Hokej

Kralji na Kopitarjevem položaju okrepljeni s kanadskim napadalcem

Los Angeles, 28. 06. 2023 12.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Zasedba Los Angeles Kings, za katero v hokejski ligi NHL igra tudi 35-letni slovenski as Anže Kopitar, je bila uspešna v menjavi z Winnipeg Jetsi. H Kraljem se je namreč preselil 25-letni kanadski napadalec Pierre-Luc Dubois v zameno za Alexa Iafalla, Rasmusa Kuparija in Gabriela Vilardija ter izbor drugega kroga nabora leta 2024.

Po menjavi bo Pierre-Luc Dubois podpisal osemletno pogodbo v vrednosti 8,5 milijona dolarjev na leto (7,8 milijona evrov).

"Pierre-Luc Dubois je vrhunski center z edinstvenim naborom znanj in veseli smo, da se je pridružil organizaciji z dolgoročno pogodbo," je v izjavi sporočil generalni direktor Kingsov in izvršni podpredsednik Rob Blake.

"V zadnjih nekaj sezonah je dokazal, da lahko prispeva k vsem vidikom igre in navdušeni smo, da lahko v našo postavo dodamo igralca takšnega kova," sporočilo LA Kingsov povzemata ameriška tiskovna agencija AP in mreža ESPN.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Kot kaže, je bil Dubois prosti igralec na čakanju in ni bilo pričakovati, da bi podaljšal pogodbo z Winnipegom, potem ko je domnevno zahteval menjavo v začetku tega meseca. Kanadčan sodi med najboljših šest centrov v ligi NHL. Za Kanadčanom je najboljša sezona v karieri s 63 točkami na 73 tekmah, pred dvema letoma je dosegel rekord kariere, 28 golov.

"Prepričala me je tudi stabilnost z dolgoročno pogodbo," je dejal Dubois. "Pripravljen sem se lotiti dela. Osem let je dolga doba in veste, sanje in cilj so očitno osvojiti Stanleyjev pokal."

Pierre-Luc Dubois
Pierre-Luc Dubois FOTO: AP

Sezona 2023/24 lige NHL se bo začela 10. oktobra, ko bo prvak Las Vegas proslavil Stanleyjev pokal, preden bo gostoval pri Seattle Krakenu, medtem ko bodo Chicago Blackhawksi, okrepljeni s prvim izborom letošnjega nabora v ligi NHL, igrali v Pittsburghu proti najboljšemu izboru leta 2005 Sidneyju Crosbyju. Na uvodni dan nove sezone je načrtovano tudi gostovanje Nashvilla pri Tampa Bayu. Naslednji večer, 11. oktobra, bo Chicago pri Bostonu, Colorado pa bo gostoval pri Los Angeles Kingsih v noči, ko bo vseh sedem kanadskih klubov debitiralo v sezoni.

Tekma zvezd lige NHL bo 4. februarja v Torontu, redna sezona s skupno 1312 tekmami in 82 tekmami na vsak klub se bo sklenila 18. aprila 2024.

  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.