Hokej

Colorado zasul gol Kraljev, Kopitar izbruhnil: To je nesprejemljivo!

Nashville, Raleigh, Los Angeles, 22. 11. 2018 07.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
STA, J.K.
Komentarji
1

Hokejisti Los Angeles Kings so v severnoameriški ligi NHL visoko izgubili proti Colorado Avalanche s 3:7. Slovenski zvezdnik Kraljev Anže Kopitar ni sodeloval pri nobenem od treh zadetkov. Sreda je bila sicer v znamenju domačinov, od 14 tekem je kar 12-krat zmaga ostala doma, izgubili so le Kingsi in Arizona Coyotesi.

Strelec enega od sedmih koloradskih golov Matt Calvert prodira ob Jeffu Carterju in vratarju Calvinu Petersenu.
Strelec enega od sedmih koloradskih golov Matt Calvert prodira ob Jeffu Carterju in vratarju Calvinu Petersenu. FOTO: AP

Los Angeles Kingsi po 13. porazu ostajajo zadnji na lestvici lige NHL. Pri ekipi Colorado Avalanche sta se s podajami izkazala Mikko Rantanen in Alexander Kerfoot, prvi je vpisal dve, drugi pa tri. Gole so dosegli Vladislav Kamenev, Nathan MacKinnon, Patrik Nemeth, Colin Wilson, Tyson Barrie, Nikita Zadorov in Matt Calvert. Koloradsko moštvo je na čelu z Mackinnonom spet blestelo ob igri z igralcem več, saj so s številčno prednostjo na ledu trikrat zatresli mrežo Kraljev.

Vrhunci tekme Los Angeles Kings ‒ Colorado Avalanche:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"To je ena tistih reči, ko power play deluje, ko tako 'klika', je občutek dober, jasno pa je, da lahko s tem dobivaš tekme, to pa smo nocoj tudi storili," je dejal švedski zvezdnik gostujoče ekipe Gabriel Landeskog, ki je bil eden od devetih igralcev s podajo. Colorado je izkoristil osem od enajstih situacij, v katerih je imel na zadnjih štirih tekmah igralca več na ledu, z 32,9-odstotnim izkoristkom so zdaj celo na vrhu lige.

Kopitar: To je nesprejemljivo!
Los Angeles je po drugi strani že drugič na petih tekmah dobil tri gole ob igri z igralcem manj, mrežo so uspeli ohraniti nedotaknjeno le v osmih od zadnjih 19 poskusov, ko so imeli izključenega igralca. Po golu Kameneva za vodstvo gostov sredi prve tretjine je Kyle Clifford izenačil v 16. minuti, ko Semjonu Varlamovu ni uspelo zaustaviti ploščka po strelu Tylerja Toffolija, petdeset sekund pozneje pa je goste znova v vodstvo povedel MacKinnon. Colorado je v drugi tretjini zabil še dvakrat, serijo šestih zaporednih zadetkov gostov pa je v deveti minuti tretjega dela igre končal Calvert za vodstvo 7:1. Že tako dolgemu seznamu poškodovanih igralcev Los Angelesa se je na tej tekmi pridružil še švedski napadalec Adrian Kempe.

"Bolj kot ne je zgodba vedno enaka. Izgubili smo bitko specialistov, ko pa to izgubiš, ne zmagaš veliko tekem," je skrušeno dejal trener Kingsov Willie Desjardins. S tremi podajami se je izkazal Alexander Kerfoot, medtem ko je Rantanen z dvema podajama ostal na vrhu po točkah v ligi NHL (34). Varlamov je v golu Colorada ubranil 33 strelov in je postal peti ruski vratar, ki je v NHL zbral dvesto zmag.

"Ne vem, kaj bi rekel, da se je zgodilo. Mislim ... Ni nobenih čustev, nobene energije, veste ... Ničesar. To pa je nesprejemljivo!" je bil kljub pregovorni umirjenosti besen kapetan Kraljev Kopitar. Za domače sta zadela še Matt Luff in Austin Wagner, ki sta zadetkoma dodala še podajo. Cal Petersen je dobil šest golov po 31 poskusih gostov, na začetku zadnje tretjine ga je zamenjal Peter Budaj, ki je dobil en gol iz treh strelov.

Plenilci ulovili tudi St. Louis, Toronto kljub 'petardi' ostal tretji
Nashville Predatorsi so s 4:1 odpravili St. Louis Bluese in imajo na čelu lige 33 točk, dve manj ima ekipa Tampa Bay Lightning, ki je s 7:3 ugnala Florido Pantherse. Pekka Rinne je za Plenilce zbral 28 obramb in s 320 zmago prehitel Miikko Kiprusoffa, doslej najuspešnejšega na Finskem rojenega čuvaja mreže v NHL. Craig Berube, ki je na klopi St. Louis Bluesov zamenjal trenerja Mika Yeoja, ki ga je v ponedeljek odnesel poraz proti LA Kingsom (0:2), je vodenje novega kluba tako začel s porazom. V Tampi pa se je Louis Domingue izkazal s 40 obrambami za gostitelje, za katere je Steven Stamkos dosegel gol in tri podaje.

Vrhunci tekme Nashville Predators ‒ St. Louis Blues:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Na tretjem mestu lige je ostalo moštvo Toronto Maple Leafs, četudi je z 2:5 izgubilo na gostovanju pri Carolina Hurricanesih. Vratar Hurikanov Curtis McElhinney je nekdanjim soigralcem zaustavil 30 strelov. Tako kot Toronto ima 30 točk tudi ekipa Buffalo Sabres, ki je Philadelphio Flyerse premagala s 5:2. Buffalo je štiri zadetke dosegel že v prvi tretjini in zabeležil sedmo zaporedno zmago, kar je najdaljši niz zmag te ekipe po desetih slavjih na začetku sezone 2006/07.

Vrhunci tekme New York Rangers ‒ New York Islanders:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Vrhunci tekme Carolina Hurricanes ‒ Toronto Maple Leafs:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Izidi rednega dela sezone lige NHL:

Los Angeles Kings ‒ Colorado Avalanche 3:7
(Anže Kopitar brez točk za LA Kings)

New Jersey Devils ‒ Montreal Canadiens 5:2
New York Rangers ‒ New York Islanders 5:0
Pittsburgh Penguins ‒ Dallas Stars 5:1
Washington Capitals ‒ Chicago Blackhawks 4:2
Carolina Hurricanes ‒ Toronto Maple Leafs 5:2
Buffalo Sabres ‒ Philadelphia Flyers 5:2
Detroit Red Wings ‒ Boston Bruins 3:2 (podaljšek)
Tampa Bay Lightning ‒ Florida Panthers 7:3
Nashville Predators ‒ St. Louis Blues 4:1
Minnesota Wild ‒ Ottawa Senators 6:4
Arizona Coyotes ‒ Vegas Golden Knights 2:3 (podaljšek)
Anaheim Ducks ‒ Vancouver Canucks 4:3
Calgary Flames ‒ Winnipeg Jets 6:3

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Anticripstoned
22. 11. 2018 14.05
-2
Le čevlje sodi naj kopitar