Hokej

Kopitar do sedmega gola, Kralji pa so nadigrali sosede iz Anaheima

Los Angeles, 11. 03. 2021 07.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š., STA
Komentarji
0

Hokejisti moštva Los Angeles Kings so še drugo zaporedno tekmo odigrali pri mestnih tekmecih iz Anaheima. Potem ko so prvo izgubili po podaljšku, so tokrat slavili s 5:1, enega od golov pa je prispeval tudi kapetan Kraljev moštva Anže Kopitar.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Anže Kopitar, ki  je odigral slabih 18 minut, je dosegel gol ob igralcu več za vodstvo z 2:0 v 26. minuti tekme. To je bil za Hrušičana še sedmi zadetek to sezono v ligi NHL, skupno pa je še na šesti tekmi zaporedoma dosegel vsaj točko in je na lestvici NHL na sedmem mestu. Adrian Kempe je za Kralje dosegel dva zadetka, vratar Troy Grosenick pa je na svoji prvi predstavi v ligi NHL po skoraj šestih letih in pol zbral 33 obramb. 

V strelih je bilo 37:34 za Los Angeles. Poleg kapetana Kopitarja in Kempeja sta za Kingse, ki so prvič to sezono v treh poskusih premagali Anaheim, zadela še Andreas Anthanasiou in Alex Iafallo. Naslednja tekma Kralje čaka v petek v gosteh pri moštvu Colorado Avalanche, trenutno so na petem mestu zahodne divizije (West D.) z 28 točkami, vodilni Vegas jih je zbral 33.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V derbiju prve in tretje ekipe na lestvici skupine Honda West, v kateri je Los Angeles na petem mestu, je Minnesota na domačem ledu s 4:3 ugnala vodilni Dallas, slednjemu niso pomagali trije goli Dylana Coghlana za prvi "hat-trick" v karieri. Pri zmagovalcih je dva dosegel Joel Eriksson Ek.

Da so Kralji na lestvici skupine prehiteli Arizono, je zaslužen njen poraz proti Coloradu. Doživela ga je po podaljšku, izid je bil 1:2, v peti dodatni minuti ga je postavil Gabriel Landeskog.

Še bolj prepričljivo zmago od Los Angelesa je tokrat zabeležil Edmonton, ki je bil kar s 7:1 boljši od Ottawe. To je bil že šesti letošnji medsebojni obračun teh ekip, še šestič so ga dobili Oilersi. Ti so imeli v svojih vrstah izredno razpoloženega Leona Draisaitla, Nemec je v statistiko vpisal pet točk, dosegel je tri gole in dve podaji. "Popolna tekma. Odlično smo jo začeli, hitro povedli, kar je pomagalo. Vse peterke zaslužijo pohvalo, na ledu nisem bil sam," je dejal Draisaitl, ki se je s svojim 14. "hat-trickom" v karieri prebil na drugo mesto najučinkovitejših igralcev sezone. Z 42 točkami za šest zaostaja za vodilnim, soigralcem Connorjem McDavidom, ki je tokrat vknjižil gol in dve podaji.

Montreal je s 5:1 zmagal v Vancouvru.

Koronavirus pasica november

Izidi:
Minnesota Wild - Vegas Golden Knights   4:3

Edmonton Oilers - Ottawa Senators       7:1

Colorado Avalanche - Arizona Coyotes    2:1 (podaljšek)

Anaheim Ducks - Los Angeles Kings       1:5
(Anže Kopitar: 1 zadetek v 17:45 minute za LA)

Vancouver Canucks - Montreal Canadiens  1:5

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.