Hokej

Kopitar v podaljšku podal za zmago, prvaki pokazali mišice Tampi

Tampa, Los Angeles, 31. 03. 2019 07.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Hokejisti ekipe Los Angeles Kings so v domači dvorani zrli v oči novemu, že jubilejnemu 50. porazu v sezoni, a so se Anže Kopitar in soigralci proti Chicago Blackhawksom na koncu rešili v podaljšek, v katerem je Hrušičan s soigralci zrežiral popoln preobrat za zmago s 3:2. To je bil hud udarec za goste, prvake iz leta 2015, saj na lestvici povabljencev lovijo zadnji vlak za letošnjo končnico.

Dustin Brown slavi pred čikaškim vratarjem Coreyjem Crawfordom na tekmi v dvorani Staples Center.
Dustin Brown slavi pred čikaškim vratarjem Coreyjem Crawfordom na tekmi v dvorani Staples Center. FOTO: AP

Bolj kot tekma "odpisane" ekipe Los Angeles Kings in Chicago Blackhawksov, ki bodo očitno letos prav tako zaman lovili končnico, je v Severni Ameriki v soboto zvečer odmeval obračun vodilne ekipe lige Tampa Bay Lightning z branilci naslova Washington Capitalsi. Prvaki so slavili z visokih 6:3. Ob tem se je legendarni kapetan Prestolnikov Aleksander Ovečkin vnovič vpisal v zgodovino lige NHL kot šele tretji igralec v zgodovini tekmovanja, ki je v osmih sezonah dosegel (ali presegel) mejo 50 zadetkov. Pred legendarnim Rusom sta le še mitska Kanadčana Mike Bossy in Wayne Gretzky, ki jima je podvig uspel devetkrat v karieri.

Vrhunci tekme Tampa Bay Lightning ‒ Washington Capitals:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Ovečkin je zgodovinski gol zabil dobrih pet minut pred koncem tekme v Tampi, kjer je nato dve minuti kasneje zadel še ob igri z igralcem več na ledu in se razveselil že 51. gola v sezoni oziroma 658. v karieri. T. J. Oshie in Nicklas Bäckström sta prav tako zadela dvakrat, medtem ko je Braden Holtby ob četrti zaporedni zmagi zbral 28 obramb. Poln paket točk je bil pomemben tudi v boju za vrh metropolitanske divizije, kjer Capsi za tri točke vodijo pred New York Islandersi, ki jih vodi trener šampionske ekipe Washingtona Barry Trotz.

Po točkah vodilni igralec lige Nikita Kučerov je z 39. golom v sezoni zdaj že pri 122 točkah v tej sezoni, za vodilno ekipo lige, ki se tako ni najbolje poslovila od domače dvorane pred začetkom končnice, sta zadela tudi Tyler Johnson in J. T. Miller. Dovolj, da bi preprečil 15. poraz po rednem delu v tej sezoni, ni bilo niti 31 obramb Andreja Vasilevskega.

Tik pred jubilejno 1000. tekmo podaja Kopitarja za zmago
"V prejšnjih letih sem imel nekaj priložnosti, da bi jih zabil 50, a jih nisem. Vedno si želiš nekaj posebnega, jasno pa je, da je to včasih težko. Vesel sem, da mi je uspelo," je po obračunu priznal Ovečkin, ki na večni lestvici strelcev na 13. mestu zdaj ni več izenačen s Kanadčanom Brendanom Shanahanom (656). Naslednji na seznamu je še en Kanadčan Luc Robitaille (668), s katerim se je po novem golu ob igri z igralcem več Ovečkin (247 golov v "power-playih") izenačil na četrtem mestu večne lestvice lige NHL.

Vrhunci tekme Los Angeles Kings ‒ Chicago Blackhawks:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Pri zmagovitem golu za Los Angeles Kingse proti Chicago Blackhawksom je podajo prispeval Anže Kopitar (3:2). Mrežo ekipe iz vetrovnega mesta je 12 sekund pred koncem podaljška zatresel Drew Doughty, nove točke pa ne pomenijo veliko za moštvo iz Los Angelesa, ki je štiri tekme pred koncem sezone prikovano na zadnje mesto v zahodni konferenci. Za največjega slovenskega hokejskega zvezdnika je bila to že 999. tekma v ligi NHL, jubilejno bo dočakal že v ponedeljek proti Calgary Flamesom. Kopitar je sicer v zadnjih osmih tekmah nanizal devet točk, od tega dva gola in sedem podaj.

Otočani prek Sabelj v končnico
Med bolj veselimi hokejisti sobotnega večera so bili New York Islandersi, ki so si z domačo zmago s 5:1 nad Buffalo Sabresi priigrali vstopnico za končnico. To jim je uspelo prvič po letu 2016, potem ko so na zadnjih petih tekmah zmagali kar štirikrat. Med bolj zaslužnimi za uspeh Otočanov nad Sabljami sta Anthony Beauvillier, ki je zadel dvakrat, ter vratar Robin Lehner, ki je ustavil kar 31 strelov na svoja vrata.

Vrhunci tekme New York Islanders ‒ Buffalo Sabres:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Zelo lepo je. Skozi vso sezono smo se borili za uvrstitev v končnico. Zdaj nas čaka najbolj vznemirljiv del sezone. Srečni smo, a smo si ta uspeh tudi zaslužili, saj smo zanj trdo garali," je po tekmi povedal Beauvillier, pri tem pa odločno dodal, da še niso rekli zadnje besede in da je to šele začetek večje zgodbe.

Rezultatska kriza prestavila napredovanje Toronta
Možnosti za sodelovanje v končnici na vzhodnem delu so si s sobotno zmago na gostovanju v Winnipegu še povečali tudi hokejisti ekipe Montreal Canadiens, ki so slavili s 3:1. Jordan Weal je za zmago prispeval gol in podajo, njegova ekipa pa je po točkah izenačena z ekipo Columbus Blue Jackets, ki je 5:2 prav tako zmagala na gostovanju pri Nashville Predatorsih.

Vrhunci tekme Winnipeg Jets ‒ Montreal Canadiens:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Vrhunci tekme Nashville Predators ‒ Columbus Blue Jackets:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V kanadskem obračunu pa je spodletelo hokejistom ekipe Toronto Maple Leafs, ki so z 2:4 morali v prestolnici priznati premoč moštvu Ottawa Senators. V primeru zmagi bi si namreč že zagotovili uvrstitev med najboljše, tako pa bodo priložnost morali iskati na zadnjih štirih tekmah rednega dela.

"Imeli smo veliko priložnosti. Naredili smo veliko dobrega, a na koncu nismo dovolj ogrozili njihovega gola," je dejal trener Javorovih listov Mike Babcock, čigar ekipa je izgubila sedem od zadnjih desetih tekem.

Vrhunci tekme Ottawa Senators ‒ Toronto Maple Leafs:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Izidi rednega dela sezone lige NHL:

Los Angeles Kings ‒ Chicago Blackhawks 3:2 (podaljšek)
(Anže Kopitar 1 podaja v 23:31 za Los Angeles.)

Boston Bruins ‒ Florida Panthers 1:4
Carolina Hurricanes ‒ Philadelphia Flyers 5:2
New Jersey Devils ‒ St. Louis Blues 2:3 (podaljšek)
New York Islanders ‒ Buffalo Sabres 5:1
Ottawa Senators ‒ Toronto Maple Leafs 4:2
Tampa Bay Lightning ‒ Washington Capitals 3:6
Winnipeg Jets ‒ Montreal Canadiens 1:3
Nashville Predators ‒ Columbus Blue Jackets 2:5
San Jose Sharks ‒ Vegas Golden Knights 4:3 (podaljšek)
Edmonton Oilers ‒ Anaheim Ducks 1:5
Vancouver Canucks ‒ Dallas Stars 3:2 (kazenski streli)

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.