Hokej

Kopitar z zadetkom in podajo zrežiral preobrat za zmago 'kraljev'

Los Angeles, 22. 01. 2019 08.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti Los Angeles Kingsov se bodo nekoliko mirneje odpravili na 11-dnevni tekmovalni premor, potem ko so v severnoameriški poklicni hokejski ligi NHL na domačem ledu po preobratu s 4 : 3 premagali St. Louis Blues. Vratar Jonathan Quick je zaustavil 33 strelov, z golom, svojim 12. to sezono, ter podajo se je izkazal tudi kapetan kraljev Anže Kopitar.

Jonathan Quick je v Staples Centru prišel do svoje 302. zmage v karieri, s čimer je četrti najboljši med ameriškimi vratarji. "Gre za simpatičen mejnik, a v resnici mi le skušamo spet ujeti svoj ritem in se vrniti v bitko za končnico," je po tekmi dejal Quick.

'Kralji' so v soboto kar z 1 : 7 izgubili proti ekipi Colorado Avalanche, v prvi tretjini pa so proti St. Louisu zaostajali z 0 : 2. Tekmo so izenačili pri 3 : 3, preden jih je sredi tretje tretjine branilec Paul LaDue popeljal v vodstvo. 'Kralji' so prvič po 28. oktobru lani prišli do zmage, potem ko so med tekmo zaostajali za dva zadetka.

"Morda nam ni uspel takšen začetek, kot smo si ga želeli, a smo udarili nazaj in si priborili zmago," je po tekmi dejal kapetan Los Angelesa Anže Kopitar, ki je k zmagi prispeval zadetek in podajo, še petič zapored pa je proti St. Louis Blues dosegel vsaj točko.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Četudi smo v prvi tretjini zaostajali, smo si vseeno priigrali kar nekaj priložnosti, le ni nam jih uspelo izkoristiti. A verjeli smo vase, vztrajali in uspelo nam je delo opraviti do konca," je še dejal slovenski zvezdnik lige NHL.

Tudi Tyler Toffoli je k zmagi prispeval gol in podajo, z dvema podajama se je pri kraljih izkazal še Brendan Leipsic. Za goste, ki so pred tem dobili sedem od 11 tekem v gosteh, so zadeli Mackenzie MacEachern, Oskar Sundqvist in Ryan O'Reilly.

Liga NHL, izidi:
Los Angeles Kings - St. Louis Blues 4 : 3
(Anže Kopitar: 1 gol in podaja v 23:58 minute za LA Kingse).

Colorado Avalanche - Nashville Predators 1 : 4

Vegas Golden Knights - Minnesota Wild 2 : 4

Florida Panthers - San Jose Sharks 6 : 2

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kam to pelje.....
22. 01. 2019 10.54
+2
S svojim 14. letos pa res......
Kam to pelje.....
22. 01. 2019 10.55
+2