Hokej

Kralji s Kopitarjem na čelu po podaljšku boljši od Chicaga

Los Angeles, 11. 11. 2022 08.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
STA, A.V.
Komentarji
1

Hokejisti Los Angeles Kings so v severnoameriški hokejski ligi NHL na domačem ledu po podaljšku premagali Chicago Blackhawkse z 2:1. Slovenski as Anže Kopitar je tokrat v skoraj 26 minutah na ledu ostal brez gola ali podaje.

V Los Angelesu so gosti povedli v 19. minuti, ko je zadel Taylor Raddysh, domači pa so izenačili v 22. minuti, uspešen je bil Phillip Danault. Ko je kazalo, da tudi podaljšek ne bo odločil zmagovalca, pa je dve sekundi pred koncem zmagoviti zadetek prispeval Kevin Fiala.

"Res je bila trda tekma z obeh strani, tudi oba vratarja sta bila neverjetna. Bilo je kot v končnici, lepo je, da smo zmagali," je lakingsinsider.com navedel Fialo. Tudi Anže Kopitar je v 27. minuti dosegel zadetek, a so ga sodniki razveljavili zaradi predhodnega prekrška Fiale. Kralji so zdaj po tretji zaporedni zmagi z 19 točkami druga najboljša ekipa zahodne konference.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Uspešni sta bili tudi najboljši ekipi lige. Vegas Golden Knightsi, ki so s 26 točkami najboljši v ligi in zahodni konferenci, so s 7:4 v gosteh ugnali Buffalo Sabrese, potem ko je Jack Eichel dosegel tri gole in podajo (vse v zadnji tretjini), Chandler Stephenson pa gol in tri podaje. Boston Bruinsi, ki so s 24 točkami na vrhu vzhodne konference, pa so s 3:1 ugnali Calgary Flamese. David Pastrnak je prispeval gol in podajo za Bostončane in je pri 22 točkah (9 golov in 13 podaj). To trenutno zadošča za tretje mesto med strelci.

Na vrhu sta Connor McDavid in Leon Draisaitl iz Edmonton Oilersov z 31 oziroma 27 točkami. Ta dva tokrat nista bila posebej uspešna, saj sta izgubila na gostovanju pri Carolina Hurricanesih z 2:7. McDavid je tekmo sicer končal z golom in podajo, Draisaitl pa s podajo, toda pri domačih so imeli več razpoloženih igralcev, med drugim je Andrej Svečnikov dosegel tri zadetke.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Omeniti velja tudi visoko zmago New York Rangersov, ki so z 8:2 v gosteh premagali Detroit Red Wingse, branilec Adam Fox pa je v statistiko vpisal gol in tri podaje. Na preostalih tekmah so Columbus Blue Jacketsi s 5:1 ugnali Philadelphio Flyerse, New Jersey Devilsi so po podaljšku s 4:3 premagali Ottawa Senatorse, New York Islandersi so z 0:2 izgubili proti Arizona Coyotesom, St. Louis Blues je s 5:3 odpravil San Jose Sharkse, branilci naslova Colorado Avalanche pa z enakim izidom Nashville Predatorse.

Liga NHL, izidi:
Boston Bruins - Calgary Flames               3:1
Carolina Hurricanes - Edmonton Oilers        7:2
New Jersey Devils - Ottawa Senators          4:3 (podaljšek)
Columbus Blue Jackets - Philadelphia Flyers  5:2
Buffalo Sabres - Vegas Golden Knights        4:7
Detroit Red Wings - New York Rangers         2:8
New York Islanders - Arizona Coyotes         0:2
St. Louis Blues - San Jose Sharks            5:3
Colorado Avalanche - Nashville Predators     5:3
Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks       2:1 (podaljšek)
(Anže Kopitar brez gola ali podaje za Los Angeles).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Blue Dream
11. 11. 2022 10.04
+2
Trenutno so drugi v zahodni konferenci in peta ekipa lige. letos bo še zanimivo