Hokej

Kralji Anžeta Kopitarja visoko izgubili proti Edmontonu

Los Angeles, 07. 05. 2022 07.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Los Angeles Kings so v prvem krogu končnice severnoameriške hokejske lige NHL doma izgubili z 2:8 proti Edmonton Oilersom, ki so s tem povedli z 2:1 v zmagah. Slovenski zvezdnik in kapetan Kingsov Anže Kopitar je po samostojni akciji sredi druge tretjine znižal na 1:5 in nato podal Phillipu Danaultu za 2:5.

Hokejisti Edmontona so še drugič zapored slavili s šestimi zadetki razlike.
Hokejisti Edmontona so še drugič zapored slavili s šestimi zadetki razlike. FOTO: AP

Ekipa Los Angeles Kings je dobila prvi medsebojni dvoboj serije na štiri zmage, Edmonton je nato v domači dvorani Rogers Place po visoki zmagi s 6:0 izenačil in po drugem zaporednem prepričljivem slavju povedel. Četrta tekma bo v noči z nedelje na ponedeljek ob četrti uri po slovenskem času prav tako v Los Angelesu.

Na tretjem dvoboju je Evander Kane dosegel hat-trick, po dva gola in podajo sta imela Ryan Nugent-Hopkins in Zach Hyman, kapetan Oilersev Connor McDavid je bil dvakrat med podajalci, vratar Mike Smith je dodal 44 obramb, Nemec Leon Draisaitl pa je ob podaji dosegel prvi gol na tekmi ob koncu četrte minute.

Jonathan Quick je v vratih Kingsov prejel kar štiri gole po prvih 17 strelih tekmecev in ga je že v drugi tretjini zamenjal Cal Petersen, ki pa je tudi dobil štiri gole iz 20 poskusov. Ko je Kopitar v 11. minuti druge tretjine zadel, se je končal niz 11 zaporednih golov Oilers. Dve minuti in pol pred koncem tega dela igre je nato zadnji gol domačih dosegel Phillip Danault, ko je preusmeril plošček po strelu Adriana Kempeja.

Tudi po preostalih treh tekmah večera NHL je izid v zmagah 2:1. Hokejisti Toronto Maple Leafs so s 5:2 na Floridi premagali branilce naslova prvaka Tampa Bay Lightning in znižali zaostanek v seriji. Prav tako na vzhodnem delu so igralci Boston Bruins znižali skupni izid po zmagi nad Carolino Hurricanes s 4:2. Na zahodnem delu so Minnesota Wild v St Louisu odpravili Blues s 5:1 in povedli.

V St. Louisu sta Rus Kiril Kapricov in Šved Joel Eriksson Ek dosegla po gol in podajo, po dve asistenci pa Marcus Foligno in Ryan Hartman. Ryan O'Reilly je bil edini, ki je premagal vratarja gostov Marc-Andrea Fleuryja (29 obramb). Za Toronto je Colin Blackwell prvič zadel v končnici, Pierre Engvall je dodal tri podaje. V ekipi Bostona so se v napadu izkazali Brad Marchand z golom in podajo ter s po enim golom in podajo David Pastrnak ter Charlie Coyle.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Salomon
07. 05. 2022 10.00
Zakaj nas naj to zanima ?
mcurry
07. 05. 2022 09.17
Kralji anzeta kopitarja…kot da je on lastnik 🙄