Hokej

Kralji kljub dobri predstavi Kopitarja tretjič zapored izgubili

Los Angeles, 23. 11. 2022 07.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, Ž.K.
Komentarji
0

Hokejisti Los Angeles Kings so v severnoameriški ligi NHL izgubili tretjič zaporedoma. Kralje so na domačem ledu premagali gostje z atlantske obale ZDA, New York Rangersi, ki so slavili z izidom 5:3. Slovenski as Anže Kopitar se ni vpisal med strelce, je pa asistiral pri dveh zadetkih kraljev, s čimer je v osebno statistiko vpisal še 15. in 16. točko v sezoni.

Kralji so pred domačim občinstvom silovito začeli. Že po 35 sekundah tekme je v polno zadel Kevin Fiala, zadetek sta pripravila Adrian Kempe in kapetan Anže Kopitar. Po manj kot petih minutah je padel še drugi gol, tokrat je bil ob moštveni premoči uspešen Gabriel Vilardi za vodstvo kraljev z 2:0.

Slavje Los Angeles Kingsov ob zadetku Gabriela Vilardija
Slavje Los Angeles Kingsov ob zadetku Gabriela Vilardija FOTO: AP

A vodstvo domače ekipe je bilo kratke sape. Druga tretjina se je razpletla povsem po notah uglašene zasedbe iz velikega jabolka. Rangerji so dosegli kar tri zadetke, uspešni so bili Braden Schneider, Vincent Trocheck in Kaapo Kakko.

V zadnji tretjini so se domači skušali vrniti. Sean Walker je v 47. minuti ob asistenci Kopitarja zadel za izenačenje 3:3. A je manj kot minuto kasneje Chris Kreider povišal na 4:3 za goste. Kreider je postavil tudi končni izid, ko je 50 sekund pred koncem zabil v nebranjeno mrežo za 5:3.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Igor Šesterkin, ruski vratar New Yorka, je bil tokrat neusmiljen. Obranil je 35 strelov, štiri neuspešne poskuse je imel tudi Kopitar. Domači vratar Cal Petersen je imel na svojem računu 20 obramb.

Največ točk v ligi NHL, sezona 2022/2023:
1. Connor McDavid (Edmonton Oilers): 35 točk (16 golov, 19 podaj)
2. Leon Draisatl (Edmonton Oilers): 31 točk (11 golov, 20 podaj)

3. Jason Robertson (Dallas Stars): 29 točk (14 golov, 15 podaj)
4. David Pastrnak (Boston Bruins): 29 točk (12 golov, 17 podaj)
5. Erik Karlsson (San Jose Sharks): 29 točk (11 golov, 18 podaj)
...
85. Anže Kopitar (Los Angeles Kings): 16 točk (3 goli, 13 podaj)

Kralji s 24 točkami ostajajo druga najboljša ekipa v pacifiški skupini zahodne konference, s sedmimi točkami zaostanka za vodilnim Las Vegasom. Kopitar je sicer dosegel svojo 266. tekmo v ligi NHL, na kateri je vpisal več kot eno točko, s 13 asistencami pa je drugi najboljši kralj v tej sezoni, eno več ima na svojem računu Fiala.

Trener kraljev Todd McLellan tokrat ni varčeval s kritikami svojih varovancev: "Naša nocojšnja igra se je ujemala z našimi igrami letos, ko je bila naša skupna točka nedoslednost. Vzponi in padci, ne glede na to, ali je to znotraj igre, ne glede na to, ali gre za segmente dveh tekem, segmente ene tekme, dve tekmi po vrsti. Še vedno iščemo to doslednost."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Na drugi odigrani tekmi je moštvo Buffalo Sabres v Bell Centru z zmago s 7:2 proti Montreal Canadiens prekinilo niz osmih porazov. Jeff Skinner je dosegel dva zadetka in tri podaje, Tage Thompson pa gol in tri podaje za sablje, ki so v uvodnih dveh minutah in 13 sekundah zadeli trikrat. Craig Anderson je zbral 29 obramb. Buffalo je v rednem delu ni zmagal od 2. novembra.

Izidi:

Montreal Canadiens - Buffalo Sabres   2:7

Los Angeles Kings - New York Rangers  3:5

(Anže Kopitar dve podaji za Los Angeles)

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.