Hokej

Kralji ob rekordni podaji Kopitarja do zmage nad Koloradom

Los Angeles, 04. 12. 2023 07.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
STA, Ž.K.
Komentarji
2

Hokejisti Los Angeles Kings so znova na zmagovalni poti. Po petih zaporednih zmagah so v prejšnjem krogu izgubili proti Washington Capitals, po nekaj dneh premora pa so se Kralji zbrali in s 4:1premagali prvake iz sezone 2021/22, Colorado Avalanche. Slovenski hokejist Anže Kopitar je k zmagi prispeval podajo, s katero je postal absolutni rekorder moštva.

Prvo tretjino so z 0:1 dobili gostje, v drugi je izenačil Quinton Byfield, v tretji pa so se Kralji razigrali in z delnim izidom 3:0 tekmo na koncu tudi dobili. Pri zadetku za 2:1 je sodeloval tudi najboljši slovenski hokejist Anže Kopitar, ki je pri še drugem zadetku Byfielda na tekmi prispeval podajo. Ta je bila zanj že 758. v dresu Kraljev, s čimer je presegel dosedanjega rekorderja, Kanadčana Marcela Dionna, ki je zbral 757 podaj v 921 tekmah. Slovencu je rekord uspelo preseči v 1313 tekmah.

Najboljši podajalci v zgodovini Los Angeles Kings
Najboljši podajalci v zgodovini Los Angeles Kings FOTO: Sofascore.com

Najboljši podajalci v zgodovini Los Angeles Kings

"Včasih se ozreš na seznam imen, ki so se vpisala v zgodovino te ekipe, in zdi se neresnično biti na isti strani kot ti fantje. No, zdaj sem jih nekaj očitno presegel," je po tekmi dejal Kopitar.

"To je moj dom, očitno že kar nekaj časa, in pravzaprav sem brez besed," je dodal slovenski zvezdnik v dvorani Crypto.com Arena.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Že dolgo smo čakali, da pade še ta mejnik," je po tekmi dejal Byfield o zadnjem Kopitarjevem rekordu. "On je že vrsto let odličen vodja te ekipe in brez dvoma tudi bodoči član Hiše slavnih. Zato je bilo zame zelo posebno doseči ta zadetek in biti del nečesa tako izjemnega," je dodal Byfield, ki je zadel dvakrat, med strelce se je vpisal tudi Trevor Moore, Drew Doughty pa je za piko na i dosegel končni zid z golom v prazna vrata. Vratar Cam Talbot je zbral 20 obramb.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Igro smo nekako začeli počasi in vsako tretjino smo igrali boljše, zato mi je bilo všeč, da smo kar nadaljevali," je dejal Byfield, potem ko so prvi gol na tekmi dosegli gosti preko Josha Mansona. To pa je bilo tudi vse, kar jim je uspelo. Tokrat so igrali brez poškodovanega Cala Makarja.

"Imamo veliko srečo, da ga imamo, saj je tako izvrsten vzornik za vse. Lahko ga opazuješ, kako vedno znova in znova dela stvar prav, tako da si ne moreš pomagati, da ga ne bi poskušal posnemati. Imamo srečo, da ga imamo, in upam, da bo podrl še več rekordov," pa je po tekmi o izjemnemu Slovencu povedal trener losangeleškega moštva Todd McLellan.

Todd McLellan
Todd McLellan FOTO: AP

Kralji so slavili še 14. zmago v sezoni, s katero so na četrtem mestu zahodne konference za Vegas Golden Knights, Vancouver Canucks in tokratnimi tekmeci Colorado Avalanche, ki pa so odigrali tri tekme več. Naslednja tekma losangeleško ekipo čaka v petek, ko bo gostovala pri Montrealu.

Statistika Anžeta Kopitarja za Los Angeles Kings
Statistika Anžeta Kopitarja za Los Angeles Kings FOTO: Sofascore.com

Statistika Anžeta Kopitarja za Los Angeles Kings

Hokejisti Minnesote Wild so na domačem ledu slavili še tretjo zmago v nizu, odkar so odpustili trenerja Deana Evasona. Pod vodstvom Johna Hynesa so tokrat s 4:1 premagali Chicago Blackhawks, Marco Rossi je zadel dvakrat, Mats Zuccarello pa je k zmagi prispeval gol in dve podaji.

New York Rangers so bili v Madison Square Gardnu s 6:5 boljši od San Jose Sharks. Junak večera je bil Artemij Panarin s tremi zadetki in podajo, izkazal pa se je tudi vratar Jonathan Quick, ki je zaustavil 23 strelov.

V Bostonu so domači Bruins na krilih hat-tricka Brada Marchanda v tretji tretjini s 3:1 premagali Columbus Blue Jackets, Buffalo Sabres pa so na domačem ledu z 1:2 klonili proti Nashville Predators.

Izidi hokejske lige NHL:

Minnesota Wild - Chicago Blackhawks     4:1

New York Rangers - San Jose Sharks      6:5

Boston Bruins - Columbus Blue Jackets   3:1

Buffalo Sabres - Nashville Predators    1:2

Los Angeles Kings - Colorado Avalanche  4:1 (Anže Kopitar: 1 podaja, 2 strela na gol za Los Angeles Kings)

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Wolfman
04. 12. 2023 09.40
+1
Kopitar je hokejski velemojster, športno inteligenten in še klubsko pripaden, zato pa mu je uspelo vse prehiteti iz seznama LA.
Nimiuseen
04. 12. 2023 08.35
+9
Bravo Anže, resno ti čestitam!