Hokej

Kralji zdržali pritisk in premagali Pingvine iz Pittsburgha

Pittsburgh, 30. 01. 2022 22.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, Ž.K.
Komentarji
0

Potem ko so hokejisti Los Angeles Kingsov v ligi NHL v soboto zvečer dobili točko za poraz po podaljšku s Philadelphio s 3:4, so na drugi zaporedni popoldanski tekmi iztržili poln izkupiček. Z enakim izidom kot dan prej, 4:3, so na gostovanju premagali Pittsburgh Penguinse, slovenski zvezdnik kraljev Anže Kopitar pa je ob zmagi prispeval dve podaji.

Za slovenskim hokejistom Anžetom Kopitarjem je uspešen vikend v ligi NHL. Najprej je na gostovanji proti Philadelphiji, 37 sekund pred koncem rednega dela, z lepim zadetkom izsilil podaljšek, nato pa je z dvema podajama soigralcem pomagala do zmage na gostovanju pri Pittsburghu. Kralji so tako po petih porazih na prejšnjih sedmih tekmah zopet prišli do zmage, ki je zanje 22. v letošnji sezoni.

Prva tretjina je minila precej izenačeno, boljše priložnosti so si sicer pripravili domači hokejisti, a je bil razpoložen tokratni čuvaj mreže kraljev Cal Petersen. Druga tretjina pa se je začela po željah gostov, ki so v drugi minuti prišli do vodstva. Kopitar, Adrian Kempe in Alex Iafallo so lepo kombinirali v napadalni tretjini na koncu pa je Slovenec podal Iafallu, ki je z močnim udarcem premagal nasprotnikovega vratarja. Še pred polovico srečanja je za Pingvine zadel kdo drug kot domači zvezdnik Sidney Crosby, ki se je razveselil že svojega 498. gola v ligi NHL. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Izzid je bil poravnan zgolj dve minuti, saje je Trevor More z natančnim strelom s hrbtno stranjo palice poskrbel za vnovično vodstvo Kraljev. Po 34 minutah igre so Losangelešani vodili že z dvema zadetkoma, ko je Kopitar nesebično podla Drewu Doghtyju, ki je zadel iz neposredne bližine.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Hokejisti Pittsbrugha se v zadnji tretjini, kljub zaostanku dveh zadetkov niso predali, za priključek je z dvema zadetkoma v razmaku štirih minut poskrbel Bryan Rust in izid je bil tako devet minut pred koncem poravnan na 3:3. A Kralji niso želeli še drugič zapored igrati podaljškov, česar jih je šest minut pred koncem odrešil Moore, ki se je po odbitem ploščku sam znašel pred nasprotnikovim vratarjem in zadel za končnih 3:4.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

34-letni Hrušičan je po današnjih dveh podajah zdaj pri 41 točkah v sezoni (14 zadetkov in 27 podaj) in tako ostaja najboljši igralec moštva. Kralji s 53 točkami na 46 tekmah ostajajo na sedmem mestu v zahodni konferenci.

Crosby je s 498. zadetkom postal 46. najboljši strelec lige NHL vseh časov
Crosby je s 498. zadetkom postal 46. najboljši strelec lige NHL vseh časov FOTO: AP

Liga NHL, izidi:

New York Rangers – Seattle Kraken        3:2

Pittsbrugh Penguins – Los Angeles Kings         3:4 

Anže Kopitar je podal za 0:1 in 1:3

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.