Hokej

Kopitar s kralji po podaljšku izgubil uvodno tekmo sezone

Los Angeles, 06. 10. 2018 09.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ekipa Los Angeles Kings je na uvodni tekmi nove sezone hokejske lige NHL doma po podaljšku z 2 : 3 izgubila z moštvom San Jose Sharks. Kapetan kraljev Anže Kopitar je dosegel gol za prvo točko v sezoni.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Srečanje je odločil Kevin Labanc dve minuti in šest sekund pred koncem podaljška. Pred tem so gostje v Staples centru že v prvi tretjini povedli z 2 : 0. Zadela sta Timo Meier (10. minuta) in Evander Kane (14.). Anže Kopitar je v 18. minuti prve tretjine dosegel prvi zadetek za kralje in znižal izid na 1 : 2, na tekmi je sprožil pet strelov v 22 minutah in 22 sekundah igre. Izid je izenačil Tyler Toffoli po 37 sekundah drugega dela igre. Vratar gostov Martin Jones je ubranil 19 strelov, čuvaj mreže domačih pa 30.

"Ko smo enkrat dosegli prvi gol smo se nekako ustalili v igri in začeli igrati. na žalost pa smo iz vsega skupaj osvojili le eno prvenstveno točko. Kljub temu pa menim, da je bila celotna tekma za nas spodbudna. Seveda je še kaj, na čemer moramo delati, toda to je bila prva tekma v sezoni in ne more biti vse popolno," je po tekmi povedal Kopitar. Kralji bodo na naslednji tekmi v noči na ponedeljek po slovenskem času gostili Detroit Red Wings.

Tudi na drugi tekmi večera je zmaga pripadla gostom; igralce Columbus Blue Jackets so ugnali hokejisti Caroline Hurricanes s 3:1 in razveselili trenerja Roda Brind'Amourja, ki je zabeležil prvo zmago v NHL kot vodja ekipe; pred tem je bil sedem let pomočnik trenerja Hurricanes. Po en gol in podajo sta dosegla Sebastian Aho in Micheal Ferland, tretji gol za zmagovalce je prispeval Jordan Martinook, Curtis McElhinney pa je zaustavil 31 strelov domačih. Premagal ga je le Brandon Dubinsky.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Izida:
Los Angeles Kings - San Jose Sharks           2 : 3 (podaljšek)
Columbus Blue Jackets - Carolina Hurricanes   1 : 3

 

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.