Hokej

Kosmatinci preobrnili zaostanek v uvodno zmago v finalni seriji lige NHL

Boston, 28. 05. 2019 07.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V velikem finalu letošnje sezone najmočnejše hokejske lige na svetu sta moštvi Boston Bruins in St. Louis Blues v noči na torek odigrali prvo finalno tekmo, po kateri so veliko bolj zadovoljni v taboru šestkratnih dobitnikov Stanleyjevega pokala. Čeprav so gostje vodili že z dvema zadetkoma prednosti, so Kosmatinci s pomočjo domače publike uspeli preobrniti potek srečanja in slaviti s 4 : 2.

Člani gostujočega kolektiva iz St. Louisa so finale začeli veliko podjetneje. Že po osmih minutah obračuna so si zagotovili minimalno vodstvo 1 : 0. Za veselje je poskrbel Brayden Schenn. Tudi na začetku druge tretjine so imele Note iz St. Louisa vajeti igre v svojih rokah. Vladimir Tarasenko je po zgolj minuti igre v drugem delu srečanja zadel za vodstvo gostov 2 : 0.

A so se Kosmatinci prebudili pravi čas ter že kmalu postavili stvari na svoje mesto. V naslednjih dvanajstih minutah so znova zagospodarili v kultni dvorani TD Garden ter spravili domače občinstvo v delirij. Po zaslugi Connorja Cliftona in Charlieja McAvoya je Boston prišel do izenačenja 2 : 2. V zadnji tretjini pa sta svoj del dodala še Sean Kuraly in Brad Marchand za končni izid 4 : 2 ter prvo zmago v letošnjem velikem finalu.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Vratarja sta imela polne roke dela, zlasti gostujoči čuvaj mreže Jordan Binnington je bil pod velikim pritiskom. Slednji je imel na svojem kontu kar 34 obramb, a je bil v ključnih trenutkih nemočen ob naletih hokejistov Bostona. Izkušeni finski čuvaj mreže domačih Tuukka Rask je po uvodnih dveh prejetih golih v nadaljevanju z odliko opravil svoje delo ter zaustavil naslednjih 18 strelov St. Louisa. 'Bluesi', ki so po prvem delu rednega dela sezone zasedali dno lestvice, so v končnici pripravili eno lepših presenečenj ter si priborili svoj četrti finale v zgodovini kluba. V treh velikih finalih doslej niso imeli uspeha, tudi četrti poskus za osvojitev premiernega Stanleyjevega pokala niso najbolje začeli.

V predzadnjem finalu pred 49 leti so Note prav tako zaigrale proti Bostonu, ki je takrat boj za "sveti gral" klubskega hokeja dobil brez izgubljene tekme. 'Bruinsi' so si tudi tokrat zagotovili začetno prednost v boju za svoj sedmi naslov. Nazadnje so v Boston pripeljali "kanto" leta 2011.

Tudi naslednja tekma bo v Bostonu, preden se bo serija preselila v St. Louis.

Liga NHL, finale, prva tekma, izid:
Boston Bruins – St. Louis Blues 4 : 2 / Boston vodi z 1 : 0* v seriji 

* Opomba: moštvi igrata na štiri dobljene zmage.


 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.