Hokej

Kralji na krilih izvrstnega Kopitarja do visoke zmage proti Pittsburghu

Los Angeles, 14. 01. 2022 07.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slovenski hokejski as Anže Kopitar je z dvema goloma pomagal zrežirati zmago s 6:2 svojih Los Angeles Kingsov proti Pittsburgh Penguinsom v severnoameriški ligi NHL. Ob tem je 34-letni Hrušičan prispeval še podajo za skupno 33. točko v sezoni (11 golov, 22 podaj). Kralji so po tretji zaporedni zmagi zdaj pri 43 točkah.

S tem so se učvrstili na sedmem mestu konference in tretjem v pacifiški diviziji, s čimer so na mestih, ki prinašajo nastop v končnici. Na vrhu pacifiške divizije imajo Vegas Golden Knights pet točk naskoka, pred kralji pa so še Anaheim Ducksi s 45 točkami. Prvo mesto na zahodu sicer zasedajo Nashville Predatorsi (50).

Anže Kopitar je v 19:43 minute na ledu zabeležil enega svojih najboljših statističnih učinkov sezone. Tretjič v sezoni je dosegel najmanj tri točke. Po vodstvu Pittsburgha, v peti minuti je za pingvine zadel Kris Letang, je v 12. minuti slovenski as v gneči pred vrati izenačil in v vsaki od svojih 16 sezon dosegel vsaj deset zadetkov v rednem delu lige NHL. V karieri je doslej na 1166 tekmah zabeležil 357 golov in 676 podaj.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Dustin Brown je nato popeljal kralje v vodstvo v 35. minuti, na začetku zadnje tretjine pa je izenačil Radim Zohorna. Nato je sledil silovit odgovor domačih hokejistov, ki so s tremi zadetki v 83 sekundah odločili zmagovalca. Pri tretjem golu je s podajo sodeloval prav Kopitar, nato pa je slovenski as zaključil "juriš" Kraljev v peti minuti zadnjega dela igre ter zadel za 5:2. Končni izid je postavil Sean Durzi (gol in dve podaji) 100 sekund pred koncem tekme.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Gre zgolj za to, da vsako noč damo vse od sebe ter igramo res čvrsto in nepopustljivo. V zadnjem času ne ponujamo veliko priložnosti tekmecem, tudi naša vratarja sta zelo solidna. To je bila ekipna predstava od prve do zadnje minute," je na tiskovni konferenci po srečanju dejal Kopitar. Tudi sam pa je bil presenečen nad strelsko eksplozijo v zadnji tretjini. "Seveda nismo pričakovali treh golov, ampak občutek je bil res dober," je še dodal slovenski as.

Hokejiste iz mesta angelov naslednja tekma čaka v noči na nedeljo, ko se bodo v gosteh pomerili s Seattle Kraken. Ti so danes izgubili proti St. Louis Blues z 1:2. Slednji so se prebili na drugo mesto zahodne konference.

Anže Kopitar in vratar Jonathan Quick
Anže Kopitar in vratar Jonathan Quick FOTO: AP

Na preostalih tekmah so hokejisti Tampa Bay Lightning znova začasno skočili na vrh lestvice lige NHL, potem ko so s 4:2 ugnali Vancouver Canucks. Z 39 odigranimi tekmami imajo dvakratni zaporedni prvaki 55 točk, s tremi tekmami in dvema točkama manj pa sledijo Florida Panthers.

Columbus Blue Jackets so v gosteh presenetili in kar s 6:0 premagali Carolina Hurricanes, ki so zdrsnili na četrto mesto vzhodne konference. Pred njih so se na tretje mesto prebili New York Rangers po zmagi s 3:0 v gosteh pri San Jose Sharks. Braden Schneider je za Rangers postal sedmi branilec v zgodovini franšize, ki je na prvi tekmi v NHL dosegel gol.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Boston Bruins so za četrto zaporedno zmago doma ugnali Philadelphia Flyers s 3:2, Winnipeg Jets so v gosteh premagali Detroit Red Wings s 3:0, New York Islanders so bili s 3:2 boljši od New Jersey Devils, medtem ko so Ottawa Senators s 4:1 premagali Calgary Flames. Chicago Blackhawks so za uspeh proti Montreal Canadiens potrebovali podaljšek. Za 3:2 je v tretji minuti dodatka zadel Philipp Kurashev.

Izidi:

Boston Bruins - Philadelphia Flyers          3:2

Tampa Bay Lightning - Vancouver Canucks      4:2

Carolina Hurricanes - Columbus Blue Jackets  0:6

Detroit Red Wings - Winnipeg Jets            0:3

New York Islanders - New Jersey Devils       3:2

St. Louis Blues - Seattle Kraken             2:1

Nashville Predators - Buffalo Sabres         1:4

Chicago Blackhawks - Montreal Canadiens      3:2 (po podaljšku)

Calgary Flames - Ottawa Senators             1:4

Los Angeles Kings - Pittsburgh Penguins      6:2

San Jose Sharks - New York Rangers           0:3

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ddolores
14. 01. 2022 09.32
+4
V Los Angelesu in ne v Pittsburghu!
apodgra
14. 01. 2022 08.05
-3
Pogrešam zadetke .Pri rezultatu 6:2 samo podaja je bolj skromno ,kot izredna igra . Če je že , kot pravite ,da je prvi zveznik , potem manjkajo zadetki. Njegov igra ni več to, kar je bila pred nekaj leti. Tudi v naši reprezentanci ni ne več kakšna dodana vrednost .
Lakyluk111
14. 01. 2022 08.35
+4
rekapaka
14. 01. 2022 08.47
+3
apodgra Si ti bralno nesposoben? V prvem stavku (debelejši tisk) piše, da je Anže dosegel 2 zadetka! Si spet popil preveč pinga!
matijassll
14. 01. 2022 19.21
+1