Hokej

Kopitarjevi kralji še drugič zapored poraženi

Los Angeles, 09. 05. 2021 07.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ekipa Los Angeles Kings je v severnoameriški hokejski ligi NHL vpisala še drugi poraz po vrsti. Kralji so izgubili na domačem ledu. Boljša od Los Angelesa je bila zasedba Colorado Avalanche, ki je zmagala z izidom 3:2. Slovenski zvezdnik Anže Kopitar je na ledu preživel dobrih 22 minut, v tem času pa sprožil en strel v okvir vrat.

Kopitar je pred dvema tekmama vpisal svojo tisočo točko v ligi NBA.
Kopitar je pred dvema tekmama vpisal svojo tisočo točko v ligi NBA. FOTO: Sofascore.com

Anže Kopitar, ki je sicer v tej sezoni dosegel osebni mejnik tisoč kariernih točk v ligi NHL, bo sezono končal že po rednem delu. Hokejska zasedba iz mesta angelov se namreč ni uvrstila v končnico in odločilne boje za Stanleyjev pokal.

Ponoči je bilo na sporedu kar 14 dvobojev. Boston Bruins je izgubil proti New York Rangers (4:5), ekipa Pittsburgh Penguins je bila boljša od Buffalo Sabres z 1:0, Winnipeg Jets je v kanadskem derbiju doma klonil proti Ottawa Senators z 2:4, New York Islanders je bil na domačem ledu boljši od New Jersey Devils s 5:1.

Hokejisti Florida Panthers so bili boljši od Tampa Bay Lightning s 5:1, Toronto Maple Leafs je premagal Montreal Canadiens s 3:2, Nashville Predators pa je dosegel zmago proti Carolina Hurricanes s 3:1. Zmago je dosegla tudi zasedba Vegas Golden Knights, ki je s 4:1 ugnala St. Louis Blues, kanadski derbi Edmonton Oilers – Vancouver Canucks je pripadel Edmontonu s 4:3.

Vrhunci obračuna Los Angeles Kings – Colorado Avalanche:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Štiri tekme so se končale po podaljšku, in sicer Washington Capitals – Philadelphia Flyers (2:1), San Jose Sharks – Arizona Coyotes (4:5), Columbus Blue Jackets – Detroit Red Wings (5:4) in Minnesota Wild – Anaheim Ducks (4:3).

Oddanih je sicer že 15 vozovnic za končnico. Iz skupine Central bodo v končnici zaigrali Carolina Hurricanes, Florida Panthers, Nashville Predators in Tampa Bay Lightning. V skupini East so si končnico priborili Boston Bruins, New York Islanders, Pittsburgh Penguins in Washington Capitals. V skupini North bodo v končnici zaigrali Edmonton Oilers, Toronto Maple Leafs in Winnipeg Jets, v skupini West pa Colorado Avalanche, Minnesota Wild, St. Louis Blues in Vegas Golden Knights.

Le zasedba iz Montreala po večernem porazu še ni potrdila mesta v končnici.

Liga NHL, 9. maj, izidi:

Boston Bruins – New York Rangers 4:5 
Pittsburgh Penguins – Buffalo Sabres 1:0 
Winnipeg Jets – Ottawa Senators 2:4 
New York Islanders – New Jersey Devils 5:1 
Washington Capitals – Philadelphia Flyers 2:1 (podaljšek) 
Florida Panthers – Tampa Bay Lightning 5:1 
Columbus Blue Jackets – Detroit Red Wings 5:4 (podaljšek) 
Toronto Maple Leafs – Montreal Canadiens 3:2 
Nashville Predators – Carolina Hurricanes 3:1 
Minnesota Wild – Anaheim Ducks 4:3 (podaljšek) 
Vegas Golden Knights – St. Louis Blues 4:1 
Los Angeles Kings – Colorado Avalanche 2:3 
(Anže Kopitar: 1 strel na gol v 22 minutah na ledu za LA Kings) 
Edmonton Oilers – Vancouver Canucks 4:3 
San Jose Sharks – Arizona Coyotes 4:5 (podaljšek)

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.