Hokej

Legenda ljubljanskega hokeja se poslavlja od Olimpije

Ljubljana, 19. 07. 2022 17.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Dolgoletni igralec in kapetan Olimpije, dvakratni olimpijec ter udeleženec več svetovnih prvenstev Aleš Mušič se, potem ko je praktično celo kariero preživel v Ljubljani, poslavlja od ljubljanskega kluba HK SŽ Olimpija.

"Alešu se iskreno zahvaljujemo za vse štiri sezone v našem mladem klubu. Njegovo hokejsko znanje in izkušnje so bile neprecenljive, tako na ledu kot izven ledu. Verjamemo, da bomo tudi v prihodnje ostali povezani," je v izjavi za javnost dejal predsednik HK SŽ Olimpija Miha Butara.

Čeprav je Aleš Mušič, kot je zapisano v predsednikovi izjavi, za ljubljanski klub res igral 'le' zadnja štiri leta, je praktično celo kariero preživel v ljubljanskem klubu Olimpija, ki je v različnih obdobjih obstajal kot različna pravna entiteta. Za ljubljanski klub je začel igrati v sezoni 2000/01 in zanjo neprekinjeno igral do sezone 2017/18, ko si je eno leto kruh služil na sosednjem Madžarskem in igral za Fehervar (nekdanja Alba). Po povratku v Ljubljano je Olimpiji pomagal do dveh naslovov prvaka v alpski hokejski ligi, dveh naslovov državnega prvaka in treh naslovov pokalnega prvaka. V krstni sezoni Olimpije v ligi ICE je zmajem tudi pomagal do uvrstitve v končnico.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Olimpijin trener Mitja Šivic se je dolgoletnemu zmaju zahvalil s sledečimi besedami: "Aleš Mušič je nesporna ikona in živa legenda ljubljanskega hokeja, tega mu nihče ne more vzeti. Naša usmeritev je, da ponudimo možnost mladim igralcem, ki čakajo v 'petem napadu' in so prihodnost naše ekipe v tej zahtevni ligi. Z njimi moramo delati dobro in jim omogočiti možnost igranja že v prihodnji sezoni, sicer bomo težko na dolgi rok uspešni v ligi, v kateri igramo. Alešu se iz srca zahvaljujem za zadnjo sezono, ko sem kot trener vodil ekipo. Ekipi je res ogromno doprinesel. Zahvaljujem se mu tudi za vsa leta, preživeta v Ljubljani. Veliko je dal Olimpiji in verjamem, da tudi Olimpija njemu. Prepričan sem, da Aleš in Olimpija še nista rekla zadnje besede. Aleš, hvala za vse, kar si dal ljubljanskemu hokeju." 

Aleš Mušič
Aleš Mušič FOTO: Damjan Žibert

40-letni Ljubljančan je v svoji karieri odigral tudi 73 tekem za slovensko reprezentanco, za katero je dosegel devet zadetkov in prispeval 12 podaj.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

1kaktus
19. 07. 2022 20.41
Kritikizštajerske
19. 07. 2022 20.27
+0
Tomaž Vnuk je igral hokej v drugem času ampak vseeno je bil pijanček in primitivec. To ve kateri ga je malo bolj poznal…ne vem za danes ampak v tistem obdobju pa sigurno…
Kr neki res
19. 07. 2022 21.27
Kritikizštajerske,ti v sanjah ne bi mogel igrat hokeja tak kot ga je Vnuk v živo
Kr neki res
19. 07. 2022 20.23
+0
Pa kakšna legenda,legenda je edino Tomaž Vnuk
Vladimir Laci Marjanovic
19. 07. 2022 18.29
+5
Muš,legenda,vsi bivši igralci Olimpije,ti lahko gledajo v hrbet,po odnosu,srcu, poštenosti do športa,hvala ti.