Hokej

Kopitarjevi kralji še naprej trdno v boju za končnico

Dallas, 26. 03. 2023 07.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
M.J., STA
Komentarji
0

Hokejisti Los Angeles Kings so zabeležili novo zmago v igri za letošnjo končnico. Na domačem ledu so v pretekli noči s 4:1 premagali Winnipeg Jets. S tem so ohranili drugo mesto v izjemno strnjenem vrhu zahodne konference. Slovenski as Anže Kopitar je pri zmagi prispeval podajo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Kralji so dosegli točko na 11. tekmi zapovrstjo, s tem pa so izenačili klubski rekord za najdaljši niz tekem z osvojeno točko. V tem času so devetkrat zmagali, dvakrat pa so izgubili po podaljšku. Na dvoboju z Winnipegom je dva gola dosegel Viktor Arvidsson, v vratih pa je Joonas Korpisalo obranil 25 strelov. Za moštvo iz Los Angelesa je to že deseta tekma po vrsti, na kateri niso prejeli več kot dva gola. "To je izjemni podatek, moramo biti zadovoljni s tem, da dobro ščitimo naše vratarje," je o učinkoviti obrambi dejal trener Todd McLellan. Anže Kopitar je podal pri zadetku Drewa Doughtyja za 3:1 v samem začetku zadnje tretjine. Winnipeg je pred tem v zaključku druge tretjine z golom Pierra-Luca Dubioisa zmanjšal zaostanek na 2:1.

Anže Kopitar
Anže Kopitar FOTO: AP

Kralji so sicer na tekmi hitro povedli, v drugi minuti dvoboja je zadel Arvidsson. Za vodstvo z 2:0 je nato v šesti minuti druge tretjine zadel Alex Iafallo. Na drugi strani pa je bila trdna obramba, ki bo po mnenju članov moštva pomembna v končnici. "Vsekakor. Zdi se mi, da večino tekem, ki smo jih zmagali, smo bili boljši od nasprotnika vseh 60 minut in to je pomembno za končnico," je ocenil Doughty. Kralji, ki bodo v noči iz nedelje na ponedeljek gostili ekipo St. Louis Blues, za štiri točke zaostajajo za vodilno ekipo na zahodu Las Vegas Golden Knights. Ti so v pretekli noči po podaljšku s 4:3 premagali Edmonton Oilers. Zmagoviti gol je v tretji minuti podaljška dosegel Nicolas Roy. Devet tekem pred koncem rednega dela ima Los Angeles točko prednosti pred Minnesoto Wild in dve pred Dallas Stars. Slednji so izpustili priložnost, da bi se izenačili s kralji, ko so na domačem ledu s 1:3 izgubili proti Vancouvru. Minnesota je v pretekli noči s 3:1 premagala Chicago.

Medtem je v vzhodni konferenci Boston z zmago proti Tampa Bay Lightning potrdil status vodilnega moštva lige. Za zmago Bostona z 2:1 je v 18. minuti druge tretjine zadel Garnet Hathaway. Boston je s 56 zmagami in 117 točkami daleč pred vsemi v ligi. Najbližji zasledovalci v vzhodni konferenci in nasploh v ligi so Carolina Hurricanes, ki imajo 102 točki. Carolina je s tremi doseženimi goli v zadnji tretjini s 5:2 premagala Toronto Maple Leafs.

Izidi:
Philadelphia Flyers - Detroit Red Wings     3:0

Boston Bruins - Tampa Bay Lightning         2:1

Nashville Predators - Seattle Kraken        2:7

Los Angeles Kings - Winnipeg Jets           4:1
(Anže Kopitar s podajo v 21:03 minute za Los Angeles)

Calgary Flames - San Jose Sharks            5:3

Minnesota Wild - Chicago Blackhawks         3:1

Florida Panthers - New York Rangers         3:4

New York Islanders - Buffalo Sabres         0:2

Dallas Stars - Vancouver Canucks            1:3

Montreal Canadiens - Columbus Blue Jackets  8:2

New Jersey Devils - Ottawa Senators         5:3

Carolina Hurricanes - Toronto Maple Leafs   5:3

Pittsburgh Penguins - Washington Capitals   4:3

Edmonton Oilers - Vegas Golden Knights      3:4 (podaljšek)

Anaheim Ducks - St. Louis Blues             3:6

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.