Hokej

Kopitar zabil in izgubil

Los Angeles, 06. 12. 2008 10.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Los Angeles Kingsi našega Anžeta Kopitarja so sinoči po kazenskih strelih izgubili z Edmontonom. Hrušičan je za Kralje prispeval tretji zadetek, a zgrešil svoj kazenski strel.

Anže Kopitar
Anže Kopitar FOTO: Reuters

V Los Angelesu so domači hokejisti igrali kot na vlakcu v zabaviščnem parku: začeli so katastrofalno in prvo tretjino izgubili z 0:3, potem ko so za kanadsko ekipo v polno zadeli Ethan Moreau, Marc-Antoine Pouliot in Andrew Cogliano. Nato pa so gledalci v Staples Centru videli pravi preobrat. V vratih domačih je Erika Ersberga zamenjal Jason La Barbera, ki je do konca tekme zbral 31 obramb. Divji ples pred vrati Mathieuja Garona se je začel v 22. minuti, končal pa v 31. V tem obdobju so Kralji dosegli štiri gole: Michal Handzuš, Anže Kopitar, Jarret Stoll in Aleksander Frolov so poskrbeli za odlično izhodišče, a je zadnja tretjina nato spet pripadla gostom. Edini zadetek v tem delu je dosegel Dustin Penner. Ker gola v podaljšku ni bilo, so odločali kazenski streli; enega je izvajal tudi Kopitar, a je njegovo namero vratar Edmontona, nekdanji član Kraljev (Garon je v rednem delu in podaljšku skupno zbral 32 obramb), uganil in poskus ubranil. Za goste sta bila uspešna Aleš Hemsky in Pouliot, za domače pa le Patrick O'Sullivan in zmaga je odšla v Kanado.

New Jersey Devils - Edmonton Oilers
New Jersey Devils - Edmonton Oilers FOTO: Reuters

Vancouver je prekinil niz štirih porazov, mož odločitve je bil Jason Jafrray, ki je zmagoviti zadetek na tekmi z Minnesoto dosegel že v 23. minuti. Precej dlje je trajalo, da je bil znan zmagovalec v Dallasu. Mike Modano je bil uspešen v četrti seriji kazenskih strelov, vratar Marty Turco je ubranil poskus Ryana Smytha in domačim Zvezdam zagotovil zmago nad Coloradom. Slednji je tako prvič po osmih tekmah, na katerih so o zmagi odločali kazenski streli, moral priznati premoč nasprotnikom. Zmagovalca v St. Louisu pa je v podaljšku odločil Michael Cammalleri; z zadetkom na polovici dodatnega petminutnega dela igre je pomagal Calgaryju do preobrata, saj so Kanadčani med rednim delom lovili tekmece, ki so vodili z 2:0 in 3:1.



Izidi:
St. Louis Blues - Calgary Flames 3:4
MInnesota Wild - Vancouver Canucks 1:2
Dallas Stars - Colorado Avalanche 2:1
Los Angeles Kings - Edmonton Oilers 4:5

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

sebach93
07. 12. 2008 01.16
Kopitar je car