Hokej

Kopitarjevi Kralji v lovu na novega trenerja, prvi kandidat je McLelland

Los Angeles, 08. 04. 2019 13.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Moštvo Los Angeles Kings je ostalo brez končnice, kar je tudi eden od razlogov, da vodstvo kluba ne bo podaljšalo pogodbe sicer začasnemu trenerju Willlieju Desjardinsu. Vodilni kandidat za trenersko mesto je 51-letni Kanadčan Todd McLellan.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Kanadski trener Willie Desjardins je moštvo prevzel le po 13 tekmah sezone, ko je vodstvo kluba odpustilo takratnega trenerja Johna Stevensa in moštvo vodil do konca sezone, ki je za pozabo. Kingsi so zasedli zadnje mesto na Zahodu in ostali brez nastopa v končnici. Na 82 tekmah so zbrali le 71 točk.

"Zahvalili smo se Willieju Desjardinsu za njegovo delo in predanost, ko je opravljal službo začasnega trenerja. Proces iskanja novega trenerja je že v teku in veselimo se podrobne raziskave, kdo bi bil prava oseba za vodenje moštva," je dejal podpredsednik kluba in generalni direktor Rob Blake, sicer nekdanji branilec Kraljev.

Po pisanju časnika Los Angeles Times je prvi kandidat za prosto mesto 51-letni Todd McLellan. Kanadčan je dolgo vrsto let vodil San Jose Sharkse, nato pa Edmonton Oilerse, a je lani novembra pri Naftarjih predčasno ostal brez dela. Zanimivo je, da je moštvo zvezdnika Connorja McDavida (v tej sezoni je zbral kar 116 točk) odigralo slabo sezono in se ni uvrstilo v končnico. Edmonton je zasedel predzadnje mesto na Zahodu (zadnji so bili kot omenjeno Kingsi), zbrali so 79 točk.

Anže Kopitar
Anže Kopitar FOTO: AP

Slaba sezona je dobra le v tem smislu, da bodo Kralji imeli dobro izhodišče na letošnjem naboru. Tako je vodstvo lige NHL sporočilo, da imajo Kingsi 13,5 odstotka možnosti, da izbirajo kot prvi, ne morejo pa biti slabši od petega mesta.

Kapetan Kingsov Anže Kopitar je bil sicer najboljši igralec moštva po številu točk (60) in podaj (38), prvo mesto si je delil pri golih z Dustinom Brownom (22), zabeležil je tudi poseben jubilej, odigral je 1000. tekmo v ligi NHL. Morda pa za Kopija sezona še ni končana, ali bo nastopil za slovensko reprezentanco na SP divizije I v Kazahstanu, bo znano sredi tedna, ko bodo Kingsi odločitev sporočili HZS (Hokejska zveza Slovenije).

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.