Hokej

Kopitar zadel in podal ob novem porazu 'svojih' Kingsov

Los Angeles, 17. 03. 2019 06.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Los Angeles Kings nadaljujejo s slabimi predstavami v najmočnejši hokejski ligi na svetu. Tokrat so jim na domačem ledu v Staples Centru mero vzeli hokejisti Floride Panthers, ki so bili boljši s 4:3. Slovenski hokejski as in obenem kapetan 'kraljev' Anže Kopitar je prispeval zadetek in podajo.

Izkušeni 31-letni Hrušičan se je sicer trudil na vso  moč, da bi njegovo moštvo iz Los Angelesa le okusilo slast zmage, a so se 'kralji' po zadnjem pisku sirene v Staples Centru morali sprijazniti še s 46. porazom v sezoni, ki jim ga je prizadejala Florida s 3:4.

'Kingsi' so kot že nič kolikokrat v dozdajšnjem delu sezone ponovili medel vstop v tekmo, saj so gostom iz Floride dovolili zgodnji zadetek že v peti minuti, ko je nemočnega Jonathana Quicka premagal Mike Hoffman. Za odgovor prvakov iz 2012 in 2014 ni bilo potrebno čakati dolgo; le tri minute pozneje je po podajah našega hokejskega asa Anžeta Kopitarja in Drewa Doughtyja v polno meril Dustin Brown za izenačenje izida na 1:1.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Ob vstopu v drugo tretjino je bilo pričakovati, da bodo domači še bolj pritisnili proti vratom 'Panthersov', a se je zgodilo ravno obratno; za nov zadetek gostov in vodstvo z 1:2 je v 25. minuti dvoboja poskrbel v letošnji sezoni izjemno učinkoviti ruski hokejist Jevgenij Dadonov, kar je bil obenem tudi izid po 40 minutah igre. Že v drugi minuti zadnje tretjine pa je za navdušenje na tribunah Staples Centra poskrbel Brendan Leipsic, ki je izid izenačil na 2:2. Deset minut pred koncem rednega dela pa je med domačimi navijači završalo, ko je bil uspešen še kapetan LA-ja Anže Kopitar za vodstvo s 3:2. 

Zdelo se je, da bodo 'kralji' s preudarno igro le uspeli streti odpor gostov, a so imeli slednji drugačne načrte. Najprej je na 3:3 šest minut pred koncem izenačil razpoloženi Dadonov, tik pred koncem obračuna pa je plošček za hrbet nemočnega Quicka za 32. zmago Floride v sezoni poslal še Jonathan Huberdeau. Anže Kopitar je sicer z novima dvema točkama v svoji statistiki po 70 odigranih tekmah v letošnji sezoni lepo zaokrožil svoj osebni učinek, saj je z 20 zadetki in 30 podajami pri trenutno 50 doseženih točkah.     

Liga NHL, izidi:
Los Angeles Kings - Florida Panthers 3:4
(Anže Kopitar je prispeval zadetek in podajo za Los Angeles Kingse).

Pittsburgh Penguins - St. Louis Blues 1:5

Detroit Red Wings - New York Islanders 2:1

Winnipeg Jets - Calgary Flames 2:1

Boston Bruins - Columbus Blue Jackets 2:1 (po podaljšku)

Montreal Canadiens - Chicago Blackhawks 0:2

Ottawa Senators - Toronto Maple Leafs 6:2

Tampa Bay Lightning - Washington Capitals 6:3

Carolina Hurricanes - Buffalo Sabres 4:2

Minnesota Wild - New York Rangers 5:2

Arizona Coyotes - Edmonton Oilers 2:3 (po podaljšku)

San Jose Sharks - Nashville Predators 2:4

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.