Hokej

Kosmatinci na gostovanju v Chicagu do pete zaporedne zmage

Chicago, 06. 02. 2020 07.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Hokejisti Boston Bruins so v severnoameriški hokejski ligi NHL tokrat gostovali pri Chicago BlackHawks in po podaljšku zmagali z 2:1. Z zmago so kosmatinci prevzeli prvo mesto v vzhodni konferenci pred Washington Capitals, to pa pomeni tudi, da so trenutno najboljša ekipa lige. Junak večera je bil Charlie McAvoy, ki je zadel po 1,19 minute podaljška.

Hokejisti Boston Bruins.
Hokejisti Boston Bruins. FOTO: AP

Boston Bruins so po odločilnem golu branilca Charlieja McAvoya, 15. v karieri, prišli do pete zaporedne zmage. "To je bilo res nekaj posebnega," je po zmagi nasmejano dejal prvi mož tekme, ki so ga soigralci po zadetku položili na tla z objemi veselja: "Po kakšnih 30 sekundah na tleh sem skomignil z rameni in si rekel le: 'Očitno bomo danes ostali kar v Chicagu'."

Na edini preostali tekmi večera so rangerji v domačem Madison Square Gardnu s 5:3 premagali Toronto Maple Leafs. Chris Kreider in Mika Zibanejad sta zadela v razmaku šestih sekund proti koncu uvodne tretjine in poskrbela za lepo prednost domače ekipe, ki jo je ta zadržala do konca.

Kreider in Zibanejad sta vsak k zmagi prispevala zadetek in podajo, Pavel Buchnevich je dosegel gol in dve podaji, po enkrat sta zadela še Filip Chytil in Greg McKegg. Novinec, vratar Igor Šesterkin je v petem nastopu to sezono zbral 27 obramb.

* Izida:
New York Rangers - Toronto Maple Leafs 5:3
Chicago Blackhawks - Boston Bruins 1:2 (podaljšek)

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.