ni dosegel gola ali podaje. Odigral je 20,47 minute tekme in sprožil en strel proti vratom tekmeca.

Vrhunci obračuna Los Angeles Kings – Colorado Avalanche:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V ligi NHL je sicer oddanih že 14 od 16 vstopnic za odločilne boje za Stanleyjev pokal. Tokrat so se ekipam, ki so si priigrale nadaljevanje prvenstva, pridružili še hokejisti St. Louis Blues navkljub porazu proti Vegas Golden Knights po podaljšku s 3:4 v skupini West.

Ker so si hokejisti St. Louisa ob porazu po podaljšku zagotovili točko, je bila ta dovolj, da jih je še 44. v klubski zgodovini in osmič v zadnjih devetih sezonah popeljala v končnico. Do playoffa so jim pomagali tudi igralci Colorado Avalanche, ki so porazili Kopitarjeve kralje.

"Smo v končnici, to je tisto, za kar smo garali. Ni bilo lahko, vendar je bilo zelo razburljivo. Zdaj moramo mleti naprej," je po tekmi dejal kapetan ekipe Ryan O'Reilly. Blues so se tako v skupini West pridružili ekipam Vegas Golden Knights, Colorado Avalanche in Minnesota Wild, s katerimi se bodo po novem formatu sezone 2020/21 v prvih dveh krogih končnice pomerili za napredovanje.

Za zdaj še ni znano, kdaj se bo točno začela končnica prvenstva NHL.

Na preostalih tekmah so hokejisti Tampa Bay Lightning z 2:5 izgubili proti Dallas Stars, ki se skupaj z Nashvillom še borijo za končnico. Washington Capitals so z 2:4 klonili proti Philadelphia Flyers, Columbus Blue Jackets pa z 2:5 proti Detroit Red Wings.

Minnesota Wild je po podaljšku s 4:3 premagala Anaheim Ducks, na dvoboju ekip, ki sta si že zaprli vrata v končnico, pa so San Jose Sharks doma z 2:5 klonili proti Arizona Coyotes.

Liga NHL, 8. maj, izidi:

Tampa Bay Lightning - Dallas Stars 2:5 
Washington Capitals - Philadelphia Flyers 2:4 
Columbus Blue Jackets - Detroit Red Wings 2:5 
Minnesota Wild - Anaheim Ducks 4:3 (podaljšek) 
Vegas Golden Knights - St. Louis Blues 4:3 (podaljšek) 
Los Angeles Kings - Colorado Avalanche 2:3 
(Anže Kopitar: 1 strel na gol v 20:47 minute za LA) 
San Jose Sharks - Arizona Coyotes 2:5

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Špartanec
08. 05. 2021 10.15