Hokej

Kopitar do 10. gola v sezoni, Kralji pa premagali Racmane

Los Angeles, 21. 04. 2021 08.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
T.Š., STA
Komentarji
0

Hokejisti moštva Los Angeles Kings, ki jih kot eden od kapetanov v ligi NHL vodi tudi Slovenec Anže Kopitar, so s 4:1 odpravili lokalne tekmece Anaheim Duckse. Kopitar je na kalifornijskem derbiju dosegel zadetek v drugi tretjini za vodstvo Kraljev z 2:0.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Kralji so zanesljivo dobili tekmo, po vodstvu s 4:0 je častni gol za goste dosegel Cam Fowler. Pri Kraljih sta se sicer najbolj izkazala Andreas Athanasiou in Blake Lizotte, ki sta pred približno 1500 gledalci v domačem Staples Centru vsak dosegla gol in dve podaji. 

Anže Kopitar je, kot omenjeno, dosegel gol za vodstvo z 2:0, to je bil njegov 10. gol v sezoni. Zbral je 44 točk (10 golov, 34 podaj) na 43 tekmah. Carl Grundstrom je dodal gol in podajo, vratar Calvin Petersen pa je za Kralje, ki so sicer izgubili šest od zadnjih osmih tekem, zaustavil 24 strelov. Je pa Los Angeles prvič v sezoni doma igral pred gledalci.

 "Zelo smo hvaležni, da delamo to, kar delamo, toda zares smo hvaležni za to, da so se gledalci vrnili v dvorano. To nam pomeni zelo veliko, ustvarijo pravo vzdušje. Tiste posnetke navijačev lahko zdaj odstranimo in upam, da tistega ne slišim nikoli več. Lepo je bilo slišati pravo navdušenje navijačev, njihovo pravo razburjenje. Končno se je vse zdelo nekako prav," je po tekmi za lakingsinsider.com povedal trener Los Angelesa Todd McLellan.

Kralji so imeli nekoliko daljši premor, saj je vodstvo lige dve tekmi proti Colorado Avalanche preložilo zaradi proticovidnega protokola. Naslednja tekma Kralje čaka v petek, ko bodo doma gostili Minnesoto.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Do zanesljivih zmag sta prišli tudi najboljši ekipi skupine Discover Central Carolina in Florida. Prva je s 4:1 v gosteh premagala Tampo Bay, druga pa je doma s 5:1 odpravila Columbus. Sam Bennett je za Florido dvakrat zadel, Jonathan Huberdeau je prispeval gol in dve podaji, Anthony Duclair pa tri podaje.

Toronto, ki vodi v skupini Scotia North, je izgubil v Vancouvru s 3:6, Tanner Pearson in Brandon Sutter sta zadela po dvakrat za Vancouver, John Tavares pa dvakrat za Toronto.

New York Islandersi, ki so pri vrhu skupine MassMutual East, so s 6:1 odpravili mestne tekmece Rangerse, Anthony Beauvillier je golu dodal tri podaje, Josh Bailey pa je vpisal dva gola in podajo za zmagovalce.

V isti skupini je Pittsburgh premagal New Jersey s 7:6, pri čemer je bilo tudi 13 različnih strelcev. Boston je v gosteh z 2:0 odpravil Buffalo, Dallas pa doma Detroit s 5:2.

Anže Kopitar
Anže Kopitar FOTO: AP

Izidi:
Buffalo Sabres - Boston Bruins             0:2

Pittsburgh Penguins - New Jersey Devils    7:6

New York Islanders - New York Rangers      6:1

Tampa Bay Lightning - Carolina Hurricanes  1:4

Florida Panthers - Columbus Blue Jackets   5:1

Dallas Stars - Detroit Red Wings           5:2

Vancouver Canucks - Toronto Maple Leafs    6:3

Los Angeles Kings - Anaheim Ducks          4:1

(Anže Kopitar: 1 zadetek v 21:51 minute za LA)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.