Hokej

Kristan pričakuje padec Medveščaka

Zagreb, 25. 09. 2009 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski hokejski reprezentant v vratih hrvaškega prvaka, novopečenega člana lige EBEL, hrvaške medije opozarja, da bo zagrebška ekipa slej ko prej rezultatsko padla.

Zagrebški Medvedi so v novo tekmovanje krenili nad pričakovanji.
Zagrebški Medvedi so v novo tekmovanje krenili nad pričakovanji. FOTO:
Za nekatere hrvaške medije je Robert Kristan ocenjeval prvih nekaj tekem zagrebškega Medveščaka v novi druščini lige EBEL, kjer hrvaški prvaki po petih odigranih krogih držijo visoko drugo mesto. Medveščak je med drugim na domačem ledu, obakrat pred nabito polno dvorano Doma športov, tesno premagal oba slovenska udeleženca lige EBEL, Acroni Jesenice in Tilio Olimpijo. "Po mojem mnenju se liga ni niti dobro začela. Ne smejo nas uspavati naši rezultati v uvodnih krogih, saj je konec sezone še daleč. Pričakujem trd boj za nastop v končnici. Če ne bomo pripeljali še nekaj okrepitev, potem se bomo težko dokopali uvrstitve med prvih osem ekip, ki gredo v play off," je kar malce šokiral, hokejsko ne povsem poučene hrvaške novinarje, slovenski hokejski reprezentant, ki je v Zagreb prišel pred letošnjo sezono. 

Med drugim sta v Domu športov padla tudi Acroni Jesenice in Tilia Olimpija.
Med drugim sta v Domu športov padla tudi Acroni Jesenice in Tilia Olimpija. FOTO:

"S takšnim igralskim kadrom ne bomo zdržali celo sezono," je prepričan Liks, ki v boju za končnico pričakuje oba slovenska kluba ter madžarskega prvaka Albo. "To bodo naše največje in najpomembnejše tekme. Proti Olimpiji smo bili boljši, toda imeli smo tudi nekaj sreče. Takšne medsebojne tekme, ki štejejo dvojno, moramo na vsak način zmagovati." Kristan je s svojimi bravurozami na vratih Medveščaka že postal ljubljenec zagrebškega občinstva. "Navijači kot navijači. Ko zmaguješ, te nosijo na rokah, po porazih pa te kritizirajo. Polovica naših navijačev v dvorani ne pozna hokejskih pravil, toda hokej jim je zanimiv in lepo je igrati pred polnimi tribunami," je hrvaškim novinarjem še povedal Kristan, ki se v Zagrebu dobro počuti. "Velika prednost je ta, da sem blizu doma. Sicer pa mi je v hrvaški prestolnici lepo." Robert Kristan je po petih odigranih tekmah z nekaj več kot 91odstotki obranjenih strelov osmi najuspešnejši vratar lige EBEL.  Na visokem drugem mestu je vratar Tilie Olimpije Norm Maracle, Gaber Glavič, ki čuva jeseniško mrežo, pa je četrti. 

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Selena_bear
02. 10. 2009 17.26
hehe....ACRONI JESENICE, V MOJMU SRCU SI, MOJ KLUB SI TI
PERO2589
25. 09. 2009 13.05
Pravilno je napovedal! Čisto realno.
wertt
25. 09. 2009 12.48
čist pravilno jim je povedu..z dvema napadama nebojo prou dovg v formi
Drum
25. 09. 2009 12.11
Tista je najboljša, ko je dejal, da se liga sploh še ni dobro začela.
?in?
25. 09. 2009 08.35
hahaha kr nekaj
JohnWayne
25. 09. 2009 07.48
Kristan je zakon!
HoS
25. 09. 2009 07.24
Za razliko od Acroni Jesenice in Tilia Olimpija je Medvescak ulozil ogromno denarja letos v ekipo.............